bugün

mutluluk

Adam filmin yarısında filmi durdurur ve karısına der ki;aşkım seni çok seviyorum,
kanıtı olarak da bu iğrenç filmi izliyorum; ve ardından yüzünden belli belirsiz bir gülümseme. Kadın ise garipser, kocasının kendisine karşı güzel bir şey söylemiş olduğunu sanma ifadesine; Kaşlarını çatar, sinirle kalkar yerinden, filmi kapatıp öbür odaya geçer.
Ve düşüncelere dalar; Hiçbir şey yapamıyoruz artık, ortak hiçbir noktamız kalmadı, sadece birbirimizi idare ediyoruz. Böyle mi olacaktı? Alışmak mıdır mutluluk?

iyi bir kocam, dünya tatlısı bir çocuğum var diye düşünür kadın. Ama âşık değilim artık, içimde kelebekler uçurmuyor bu adam, yine de seviyorum onu, mutluluk elindekilerin kıymetini bilmek midir yoksa yeni umutlar beslemek mi? kabullenmek mi uyum sağlamak mı? Her doğum gününde öncekinden orijinal bir hediye mi beklemek yoksa? Beklenti midir mutluluk?

Ucu açık hayaller hep büyülü gelir insana, hiç bir yolun sonunda mutluluk, tatmin yoktur insanoğlu denen doyumsuz varlık asla mutlu olmaz, çünkü mutluluk anlık tatminlerin insanda yaşattığı duygulardır, daimi olamaz.
eolo&allahsiz kitapsiz cahil kadın
© copyright 2005 - 2026