bugün
- arkadaşlar artık kombinlerinizi görmek istemiyoruz36
- mesih düşmanı cinli türk ateistleri26
- dilbigisisi en iyi olan yazar20
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri35
- gecenin şarkısı10
- yazarların buluşmak istediği yazar12
- gelecekteki sevgiliye söylenecek şeyler4
- dahi anlamındaki de yi ayrı yazmayan sevgili14
- boyumun 2 cm kısalması28
- reis3
- kızlar bakar mısınız13
- chatgptyle dertleşmenin artık cidden yapılması4
- eski sevgiliyle bakkalda karşılaşmak10
- atatürk ün döneminde hiç üniversite kurulmaması15
- elleri güzel erkek nasıl oluyor sorunsalı21
- sözlük yazarlarının ruh halini anlatan görsel11
- tutunamayanlar8
- islamda namaz yoktur13
- chatgpt ile dertleşmek7
- bir şeyler söyle2
- gece açlığı6
- orta doğu da 4 tane ulus devlet var9
- ölmek istemek ama ölememek5
- bol tereyağlı iskender5
- bende eksik olan ne diye düşünmek5
- uludağ sözlük en popüler yazarını seçiyor9
- insanlar değişmez4
- yazarların 80 lerde nasıl göründüğü36
- flörtöz erkek iticiliği5
- arkadaşlar hesabımı gizliyorum6
- arkadaşlar sizce bu çocuk yakışıklı mı19
- chp'nin türkiye'ye yaptıkları6
- anasonlu nargile4
- sözlüğe elini atan erkeğin namusu25
- sözlüğe fotoğrafımı atacağım12
- 12 eylül 2026 suudi arabistanın vurulması8
- israil'e saldıran her ulus helaka uğrayacak6
- gocu29
- her şeyin mizahı yapılmalı mı19
- sözlük yazarlarının mastürbasyon teknikleri6
- 9 eylül 2026 sporting lizbon galatasaray maçı74
- nişantaşı nda 36 lı tuvalet kağıdıyla yürümek8
- sözlük yazarlarını analiz eden yazar5
- kiraz cicegi kolonyasi42
- yaşar dinleyen erkek10
- sözlük yazarlarına güvenmek19
- ayrılık sonrası herkesi benzetmek3
- 10 eylül 2026 fenerbahçe roma maçı48
- istanbul da 2 ilçede denize girme yasağı4
- her ilde üniversite kurulması6
italyan mutfağının en sevilen tatlılarından biri olup karamelli, çikolatalı ve vişneli olmak üzere 3 farklı çeşitte yapılır. krema üstüne sos dökülerek servis yapılır. özsüte gidildiginde çikolata soslu olanı mutlaka denenmelidir.
şişecamda staj yapar iken haftalık yemek listede görüp bu nasıl bişey acaba diye bir hafta beklediğim tatlı.Afilli yemek isimleriyle dolu liste herseferinde şaşırtıyordu beni bu da sütlaç keşkül gibi bişey heralde diye düşünürken yediğimde yanılmadığımı anladım.özsütte sanırım 5,5 ytl ye satılır.bimde benzer tatlılar 1,5ytldir.Yenilmediyse birşey kaybedilmemiş italyan tatlısıdır.
frambuazlı olanı enfes olan tatlı. tek kötü yanı çabuk bitiyor. insanın tadı damağında kalıyor.
thy'nin menüsünde bulunan güzel ve bir o kadar da hafif tatlı.
özsüt versiyonu beğenilmiştir. lakin bir porsiyonu fazla gelmektedir. şimdi evde deneyeceğim de; süzme yoğurtlu versiyonunu mu yapsam, diğerini mi; karar veremedim.
bugün dr.oetker panna cotta ürününü denedim , yorumu sizlerler paylaşmak istedim güzel bir sütlü tatlı fakat gerçeğine ne kadar benziyor derseniz... (bkz: bildiğin muhallebi lan bu)
jelatin bulunduğu takdirde hemen yapılacak olan tatlıdır. hindistan cevizi eklendiğinde de cok başarılı olmaktadır.
(bkz: olsa da yesek)
thy menüsünde görüp yediğim ve hayran kalmış olduğum italyan mutfağı ürünü.
denedim. olmadı. jelatin bulamadım. bir sürü kremayı boca ettim. malzemeye mi acırsın. emeğine mi. özsüt'ten şaşmayın...
Ana malzemeleri Krema, bal ve yumurta akı olan italyan tatlısı.
Herhalde bir tek benim sevemediğim, arkadaşımın "kanka muhallebiye benzer bir şey var içinde. Vişnelisi çok güzel" diye anlattığı bir tatlı.
italyan mutfağının belki de en davetkar tatlarından biri. Frambuazlısı ayrı bir hoştur.
Bir zamanlar aşırı yemenin verdiği "öyt bea" hissine kadar çok sevdiğim, sonrasında kırk yılda bir tüketmeye varan güzel, hafif tatlı.
yapımı çok kolay ancak fazla maliyetli bir italyan tatlısı. ana bileşenleri şeker, krema, süt ve jelatindir. (bkz: sığır jelatini) (bkz: yaprak jelatin) (bkz: toz jelatin) bunun dışında aromalandırmak için vanilya, kahve, rom, kakao tozu gibi ürünler kullanılabilir *. frambuaz, vişne, çilek gibi meyve soslarıyla servis edilebilir. midpoint'te adı opera olarak geçiyor ve mandalina sorbe ile servis ediliyor.
the platformun sözde mesajıdır.
en yüksek kalorili sütlü tatlılardan biri. diyetetik bilmem ama öyledir herhalde. çünkü süt değil yalnız süt kremasıyla yapılır. pudingin italyancası.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar