bugün

hırvatların bulduğu, gömleğin üzerinden boyuna takılan bez. yaklaşık 7 saat sonra çin işkencesi gibi geliyo.
bağlamayı bilen kızların takdirle karşılandığı boyun bağı.
medeniyet yuları olarakta adlandırılan, hala asıl üretim amacının ne olduğu merak konusu olan hede
"kravatı kim bulmuştur?" 250 milyar değerinde bir soru idi zamanında...yarışma tabiki kim 500 milyar isterdi.
içerisinde bas çalmakla meşgul olduğum antalya lı amatör grup..genelde aakal okul gecelerinde çalıyor(uz)lar.*
özellikle memurlarla özdeşleşmiş bir yular çeşidi.
insanı sıkan, nefret edilesi şey. ciddiyet göstergesiymiş güya.
aslı fransızca cravate'dir. Bir ucu ince, diğer ucu daha geniş, gömlek yakasının altından geçirilerek önde üçgen biçiminde bağlanan, özel kumaştan yapılan giysi aksesuarı, boyun bağı:
fotoğraf stüdyolarında vardır bu, aksesuar olarak. kullanılıp atılır, ütüsüzdür.
dünyanın en gereksiz icatlarından. devlet zorunlu tutmasa silinir giderdi yaşamdan. buna benzer gereksiz başka bir icat için (bkz: ütü)
medeniyet tasması dedikleri artık kumaş.
(bkz: gavat)
kesinlikle yasaklanması lazım gelen hiç bir işe yaramayan bez parçası. Özellikle yaz günleri erkekler için tam bir işkence aleti. boynuna bağladığın ip benzeri bir kumaşla insan nasıl şık olabilir.
bağlanmasının öğrenilmesi zor, öğrenildiğinde de bağlar mısın lütfennnn diye işkenceye maruz bırakılan eninde sonunda bağlattıracak birinin mutlaka bulunduğu eşya.
(bkz: öğrencilerin kravat takması)
iran da batı icadı olduğu için takılması yasak aksesuardır. bizzat iranlı bir arkadaştan duydum şasırdım. gerçi anlamam gerekirdi iran cumhurbaşkanı olan sayın ahmedinejat beyefendinin sürekli bizim derici osman amca gibi gezmesinden; on numara takım elbise giy yaka bağır açık dolaş.*k okul yılları boyunca kravattan ve ve onu bağlama sanatında ki başarısızlığımdan dolayı çok çekmiş olsamda takım elbiseyle güzel bi' ikili olduğu aşikar. batı özentisi falan değilim, amacım eleştiri değil tespit.
iki yakası bir araya gelmeyen adamın mecazen ve görüntü itabari olsada bir araya getiren aksesuar.
1660'da Osmanlılar Avusturya ordusuna yenilince o zamanlar Avusturya-Macaristan imparatorluğu sınırları içinde olan Hırvatistan'dan (Croatia) bir alay asker zaferin kahramanları olarak Paris'e götürüldüler ve kralın huzuruna çıkarıldılar. Bu askerler boğazlarına renkli mendiller takmışlardı. Bu mendiller Romalılar devrinde hatiplerin, ses tellerini sıcak tutmak için boğazlarına sardıkları mendillere benziyordu. Kral çok beğendi ve kendisi de krallık kravatları takan bir alay kurdu. Kravat kelimesi de Hırvat anlamındaki 'Croat'tan türedi.

Çok geçmeden bu moda ingiltere'ye sıçradı. Hiçbir centilmen boğazına bir şey sarmadan kendini iyi giyinmiş hissetmiyordu. Kravat o zamanlar o kadar yüksek bağlanırdı ki, insanlar vücudunu döndürmeden etrafa bakamıyorlardı, ama hiç olmazsa bir faydası vardı. Kılıç darbelerine karşı boyunu koruyordu.

Kravat çeşitli şekillerde yüzyıllarca yerini korudu, yüzden fazla değişik bağlama şekli geliştirildi. Bağlama şekilleri üzerine kitaplar yazıldı. 1960 gençliğinin düzene baş kaldırması sırasında biraz gözden düştü ama 1970'li yıllardan başlayarak popülaritesi yine arttı. Tabii ki patronlar kravat takınca çalışanlara da başka seçenek kalmıyordu.

Kravatlar erkeklerin elbise dolaplarının en kolay yıpranabilir aksesuarlarıdır. Genellikle erkekler kravatı düğümünün bir tarafından, ince ucunu Çekerek çıkarırlar. Halbuki doğru yol kravatı bağlarken hangi hareketleri yaptıysanız, sökerken de ters sıra ile aynısını yapmanızdır.

Kravatı çıkardıktan sonra her iki ucunu birleştirip iki kat yapmanız, parmağınızın üzerine bir kemer gibi sarmanız, parmağınızı içinden çektikten sonra bütün gece o şekilde muhafaza etmeniz uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor. Eğer söz konusu olan bir ipek kravat ise sabahleyin de hemen askıya asmanız gerekiyor, bu şekilde içindeki fiberler orijinal şekillerine gelecektir. Son bir uyarı: Üzerinde leke olsa bile ipek kravatları kuru temizlemeye göndermeyin, deforme olabilirler, mümkün olduğunca kendiniz temizlemeye çalışın bu da bir sonuç vermezse dikişlerini söküp mendil olarak kullanabilirsiniz. (cafe gazetesinden alıntı)
Minibüs şoförlerine bir ara takma zorunluluğu getirilen, ertesi gün star gazetesinin Krovat manşeti attığı, yarılmama sebep olan obje.
insanın tasması.
bağlamayı asla öğrenemediğim, erkeklerde eminim ki sıkıcı ama aynı zamanda etkileyici kılan, uzun inceli kalınlı bez parçası.
Gömleğin iki yakasını bir araya getirmeyen aksesuvar. Düğme var kardeşim!* 15 Mayıs tarihinden itibaren devlet memurlarının fora diyeceği saçma sapan bir bez parçası. Erkekler için bir nevi türban desek yeridir.*
Takılan nesne.
en seksi aksesuarlardan biridir. bir erkeği kravatından çekip yatağa atmayı hayal etmemiş kız yoktur, olduğunu iddia ediyosa yalancıdır
lise öğrencilerinin aksesuar niyetine taktığı cisimcik bir de salarlar böyle aşağı doğru çok tehlikelidir lakin üstüne basıp düşülebilir kafa göz dağıtılabilir.
hangi renkteki kravatın ne anlama geldiğini bilmek için ;

http://www.zaman.com.tr/h...ciler-neden-kirmizi-sever
güncel Önemli Başlıklar