bugün

Sanılanın aksine, ingilizce yeterliliği ölçen diğer birçok sınava oranla, istenilen puanın alınması çok daha kolay olan sınav. Şöyleki, TOEFL'ın kendi içerisinde bir mantığı vardır ve bu kavrandıktan sonra, üzerine de denemeler yapıldığında arzu edilen puan rahatlıkla alınabilir. Diğer sınavlardaki gibi çok küçük ayrıntılar, grammer kuralları burada yer almaz. Sınav; Listening, Structure, Reading ve Writting kısımlarından oluşur. Her kısım 30 puan üzerinden değerlendirilmektedir ve alınabilecek en yüksek puan 300'dür. Yurtdışına gitmeyi düşünenlerin en az 213 almaları gerekmektedir ki, iyi üniversiteler 250 ve üzeri istemektedirler. Buraya kadar bahsedilen sınav TOEFL'ın Computer Based olan çeşididir ve Türkiye'de diğer birçok ülkede olduğu gibi 31 Mayıs'ta Internet-Based'e geçilecektir. Internet-based'in daha zor bir sınav olacağı düşünüldüğünde (Konuşma kısmı da eklenecek), TOEFL'a girmek durumunda olan arkadaşların, bir an önce sınava yer ayırtmaları tavsiye edilir. Bunun için; http://www.prometric.com
toefl dan sorumlu devlet bakani bakti çinli ve hindistanlı arkadaşlar toefl da hak etmedikleri skorları alıyorlar yapıştırıverdi speakingi..çok da mantıklı bence iki kelimeyi bir araya getiremeyip konuşamayan bu arkadaşlar ineklik sınırlarını zorlayarak toefl dan iyi sonuç alıyorlardı.. çok da zor bir sinav degil çünkü çoğu üniversite yüzde 70 başarı(213) istiyor bu testten.. bu sebepten dolayı sevgili tıfıl adayları içinizi ferah tutun tatlı dilleriniz sizi başarıya götürecektir
sene 2006dır,universite sona gelen optimus bu sefer kendisi yurtdısı basvuruları için tekrar başvurur toefla.bu sefer işi ciddiye alır,hazırlanır,çalışır writing falan.derken gider sınava girer,ama o da nesi,dakika bir gol bir,kulaklık ilk 5 6 soruda bozulur,toefl sinav teknolojisine kufreden optimusun kulaklıkla beraber morali bozulur,ama yine de yılmaz,sınavı tamamlar,bu sefer 257 almıştır.sen toeflın ingilizce sınavı oldugunu sınava iki saat kala ogren,t.ssak gece gece sınav yap,git 263 al,4 sene sonra,essek gibi çalış 280 alcam diye,bir teknik hata yaksın seni...buradan nişantasındaki toefl merkezine selam ederim,umarım en kısa zamanda bilgisayarları yenilerler.
CBT'den iBT formatina dönüştürülen sınav.
toefl ibt de,structure bolumu kaldirilarak yerine speaking part eklenmistir.Ets'in speaking parti eklemesinde asyali ogrencilern etkisi cok buyuktur.Dil bilgisi ve kelime hazineleri oldukca ileri duzeyde olan asyalilar,universite egitimlerine baslayinca iki kelimeyi bir araya getirememekte,bu da cok buyuk bi sorun yaratmaktaydi.Teste gelince,9 eylulde girdigim ibt sinavinda reading ve listening bolumleri beni zorlamadi.Ardindan gelen speaking partta ise gercekten konsantre olmak gerekiyor.Sure oldukca kisitli,soru soruldukdan sonra bazi sorularda 15 sanie bazilarinda 30 sanie dusunme sureniz var ve cewap surenizde 45 sanie yada 1 dakikayla sinirlandirilmistir.Writingde ise iki essay yazilmasi isteniyor.Sonuclar 15 is gununde aciklanmakda,sen kac aldin derseniz 120 uzerinden 95 aldim.(tabi bana ne senin aldigin skordan dumbukde denebilir).Daha ayrintili bilgi icin http://www.ets.org adresinden toefl ibt toura bakabilirsiniz..
15 saniye düşünme 45 saniye cevapla süresi olan, speaking kısmının kekeme arkadaşlar için ölümcül olabileceği ingilizce sınav.
(bkz: toefl ibt)
artik mersin ve adana da da alinabilir hale gelmesi coskuyla karsilanan sinav.
(#1658965) sanilanin aksine speaking bölümü türkler degil, uzakdogulular yüzünden konmu$tur.hatta toeflla amerikaya giden türklerin speakingi çok da kötü degildir. -ancak structure bölümüne yapilari ezberleyip girip, pronunciationlari berbat olan bir sürü çekigin amerikan üniversitelerinde fink attigi dü$ünülürse pek de haksiz sayilmazlar.- listeningi de idioms ezberleyen, onun da taktigini kapan insanlar yüzünden madem amaç üniversiteye giri$ lecture koyalim diyerek degi$mi$ sinav. sinavi ets hazirlar.
ilk versiyonu için (bkz: toefl pbt)
ikinci versiyonu için (bkz: toefl cbt)
son versiyonu için (bkz: toefl ibt)
tobb etü ydb sayesinde tobb etünün de ögrencilerinde paralari etsye akmaktadir. olmaktadir. çünkü hazirlik sinifi için instutional toefl teste sokar, sonra da toefl ibt parasi verip 100 al da gel der.
6 ay once girip babayı aldığım, 29 haziranda tekrar girecegim test of english as a foreign language. biraz forum tadinda olacak ama edindigim izlenimleri aktarip bir kisiye bile yardimci olursam ne mutlu bana.

daha once toefl ibt'ye girmiş biri olarak söyleyebilirim ki en zor bölüm tartışmasız speaking. soru formatı önce kısa text okuma ve hemen ardından o textle ilgili dinleme olarak karşımıza çıkıyor. diğer format ise 2 kişi arasında geçen bi diyalogla alakalı soru cevaplama. cevaplama süresi bakımından 2 tür soru tipi var. 15 saniye hazırlanma ve 45 sn cevap, 30 sn hazırlanma ve 60 sn cevap olmak üzere 6 sorudan oluşuyor. eğer pratiğiniz iyi değilse, akıcı bi ingilizceniz yoksa sınav anında kitlenip kalma durumuyla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. günlük yaşamda çok rahatça cevaplayabileceğiniz bi soruyu sınav stresi yüzünden, 60 saniyede tek kelime edemeden tamamlayabiliyorsunuz. onun için bol bol konuşma pratiği yapın ve sınav esnasında rahat olun.emin olun ordaki kimse sizden iyi konuşuyor olmayacak.yoksa speaking bölümü gerçekten hüsranla sonuçlanabilir.

"hiç mi iyi haber yok bu ibtde?" derseniz var. bana bilhassa writing bölümü gayet kolay geldi. onda da 2 soru var. 1. si dinlediğiniz bi konuşmayı yazarak özetleme, 2.si ise bi konu hakkında kendi görüşlerinizi bildirme. ilk soruda esas olan konuşmacının düşünceleri. yani siz sadece onun düşüncelerini aktaracaksınız kesinlikle sizinkini değil. ayrıca bu bölümde mutlaka konuşmacının sözlerini kağıda not alın. ne kadar çok not alırsanız okdr iyi olur yoksa unutabiliyorsunuz konuşmanın bazı bölümlerini. 2. soru ise bildiğimiz kompozisyon. benim konum şöyleydi "which one do you prefer? working in a large or small company. explain why." iyi bir puan almak istiyorsanız en az 300 kelime yazmanız tavsiye edilir. a bide writingde çok allengirli cümleler kurmaya çlşmayın. yazınız az ama öz olsun. soruya direkt olarak cevap verin. yani sorudaki cumlenin aynisini kurarak cevap verin oncelikle. arkasindan bu gorusunuzun nedenlerini siralayin. cunku adamlar sorunun tam cevabini istiyor. hava, civa duymak istemiyor. bu, her bolum icin gecerli. sade cümleler tercih edin ama ilkokul seviyesi de olmasın. giriş gelişme sonuç bölümlerine dikkat edin. ve düşüncelerinizi yazarken yerine uygun olarak first of all, secondly, thirdly, as a result of, finally, on the other hand, at the same time, however gibi ibareler kullanmak yazınıza akıcıklık ve pozitif puan kazandıracaktır.

reading bölümüne gelecek olursak hakikaten çok zorlaştırdıklarını söyleyebilirim. computer based teste göre daha uzun passagelar daha akademik kelime ve cümleler yer almaktadır. kelimelerin anlamlarını tek tek bilmenize imkan ve şerait yok. onun için kelimenin anlamını cümlenin gelişinden çıkarmaya çlşın. önemli olan parçanın tamamında ne denmek istendiğidir. bu bölümdeki diğer sorun da zaman kısıtı. zaman gerçekten parçaların uzunluğu ve zorluğuna göre çok kısa geliyor. soruları yetiştirememe korkusuyla kafadan atmak zorunda kalmamanız için okuduğunuz bi cümleyi tekrar okumayın ve okuduğunuzdan başka birşey düşünmeyin. bu bolumde baska yontem de parcayi okumadan direk sorulara gecmektir. cunku sorunun yaninda metin de geliyor. yani soruyu okuyup cevabini text icinde aramak zaman kazandirabilir.

listening bölümünün eski sistemden pek bi farkı olduğunu düşünmüyorum.
yalnızca farklı aksanlarda konuşmalar da mevcut. örn: ingiliz ve avustralya aksanı. bu bölümde de not almak işinizi kolaylaştıracak etkenlerden biridir.

özet olarak cbt den çok daha zor ve ingilizce yeteneğini daha iyi sınayan bi toefl test olmuş ibt. önceden speaking yoktu ve bilen bilmeyen herkes elini kolunu sallaya sallaya puanları cebe indiriyordu ama artık o zor gbi. sinav esnasinda baska birsey dusunmez, kendinizi tamamen sinava verirseniz istenilen puani almamak icin hicbir neden yok. gerci 4 saatlik bir sinav ve bir sure sonra ister istemez beyin baska seylere yoneliyor. sizin maharetinize kalmis.
açılımı test of english as a foreign language olan sınav.
ibt'ye (internet based testing) geçtikten sonra daha güvenilir hale geldiğini düşündüğüm sınav.
tobb etü de hazırlık sınıfını geçebilmek için de uygulanır bu sınav. hatta okulu bitirmek için bunun pbtsinden 600 alman gerekir. *
ibt sistemine göre en yüksek puan 120 dir.her bölüm(speaking,listening,reading,writing) 30 ar puandır.

lisans başvuruları için 80, doktora için 100 puan genelde yeterlidir.ama bazı hayvan üniversiteler * lisans başvurusu için 100 puan isterler.
neyin ne olacağı belli olmayan sınav. "ahahahaha benim listening süper abi. kesin full çekicem." derseniz ayıp olur, sınav gücenir, sonra sizin kalbiniz kırılır. sonuçlar gelir ki en güvendiğiniz bölümde sçıp sıvamışsınız.
onun için iyisimi sınavdan önce kimseye beyanatta bulunmayınız. sonra yenilen haltı temizlemek zor oluyor.
allah'tan benim listening süper haa.
üç farklı tipi vardır.
- paperbase

- ibt

- computerbase
beni o yabancı diller denen lise benzeri okuldan kurtarmış sınavdır.
Bizim hocanın sürekli; "Benim tıfıl belgem var ingilizcem süper" der durur ancak kendisiyle ingilizce diyaloğa girdiğimde adam gibi konuşamadığımdan kendisine "Bakkaldan mı aldın o belgeyi?" diye soru sormak geçti içimden ister istemez.
(bkz: trefl)
2 sene önce amerikada üniversite başvurusu yaptığımda almamı istedikleri sınavdır. o zamanın puanıyla 200 üzerinden 193 almıştım ve bunun türkiyede geçerliliğini tesadüfen arkadaşlarla otururken farkettim .. Meğerse, neredeyse rekor kırmışım haberim yok *
ücreti 185 dolardır.
ben ingilizce biliyorum diyenler için : test of english as a foreign language sınavı'nın kısaltılmış hali.

ben ingilizce öğretmeniyim diyenler için : "teaching of english as a foreign language" 'in kısaltılmış hali olan sınav.
sanıldığı kadar zor olmayan ama fazlasıyla cep yakan, artık ticarete dönüştüğünü düşündüğüm uluslararası geçerliliği bulunan dil sınavıdır. aynı zamanda türkiye'deki üniversitelerin hazırlık sınıflarını atlamanızı da sağlar. en büyük rakibi ielts'dir. özellikle ingiltere ve diğer ingiliz bayraktarı ülkelerde her ne kadar ielts istense de, toefl her zaman daha geçerlidir.
Erasmus ögrencilerine 60 kredi ders almaları halinde muafiyet veren sınavıdır. yanı erasmus ile yurt dısına git, 60 kredi al toefl dan muaf ol. ben 4. sınıfta iş işten geçtikten sonra ogrendim. erasmus dusunen arkadaşlar varsa mutlaka gitsinler.
sağolsun, bana bir dönemlik boşluk yaratan sınavdır. okulumun şart koşması ve benim de bu sınavı geçemememden kaynaklanan 'okulu dondurmak' diye bir sonuç yaratmış sınavdır. ayrıca 2 yahut 3 soru ile kaçırdığım bir sınavdır.