bugün

(bkz: dünyanın 7 harikası)
insan gücüyle yapılması imkansız gibi gözüktüğünden uzaylılar tarafından yapıldığı iddia edilen yapılar.
(bkz: piramit)
Her biri 20 ton olan taşlardan inşa edilmiştir ve bu taşları temin edilebilecek en yakın mesafe yüzlerce kilometre uzaklıktadır. Bu taşların nasıl getirildiği konusunda kesin olmayan farklı varsayımlar bulunmaktadır.

Piramit, kimin adına yapıldıysa, onun bulunduğu odaya, yılda sadece 2 kez güneş girmektedir. (doğduğu ve tahta çıktığı günler)

Mumyalarda radyoaktif madde bulunduğundan mumyaları ilk bulan 12 bilim adamı kanserden ölmüştür.

Piramitlerin içerisinde ultra sound, radar, sonar gibi cihazlar çalışmamaktadır.

Kirletilmiş suyu, birkaç gün Piramit in içine bıirakırsanız; suyu arıtılmış olarak bulursunuz.

Piramit in içerisinde süt, birkaç gün süreyle taze kalır ve sonunda bozulmadan yoğurt haline gelir.

Bitkiler Piramit'in içinde daha hızlı büyürler.

Piramit in içine bırakılmış su, 5 hafta süreyle bekletildikten sonra yüz losyonu olarak kullanılabilir.

Çöp bidonu içindeki yemek artıkları, hiç koku vermeden Piramit içinde mumyalaşır.

Kesik, yanık, sıyrık gibi yaralar büyükçe bir Piramit in içinde daha çabuk iyileşme eğilimi gösterir.

Piramitlerin bazı odalarının içinde ne olduğu hakkında bir bilgi yoktur; araştırmacıların çoğu, ya içinde kayboldular ya da aynı yerde birkaç tur attılar, fakat içlerini göremediler.

Piramitlerin içi yazın soğuk kışın sıcak olur

Büyük Piramitin açilari, Nil in delta yöresini iki esit parçaya bölerler.

Gize deki üç piramit aralarinda bir Pitagor üçgeni olacak sekilde düzenlenmislerdir. Bu üçgenin kenarlarinin birbirlerine göre orani 3:4:5 dir.

Büyük Piramitin tabaninin yüzeyi, anitin yarisinin iki katina bölündügünde pi=3,14 sayisi elde edilir.

Büyük Piramitin dört yüzeyinin toplam yüzölçümü, piramit yüksekliginin karesine esittir.

Büyük Piramit, dünyanin kara kitlesinin merkezinde yer aliyor.

Büyük Piramit,dört ana yöne göre düzenlenerek insa edilmistir.

Piramit dev bir günes saatidir. Ekim ortasiyla Mart basi arasinda düsürdügü gölgeler mevsimleri ve yilin uzunlugunu gösterirler. Piramiti çeviren tas levhalarin uzunlugu bir günün gölge uzunluguna esittir. Bu gölgelerin tas levhalar üstinde gözlenmesiyle günün 0,2419 bölümünde yilin uzunlugu yanlissiz olarak saptanabiliyordu.

Büyük Piramit le dünyanin merkezi arasindaki uzaklik, Kuzey kutbuyla arasindaki uzakliga esittir ve kuzey kutbuyla dünyanin merkezi arasindaki uzakliga esittir.

Piramitin yüksekligiyle, çevresi arasindaki oran, bir dairenin yari çapiyla çevresi arasindaki oranin dengidir. Dört kenarlar dünyanin en büyük ve çarpici üçgenleridir.

Gizde den geçen boylam, dünyanin denizleriyle anakaralarini iki esit parçaya böler.Bu boylam ayrica, kara üstünden geçen en uzun kuzey-güney yönlü boylam olup, bütün yer kürenin uzunluguna ölçümünde dogal sifir noktasini olusturur.

Büyük piramitin tepesi Kuzey kutbunu, çevresi ekvatorun uzunlugunu temsil eder. Ve iki uzunluk ayni mikyasa uygunluk gösterir.
Bir miktar sütü piramitlerde bi odaya koyun. Öbür gün yoğurt olarak geri alırsınız. piramitler Gün ışığından mahrum oldukları için bakteriler çabuk çoğalır.
türkiye'den çalındığına dair iddialar vardır.

https://www.youtube.com/watch?v=TAvIyPbuM8s
bazı gerizekalıların sokak röportajlarında türkiye'den kaçırılmalarına tepki verdikleri tarihi eserler. Hatta biri tarih öğretmeniydi.
yapılacak kata kadar toprak dolgu yapılmış. taşlar kalaslar üzerinden halatlarla konulacak yere yürütülmüş. her kat bittiğinde toprakla doldurulmuş etrafı. tüm piramit bitince tüm topraklar kazılmış uzaklaştırılmış. 100000 kişi 20 yılda inşa etmiş.
hakkında; "taşlar zamanla ağırlaşıp 10.000 ton olmuştur belki" diye düşünene rastlamadığım cinstirik yapılar.*
uygarlık belirtisi yapıdır.
(bkz: beyaz piramit)
çoğu Eski mısır Krallık Dönemi'nden Orta Krallık Dönemine kadar firavunların mezarları için inşa edilmiştir. mısır'da yüzden fazla piramit vardır. en bilinenleri ve ihtişamlı olanları gize'de bulunmuştur. gize piramitleri keops, kefren ve mikerinos piramidi'nden oluşur. Keops Piramidi şu ana kadar zarar görmeden ayakta duran Dünyanın Yedi Harikasından biri olarak görülmektedir.
geçenlerde national geographic izlerken duymuştum aynen aktarıyorum. "insanlar zamandan korkar; zaman ise piramitlerden"
Küçük dünyalarında kendilerini tanrı ilan edenlerin mezarları. Tanrılarının öldüğünü gördüğü halde, hala o kişilerin tanriları olduğunu düşünen insanların ilginç tezatınıda simgeliyorlar.

Binlerce yıllık cahil insan topluluğu yapıtları da diyebiliriz.
hala pek bi merakla araştırıp bişiler öğrenmeye çalıştığım ve uzaylılar yaptı varsayımı sayesinde bide uzaylılara kastığım dünya harikası sayılan pek ilginç yapılar.. bu uzaylı meselesinide çözersem heralde onlarıda çözmüş olucam diye düşünüorum..
mühendislik harikası gizemli yapılar. bu binaları dünya dışı varlıklar değil bizzat bizler inşaa ettik. insanlar. eski uygarlıklardan bazılarının yaşadıkları dönemin çok çok üstünde bir teknolojiye sahip olduklarını bizzat tarih kitapları söylüyor. ayrıca ölümden sonra yaşama inandıkları için bedenleri muhafaza etmek onlar için çok kutsaldı. bu sebeple mumyalamanın yanında radyoaktivite ile bedenleri daha uzun süre muhafaza edebilmeyi öğrenmişlerdi. piramitlerin içlerinde radyoaktif enerji yaygın olduğundan piramitin içine konulan bir elma dışarıdakine nazaran daha uzun süre muhafaza edilir. *
hz. süleyman'ın hayvanlardan ve cinlerden oluşan bir ordusu olduğunu baz alırsak hiçte nasıl yapıldığına şaşırmamak gerekir...
günde 21büyük baş büyük hayvan, 23 başta küçükbaş hayvan gönderen halk uydurmadır. mısır denen yerde o vakitler bunu yapabilecek kaç çiftçi vardır? deve haricinde doğru dürüst bir hayvanın yaşamadığı coğrafyada inek keçi koyun dana nerden bulunmuştur merak konusudur.
Matematik derslerinde küre,küp...vb. gibi üç boyutlu şekillerin yanında, şekli gibi sivri sorularla insanın karşısına çıkabilen şekildir. Hacmi, yüzeylerinin alanı, yüksekliği gibi araştırılası konuları içermektedir.
mısır ülkesine turist çekilmesi amacıyla, kimse görmesin diye geceleri ,mısır'ın en ünlü inşaat işçileriyle ve ameleleriyle yapıldığına inandığım yapılar topluluğu.
hiç bir mistik havası olmayan, varlığına yazılan efsanelere inanasınızın gelmediği koca taş yığınları.
genelde mısırda rastladığmız yapıtlar.
piramitlerin yapımında kullanılan aydınlatma sistemi ile ilgili farklı görüşle vardır. o zamana göre kullanılması muhtemel olan yanıcı ürünler ile elde edilen aydınlatma sistemleri olmalıydı. ancak bu sistemler kullanılsaydı, yapıların duvarlarında iz ve tortu kalırdı (çıkan kimyasallar duvarlara yapışarak yıllar sonra bile tespit edilebiliyor).

ancak ilginç bir sistem kullanmış mısırlılar; yer altındaki statik elektriği, insan vücüdu üzerinden ileterek günümüzdeki ampullere benzer hatta biraz daha büyük aydınlatma sistemleri kullanmışlardır. böylece yapılan pramitler içinde zararlı kimyasal bulunmamıştır.

bununla ilgili belgeseller mevcuttur. ntv belgesel kuşağı belgesellerinde bulabilirsiniz.
Her biri 20 ton olan taşlar tarafından inşa edilmiştir ve o zamanlar bunları yapabilecek ne bir makine ne de bir insan yoktur.
tek faydası, uçsuz bucaksız çölde gölgelik oluşturması olan, muammalarla efsaneleşmiş mezar.
günümüzde acınası bir ülkenin(mısır) turist çektigi tek yerin başkentinde(kahire) yeralan muazzam yapılar.
güncel Önemli Başlıklar