bugün

universite hazirlik okullarinda bolume gecmek icin yapilan buyuk sinav.bu sinavlara yaklasik 8 aylik bir donemecten sonra heyecan icinde girilir.sinavi verenler seneye bolume baslar.gecemeyenler bir sene daha hazirlik okur.
ing. yeterlilik, ustalik, ehliyet.

proficiency exam/test; herhangi bir alanda kisinin yeterliligini olcmek icin yapilan kapsamli sinav.
(bkz: dau de sorularin calinmasi)
itü'de, geçemeyenlerin kuruna göre ilk yarıyıl sonunda girmeye hak kazanıp kazanmadığı belli olan, eğer katılıp geçebilirseniz birinci sınıfı üç yarıyıl süresince okuma hakkı veren(ilk yarıyıl ders almak opsiyonel)(harcını ödersen tabi), çoktan seçmeli bölümün 80, essay bölümünün 20 puan üzerinden değerlendirildiği, barajı 60 olan sınavdır.
bazi universitelerce bolume baslamak icin vermek zorunda olunan dil sinavidir. oss'den kurtulup universiteye baslayanlari bu sinavi gecemezsen asla bolumune baslayamazsin seklinde urkuten ve strese sokan aslinda okadar da korkulmamasi gereken sinavdir.
70 * ortalamayı tutturamazsan heleki zorunlu okuyosan birde bütünlemeye kaldıysan seni tir tir titreten sınav.
Bursa Görükle'deki yurdumdan tam ters tarafta yer alan ve lanet otobüslerde *1 saat rezil kepaze bir şekilde harap olma ve bir sene geç mezun olma ihtimalini göz önüne alıp evde ingilizce çalışıp iki aşamasını da geçip kurtulduğum sınav.Geçemeyenlere Allah yardım etsin.*
proficiency test;herhangi bir kuruma başvuran şahsın öğrenimini gördüğü yabancı dilde belli bir seviyeye ve bilgi proposyonuna sahip olup olmadığını görmek için yapılır.
bir de ^^achievement test^^ vardır ki o biraz daha farklıdır.belirli zaman aralıklarıyla kişinin dil öğreniminde nerede olduğunu öğrenmek için uuygulanmaktadır.
adını yazmakta zorlandığım halde geçtiğim sınav.
herhangi bir konuda uzmanlık manasına gelen ingilizce kelime.
her sene bu sıralar * odtü hazırlık öğrencilerini yusuflatan hazırlık atlama sınavıdır.
korkunç mu korkunç ürkünç mü ürkünç odtu hazırlık atlama sınavı.kendisini vermiş bulunuyorum şükür.çalışmadan takmadan girersiniz ama sınavda anlarsınız ki anlatılanlar dogruymuştur..o da nesi bu prof tam bir kabusmuştur.*
bu sene odtü de uygulananı ciddi anlamda zor olan sınav. sınav toplamda 5 saate yakın sürmekte olup 2 aşamada uygulanmaktadır. ilk aşamadan -grammer&reading- 50 üzerinden en az 25 alamayanlar ikinci aşama -listening&writing- kısmına girememektedir. geçme sınırı 60 dır.
boğaziçi üniversitesi'nde 11 haziran tarihinde saat 10.00 da başlamış ve 14.20 de bitmiş olan; öğrencilerin beyin felcine uğradıkları sınavdır. 2 reading ve 2 listening yapıldıktan sonra yarım saat ara verilmiş *; bu aranın ardından 80 dakikalık sürede 2 essay yazılmıştır. geçme notu 60 dır. ancak writinglerden %60 ortalamayı tutturamazsanız, reading ve listening bölümüne bakılmadan direkt kendinizi yaz okulunun kapısında buluverirsiniz.
su an okulda pineklememe neden olan sinavdir.sova kacarak reading bolumunden 2 kez ust uste kaldigim sinavdir.
(bkz: tribunlere oynamak)
Uludag universitesinde çalışana kolaydır.çalışmayana zordur.Bana zordur.Erasmustan zordur ama toefldan kolaydır
Bazen öğrenciler arasında öss nin ingilizcesi diye nitelendirilen odtü de ingilizce yeterlilik sınavıdır.
"the certficate of proficiency in english" başlığı altında bilkentte yapılan sınavımsı işkence.

(bkz: cope)
kpds nin değiştirilip getirilmesi muhtemel sınavdır. toefl la çok da bi farkı yoktur. öğrenci olup ingilizce de iyi değilseniz kalkınma planınızdaki 2 yılı gözden geçirmeniz gerekebilir.
(bkz: metu epe)
istanbul üniversitesi'nde oldukça kolay olan sınavdır. ama ben çok çok büyük bir ihtimalle geçemeyeceğim, çünkü geçmek istemedim. zaten bilgisayar başında sabahlayıp sıfır uykuyla girmiştim sınava. ilk defa bir sınavla kasnak geçmenin zevkini tattım. çok yaşa proficiency.

2009 yılındaki* sınav tek oturumda yapıldı ve 80 soru artı bir essay için üç saat verildi. lakin 0 80 soru 30 soru gücündeydi ve çözmek için uğraşan biri yarım saatte çözebilirdi. essay için geriye kalan iki buçuk saatte de bir roman bitirip üstüne bir de kısa öykü yazabilirdiniz.

peki ben ne yaptım bu sınavda? sadece soruları görmek amacıyla girdiğim için aheste aheste sorulara göz gezdirdim. hepsini çözüp yanlış şıkkı işaretledim. 80 soruda 8 tane doğru yaptım. bu da yanlış hesaplamıyorsam eğer yüzde on eder. yüzde on barajını yakalamanın şevkiyle hemen essay denilen şeye geçtim. üç tane konu başlığı vermiş amcamlar. birinde diyor ki "teknoloji iyi midir, kötü müdür? anlat bakem." bir diğerinde "cigara yasağına ne diyorsun hacı?" tarzında bir şey sormuşlar. üçüncüsünde de "nolacak bu milli takımın hali?" demişler. şaka la şaka, öyle dememişler. uzun uzun bir şey yazmışlar, okuyasım gelmedi. ben bir gün önceki maçı anlatmayı düşünmedim değil. fakat sonra sinirlerimi bozmamak için vazgeçtim.

sigara yasağıyla ilgili bir şeyler yazmayı düşündüm ama çok ağır konuşurum diye bu fikri bıraktım. teknolojiyle ilgili iki satır karalayayım dedim. nasıl bir başlık atarsam hazırlığı garantilerim diye düşündüm. sonra "technology is good"* başlığında karar kıldım. bu ilkokul ikinci sınıf ingilizcesindeki başlıklı essay için iki üç cümle saçmaladıktan sonra kağıdımı verip hemen olay yerinde kaçarcasına uzaklaştım. çünkü gözetmen o başlığı görseydi "dalga mı geçiyon lan sen bizle?" diyerekten kağıdı dürer bir yerime sokmak vasıtasıyla fill in the blanks yapardı.

şimdi bir sene boyunca hazırlık okuyacağım. pişman mıyım? asla. bir daha olsa bir daha yaparım.
odtü öğrencilerinin bölümlerine geçmeleri için geçmelerinin zorunlu olduğu bir sınavdır ve geçer not en az 59,5 'dir.
yanlış doğruyu götürmüyor. sallayabiliyorsun.
(bkz: cope)
selçuk üniversitesi'nde, yabancı dillerde yeterli sayıda sınıf bulunmadığı için normalde 60 olan baraja rağmen, 55 üstü alan herkesin geçirildiği hazırlık atlama sınavı.
şu sıralar, itüde hazırlık öğrencilerinin korkulu rüyası haline gelen, uykularını kaçıran sınav.