bugün

/273
Memleketim.
30 saniye önce deprem olmuş şehirdir. bir an ürperdim sanki.
Yarın bodrumdan çıkıp kısa bir yolculuğun ardından varacağım yuvam, anılarım hayallerim ve daha nicesi. Beni çoğu zaman güldüren ara ara da öldüren aslında huzurumun başkenti...
hakkında din üzerinden karalama noktasında haksız ve adaletsiz yorum yapılan ülkenin batısının en milliyetçi, en dürüst, en samimi insanların olduğu şehirlerden biridir. ayıptır arkadaşlar, kafayı kaldırıp etraflıca bakarsanız bu şehir için bu tip yorumları yaparken biraz insaflı olursunuz. hiç gitmediyseniz buralarda çamur atarak vakit öldürmeyin. gidin gezin. karaburun, urla, çeşme, bergama, selçuk doğa tarih deniz her şey var... eğer konu şehirse ben 30 yıldır istanbul daki ahlaksızlığı, riyakarlığı, din bezirganlığını hiçbir şehirde görmedim. deprem olmuş, geçmiş olsun diyeceğine adam kalkmış trolluk yapacam diye " dine imana gelin izmirliler" felan diyor. bi de deprem üzerinden bunu yapmak ciddi anlamda kişilik bozukluğudur. allah akıl fikir versin size. ne diyim. ayrıca bir şehri sevmeniz için orada yaşamanıza gerek yok, bunu da unutmayın.
Öyle laik şehir deyip havalara girmeyelim . Gün boyu sokağa hakim olabilirseniz mutlaka 3- 4 kavgaya şahit olursunuz. Eski izmir değil bu yönden. Babannemin kapısını kitlemediği zamanki izmir deģil. Bahçede uyuduğumuz zamanki izmir değil. Izmir' i bozdular.
islam dininden oldukça uzağa kaçması gereken şehir.
saldırma recep ben de oruç tutuyorum lakin senin inandığın islamsa islam da senden oldukça uzağa kaçmalı.
ayrıca huzur bulduğum şehir, isteyen orucunu tutar isteyen birasını yudumlar isteyen sikini amcıktan isteyen ayağını camiden çıkarmaz.
en güzeli ne biliyor musun? ne oruç tutan dayak yer ne ezan okunurken yarabbi şükür diyip birasını yudumlayan.
ha ters mi geliyor sana bunlar kardeşim? senin o yobaz kafanı sikeyim.
gel izmir'e kordon'da bira içen gençlerle iki sohbet et belki biraz kafan aydınlanır, sana iç demiyorum sen gene içme ama içene de düşman gözüyle bakmaktan vazgeç.

belki fiziksel olarak çok geri kalmış bir şehirdir izmir ama sevdiriyor kendini. gelin görün sevin birader.
izmir gibiyim artık,
Gülmeyi Alsancakta bıraktım,
Coşkuyu Karşıyaka da,
Aşkı Bornova da...
Asansör kadar yorgun
Agora kadar yıkık
Eşrefpaşa kadar belalı
Basmane kadar vedalara alışık
Kemeraltı kadar kalabalık
Yalı kadar cefakar..
izmir gibiyim yani;
Uzaktan ışıl ışıl ama aslında yorgun
Ve herşeye rağmen Saat kulesi gibi dimdik ayakta!.
bu yaz tatilimi geçireceğim şehir.

tüm hazırlıklarım tamam, haftaya başlayacağım uzuuun bir tatilim var ve hepsini izmir'de geçireceğim. bileti de arkadaşın tavsiyesiyle biletall.com'dan aldım. dediği kadar varmış cidden çok güzel sistem kurmuşlar. umarım başka projelere de imza atarlar ve kalitelerini sürdürürler. biz de zevkle kullanırız.
Kızlarının çok çok çok makyaj yaptığını düşündüğüm şehir. Bir de güzel kızlar var filan diyip duruyorlardı istanbuldakilerden eksikleri var fazlaları yok bana göre. Küçücük kızlar bile öyle makyaj yapmışlardı ki bir şok oldum gördüğümde. Sürdükleri fondöten iki kilometre öteden belli oluyor. Eh istanbulda da yaan yapıyor elbette ama ne bileyim ege diyince aklıma direkt doğallık geliyor kızlarda umduğumu görememiştim.
Alaçatı filan çok hoş bir yer. Ama saat kulesinin orası çok çok kötü kokuyordu. Temizlemiyorlar sanırsam. Kaldırımlar filan da çok bozuk geldi. Belediye acilen el atmalı oralara. Sonuçta hadi biz yabancı değiliz sorun etmeyiz ama yurt dışından gelen çok insan var.
insanları çok esmer ya, göz zevkime hitap eden biri maalesef yok. ne vardı türkiye burda olmak yerine şöyle estonya taraflarında olsa?
gecekonduları olmasa çok güzel şehir . insanı on numara. burada 5 sene üniversite okudum. izmirin en büyük yanlışı. aziz kocaoğlunun ta kendisi. bu adamı bırakıp başka iş yapacak bir adam şart.
Yazları buram buram yanan şehir.
istanbul'u aratmayacak tek memleket.
Hangisinin daha güzel olduğunu tartışmaya kapalıdır.
Gün saymaya başladım resmen. O kadar çok özledim ki...
Kokusunu özledim memleketimin. Her akşam sahilde oturup kendimi denize boğacağım.
Bir insan deniz dalgasının sesini bu kadar mı özler? Özledim işte!!!
https://www.facebook.com/.../videos/1034570666625303/

aslında olmamış ama olmuş da. anlamadım lan beğenip beğenmediğimi.
Bu şehri, pek çok insanı sevdiğimden daha fazla seviyorum. insanlar kötü.
baba mesleği sayesinde doğduğum,yine baba mesleği yüzünden uzun süre ayrı kaldığım(tayin muhabbetleri),üniversitede tekrar döndüğüm ve okul bitince mesleğimi bulduğum,kazık çakmayı düşündüğüm şehir..izmirliler dışında çoğu kişinin bokladığı,ama aynı zamanda tayin istenildiğinde veya üniversite tercihlerinde ilk sıralara konan şehir..mesela buraya anadolunun bağrından gelen üniversite öğrencileri açık giyinen kızlara dinden imandan dem vurarak bok atar,ama o bacaklara hanzo gibi mal mal dakikalarca iç çekerek bakar..sahilde herkesin içmesine kızar ama kaza bela bi sevgili yaptığında en büyük zevki o alsancaktaki çimlerde içmek olur..bu şehri eleştire eleştire bi hal olurlar ama memlekete gittiklerinde sıkıntıdan patlayıp yazokulu başlasın diye can atarlar..ha buraya hiç gelmeden bok atan tipler var,onlarla hiçbir derdim yok..siz bok atın gelmeyin lütfen,aynen böyle devam edin..kanser gibi yayılmayın..burası böyle güzel kalsın
Sıcağına öldüğüm <3.
Karne günleri çekilmeyen şehirdir. Bu kadar çok öğrenci mi olur aq, en son izban raylarında uçuşan takdir belgeleri görmüştüm.
özlenen şehirdir.* *
Türkiyenin en güzel şehri (yaşadığım şehir) ankara ve istanbula gore daha guvenli kışı ılık yazı felaket sıcak.
Bir gün yerleşme hayali kurduğum şehirdir.
Keyif şehridir.
görsel
Bugün gölgede 40 derece diyor haberler. Evet baya derece celcius.
Daha ne sıcak gördünüz ki yaz ortalaması 42 derece olan memlekette.
Güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026