bugün

entry'ler (6053)

a love unreal

kelimelerle anlatılamayacak kadar güzel bir black label society şarkısı. zakk'in solosu ve vokali muhteşem.

kubilay

binlerce kez özür dilemekte üstüne yoktur. onun bodyguardlık yaptığı mekana kimsecikler giremez.

metonya

Metonya kralı 1. Metin tarafından yönetilen bağımsız ülke. Bu ülkenin en önemli özelliği ekilen topraktan bakkal, manav, dondurma dükkanı falan çıkması. Ayrıca içinde deniz olmamasına rağmen okyanus kıyısında yer alması da çok önemli bir özelliktir. Bir de komşu ülkesi metaforya vardır bütün deyimler gerçekleşir, Metonya kralı 1. Metin'in karısını kaçıran Metaforya yerlileri Metonya'nın başkentine adını da veren Sevimarka'yı (ki Sevimarka'nın en güzel yanı geri dönüşüdür) ancak midye karşılığı geri verecektir bu sebeple Metaforya'nın para birimi de midyedir Metonya'yı soracak olursanız 2 tane para birimi vardır birisi Metonya falanı'dır diğeri ise Metonya sikkesi. Hatta bu Metaforyalılar Metonya kralı 1. Metin'in karısına karın elimizde dediği için Metonya kralı 1. Metin'in karısı Metaforyalıların küçülüp eline gelmiştir. Daha sonra ise Metonya kralı 1. Metin Metonya'nın durumu iyi gitmediği için üzülen karısına merak etme karıcığım arkanda gül gibi Metonya Kralı var diyip elini sertçe kalbine vurmuştur ve o sırada Sevimarka'ya adını veren Sevim hanım Metonya Kralı 1. Metin'in kalp hizasında ki cebindedir ve dolayısıyla ölmüştür. Bu cinayetten sonra Metonya Kralı 1. Metin cezaveine atılmıştır cezası 30 yıl iken karısı el kadar olduğundan dolayı af yardımıyla cezası 30 dakikaya düşürülmüş ve salıverilmiştir.

avenged sevenfold un en iyi şarkısı

Bu aralar Brompton Cocktail ve Heretic. Bir tane seçeceksem Brompton Cocktail.

maynard james keenan

Grubu geriye götüren, Schism dışında her vokali kötü olan vokalist.

exercises in futility v

mgla'nın aşmış parçası. en iyi 3 black metal şarkısından birisidir net.

heretic

A7x'in en güzel parçalarından birisi.

cult of personality

Şarkının sonunda hecelereyerek yaptığı vokale tapıyorum ya bu kadar iyi söylenemez aq.

painkiller

Gelmiş geçmiş en iyi metal parçası. Death coverı daha iyi diyenin kulağının amına koyayım ben burdan.

brompton cocktail

bu aralar en sevdiğim a7x şarkısı self titled da ki her parça kusursuz olduğu için arada kaynamıştır. özellikle matt'in doc, i'm dying dediği yer çok duygulu ve güzel.

life is but a dream

Avenged Sevenfold'un yarın çıkacak olan 8. stüdyo albümü.

we love you

Avenged Sevenfold'un 8. stüdyo albümü olan life is but a dream'in 2. single'ı. Parça Nobody gibi yine tuhaf tam sarmadı beni ama more ve build ile olan kısım çok akılda kalıcı ve hoş. Zamanla belki bunun da tamamını severim sonuçta Sidewinder'ın ilk yarısını beğenmeyen birisiydim bir zamanlar...

nobody

Avenged Sevenfold'un 8. stüdyo albümü olan life is but a dream'in ilk single'ı olan deneysel ve farklı bir parça, ilk dinleyişte sarmadı ama şu an gayet beğenir şekilde dinliyorum. Syn'in solosu şahane ama Matt eski Matt değil maalesef zaten The Stage'de de bu şekildeydi vokali. Üzücü.

demons

Avenged Sevenfold'un Self Titled albümüne girememesine şaşırdığım mükemmel ötesi parça. Nakaratından tut, melodilerine ve Matt'in vokaline kadar her şey kusursuz.

born stubborn

en iyi sepultura parçası. main riffi ve max abimizin vokali şahanedir. max cavalera "sepultura in our hearts" kısmında resmen sepultura eyvallah diyor. *

in the end

Şarkının sonlarında Chester'ın 2. kez "there's only one thing you should know" dediği yer mükemmel amk ya o kadar duygulu ve güzel söylüyor ki sürekli geri sarıyorum orayı.

when the crowds are gone

Jon Oliva'nın en iyi vokal performansını sergilediği şarkı, özellikle şarkının ortalarından sonra tiz sesle yaptığı vokaller beni mahvediyor. Bir de böyle Summer's Rain ve Believe var ama bu en güçlüsü muhtemelen.. Ah be Jon neden vokal işini Zachary'e bıraktıysan Zachary asla bu kalite de söyleyemiyor ve duygu eksik.

use it or lose it

mötley crüe'nün en güzel parçalarından birisi. main riffi ve vince neil'ın vokali muhteşem özellikle "you better use it, before you lose it" ve "hey hey hey" dediği yerler.

rise of the alchemist

türk power metal grubu saints 'n' sinners'ın bu yıl çıkardıkları 2. stüdyo albümleri. albüm başyapıt seviyesinde buram buram 80, 90'lar kokuyor ve çok fazla emek verilmiş her açıdan kusursuz resmen. favorilerim as above so below (albümde ki en sevdiğim parça introsu ve aralara serpiştirilen orkestral bölüm ilk 3 god of war oyunu soundtrackleri gibi bayılıyorum), death comes in winter, sign of things to come, rise of the alchemist.

edit: deniz tuncer büyük adamsın.

alexandra savior

Çakma Lana Del Rey lan bu. Sesleri ve şarkı söyleme tarzları bu kadar mı benzer.