bugün
- sözlüğe renk katan yazarlar hangi rengi katıyor21
- sarı poşet kudurtması10
- türkiye de muhalefet var mı8
- siyaset üstü yazarlar9
- manisada okul saldırısı17
- true nickli yazar11
- pkk lılar ermeni dölüdür deyince hırttıran hırt9
- sözlükte herkesin kavga edecek bir şey bulması4
- kendinden bile sakladığın şey3
- mel mel abi dün neden bira içmeye gelmedin6
- husiler yüzünden gemilerin 15 gün gecikmesi8
- sözlük yazarlarının kudurtan kombinleri9
- sözlüğümde siyaset istemiyorum kampanyası8
- hepinizi çok seviyorum lan gelin sarılıcam5
- kastamonu5
- afrikalılar gariban avrupa emperyalist yalanı14
- bik bik'in neden bu kadar tatlı olması2
- ingilizce bilmeyen birine fuck'u demek4
- türkiye bir kedi cumhuriyetine nasıl dönüştü8
- mel mel bakan gibson'ın tatlı dili7
- asansörde susma zorunluluğu2
- berbere gidince söylenenler4
- kış geliyor2
- yapay zekaya entry yazdırmak7
- tas kafa traşlı hırt sorunu8
- erkeklerin artık kadınların peşinden koşmaması7
- iş çıkışı birası4
- sarı torbadan rahatsız olan kürt7
- sürekli birilerine cevap yetiştirmek5
- dünyanın en ölümcül terör örgütü hristiyan lra8
- 22 eylül 2026 mini kış provası2
- marion cotillard2
- türkçüler ve kürtçüleri barıştırmak2
- habire1223
- atlet giymeyen insan6
- türkiye medeni bi ülkeyse neden hristiyan yok29
- sözlükteki teroristler5
- z kuşağı7
- kira fiyatları2
- gocu bak bi7
- derin düşüncelere dalmış görünen insan2
- seri gizli artı oy veren melek4
- her şeye neden diye sorma alışkanlığı4
- alkolün beyne verdiği zararlar2
- uzay masalı2
- meloş samundari khazana curry yemeye gelmedin2
- türkler ile moğollar kardeştir18
- çıplakken buzdolabının kapağını açmak4
- evliliği ayakta tutan güçler6
- çok sıkıcısınız amk2
kafka'mın kitabında odak figur bi gunn uyandıgında bocek olarak dogar. anlamı toplumda farklı kisilerin toplumdan dıslanması, bocek olarak gorulmesidir.
kızların ve müzik bilgisi pek de ileri seviyede olmayanların beğendiği, gerçekten kötü tarkan albümü. kimisi önceki albümlerle kıyaslıyor olmamız sebebiyle beğenmediğimizi savunsa da hiçbir şeyle karşılaştırmadan da kötü olduğu söylenebilir albüm.
başkalaşım. biyolojide canlının geçirdiği bir takım değişikliklerin üzerine, gerçekleştirdiği eylem olarak kendisine yakıştırılan bir sıfattır. örneğin; kurbağa lavraları gerçekten başkalaşırlar ya da kelebekler de başkalaşırlar şeklinde örnek gösterilebilirler. her canlının harcı değildir, sıkı bir değişim gerekir ve bu değişimin iyi yönde olması gerekir. doğadaki bu değişim şeklinin hayatlarımızda da yer etmesi ümid edilir ancak ne zaman olur bilinmez.
tarkan'ın söylemese de the rolling stones'ın metamorphosis albümünden fikir edindiği albümdür.
Sürekli yaşamak ve yaşatmak istediğim hissiyattır. Herkeste var mıdır bilemiyorum, ama belirli bir olayı milat kabul edip o olaydan sonra herşeye baştan ama farklı bir karakterde devam edeceğimi varsaydığım bir durumdur.
Bu etkiyi üzerimde bırakan şeyin çocukluğumda izlediğim tonlarca film olup olmadığı araştırma konusu olması gerekmekle birlikte, belirli bir dönemde yapılmış sinema ve filmlerde, sıradan insanların ekstremlere ulaşması teması üzerine birçok senaryo yazılmıştır. Fakir genç hırs yapar zengin olur, çirkin kız kilo verir bakımını yapar güzel olur, çelimsiz çocuk bir yandaş bulur kuvvetli olur.
Peki bu kadar bekleyip uğraştıktan sonra metamorfoz gerçekleşir mi? Kısmi ve yavaş bir şekilde. Ki bu başkalaşım kişinin alışkanlıkları ve karakteri sınırında takılıp kalacaktır. Çünkü insanın tatmin olma seviyesi hedefini tutturmak olmayabilir. Hedef konulmasına yol açan durum geçici bir sanrı nedeniyle bile olsa ortadan kalktığı takdirde ve konsantrasyon bozulduğu anda olayımız biter.
Bu etkiyi üzerimde bırakan şeyin çocukluğumda izlediğim tonlarca film olup olmadığı araştırma konusu olması gerekmekle birlikte, belirli bir dönemde yapılmış sinema ve filmlerde, sıradan insanların ekstremlere ulaşması teması üzerine birçok senaryo yazılmıştır. Fakir genç hırs yapar zengin olur, çirkin kız kilo verir bakımını yapar güzel olur, çelimsiz çocuk bir yandaş bulur kuvvetli olur.
Peki bu kadar bekleyip uğraştıktan sonra metamorfoz gerçekleşir mi? Kısmi ve yavaş bir şekilde. Ki bu başkalaşım kişinin alışkanlıkları ve karakteri sınırında takılıp kalacaktır. Çünkü insanın tatmin olma seviyesi hedefini tutturmak olmayabilir. Hedef konulmasına yol açan durum geçici bir sanrı nedeniyle bile olsa ortadan kalktığı takdirde ve konsantrasyon bozulduğu anda olayımız biter.
warcraft 3'te illidan'ın kara, kanatlı bir şeye dönüşmesini sağlayan özellikti.
(bkz: metamorfizma)
başkalaşım, değişim anlamına gelir. bu arada tarkanın bir albümünün adıdır.
cümle içinde kullanınca acayip şekilli olan kelime. Dönüşümden ziyade başkalaşım olarak anılmalı.
(bkz: amfiyoksüs)
tırtılların kelebeğe, larvaların kurbağaya ve birçok böceğin gelişim evresine verilen isimdir.
Dönüşüm ile değişim arasındaki ince çizgidir. Doğal dayatmaların hayvani etkisidir.
tarkan'ın yeni yıl hediyesi olarak sevenlerine armağan ettiği yeni albümünün ismidir.
gerçek bir metamorfoz mu olmuştur tarkan'da ona henüz karar veremedim. albüm kapağındaki fotoğrafı ve eskilerine göre tarzı biraz daha farklılaşmış parçaları nedeniyle bir değişim var bunu anladım ama sanki bu başkalaşımdan çok yaşlanma gibi geldi bana. ne şarkılarında ne de fotoğrafında o kıpır kıpır, full enerjili tarkan'ı göremedim.
gerçek bir metamorfoz mu olmuştur tarkan'da ona henüz karar veremedim. albüm kapağındaki fotoğrafı ve eskilerine göre tarzı biraz daha farklılaşmış parçaları nedeniyle bir değişim var bunu anladım ama sanki bu başkalaşımdan çok yaşlanma gibi geldi bana. ne şarkılarında ne de fotoğrafında o kıpır kıpır, full enerjili tarkan'ı göremedim.
Tarkan'ın en sevdiğim albümlerinden. Slow da harekeli olarak da çok güzel sarkilari var içinde. Dedikodu ve dilli düdük favori enerji şarkısı.
2008 yılının başında yayınlanmıştır.
Tarkan'ın karma albümü kadar olamayan yine de kötü olarak nitelendirilmeyecek bir albümüdür. Hele dilli düdük şarkısı Türkçe Deyimler Sözlüğü'nün özeti gibidir.
osman kavala'yı anlatan trt tabii dizisi.
https://www.youtube.com/watch?v=etcTUmUUWDk
pek anlamadım bir şey, ilk bölüm karışık. ayrıca çok fazla devamlılık hatası var.
https://www.youtube.com/watch?v=etcTUmUUWDk
pek anlamadım bir şey, ilk bölüm karışık. ayrıca çok fazla devamlılık hatası var.
Biyolojide özellikle böceklerin başkalaşım geçirip gelişmesi için kullanılan terim.
Osman kavala denen fetöcüden esinlenerek yapılan bir dizidir.
Başkalaşım demektir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar