bugün
- vişneçürüğü tanga giyen sözlük erkeği10
- silikon meme gerçeğinin yerini tutar mı sorunsalı14
- dolar 50 tl de olsa oyum ak parti ye44
- sözlük erkeklerinin kaşar olduğu gerçeği9
- salat namaz değildir8
- hayat7
- arkadaşlar sizce bu çanta nasıl8
- ırakın bir bölümünün türkiyeye katılması5
- arkadaşlar ben yine kilo aldım ya6
- andropoz amca6
- nervio23
- judas'ı dayak yerken görseniz ne yaparsınız10
- çok makyaj yapan kız vs doğal kız3
- caz dinleyen erkek9
- ferhat gündoğdu'nun gözaltına alınması42
- recep tayyip erdoğan28
- fiziği güzel sözlük kızları48
- çizme giyen kız2
- judas'ın mezarına toprak atar mısınız5
- sözlüğün kalitesinin bu aralar biraz düzelmesi5
- kürt fıkraları2
- sayın ismet brez ismet biji ismet2
- slut shaming2
- van gogh kulağını neden kesti5
- judas'ın kulakları5
- yazarların akşama dair planları8
- tinder da algoritma kurbanı olmak2
- queen ravenna ile mezar komşusu olmak4
- sapık yaşlı5
- türkler taşı oyup ona tapmayan tek millettir4
- zina yapmayan ateist erkek3
- chp de 5 belediye başkanına ihraç sevki2
- fatih terim'in tff başkanı olması5
- ak parti kaybedince ak troller ne yapacak12
- latife hanım'ın çarşaflı olması2
- sindirella'nın baloda donunu düşürmesi5
- benzine zam7
- memesiz kızlardaki özgüvenin kaynağı2
- leonidas8
- rujlu kadınla öpüşmek2
- kendinizde en sevdiğiniz şey5
- arkadaşlar ben geldim2
- bıyık bırakan erkek karizması6
- sözlük yazarlarının gençlikleri4
- yeni uyanmış kadın güzelliği13
- ismet biraderin düğünü2
- ormanda cinselliğin doruklarına çıkmak5
- sözlüğün embesillerle dolu olması4
- dünyanın en kısa fıkralarından biri8
- sözlüğün namusunu kim temizleyecek sorunsalı2
çizim masasının bir başka modelidir.
alttan ışık sistemiyle kalın gramajlı kağıtlara kopyalama işlemi güzzelce gerçekleştirilir.fakat çizim masasından * daha pahalıdır.
bunun yerine ilkel yöntemlerle de bir ışıklı masa elde edebilirsiniz.bir cam sehbanın altına koyulan ışıkla da bu iş şip şak hallolur kanımca. * * *
alttan ışık sistemiyle kalın gramajlı kağıtlara kopyalama işlemi güzzelce gerçekleştirilir.fakat çizim masasından * daha pahalıdır.
bunun yerine ilkel yöntemlerle de bir ışıklı masa elde edebilirsiniz.bir cam sehbanın altına koyulan ışıkla da bu iş şip şak hallolur kanımca. * * *
iyi bir icattır. lazım olma derecesi hayli fazladır. pencere camında kopyalamaktan daha basit ve daha az yorucu olduğu kesindir. (bkz: ısrarla isteyiniz)
fotoğrafçılıkta da kullanılır. negatif ve pozitif* filmlere bakılır, çoğaltılması istenen kare kolayca bulunur.
Işıklı masa da ne, diyebilirsiniz... Ben size 1980'lerin son yarısından bir nostalji yapacağım şimdi:
Efendim o, eski zamanlarda dergi - gazete yapan insanların çooook ihtiyaç duydukları bir ofis gereci; olmazsa olmazı. Dia pozitifleri üzerine dizersiniz, dergi ya da gazete için çekilmiş fotolardır onlar; LUP denilen bir özel büyüteç ile fotoları (3 santimetrelik fotolardan sözediyoruz - bildiğimiz pelikül yani) didik didik inceler; işinize yarayacak olanları seçersiniz. Sonraaa.... Sonra o fotoları bir de sayfaya uygun hale getirip kadrajlamak lazım. Bunun için de fotonun üstündeki şeffaf kabı koruyarak, SiYAH BANTLA dia pozitif üzerine kadraj atarsınız. Ondan sonra sıra, ORANTI ÇARKINA gelir ki, bir dergi gazete yapan adamın OLMAZSA OLMAZ gereçlerinden biri de bu ORANTI ÇARKIDIR. Kadraj yaptınız, sayfada yer alacak resme boyut vereceksiniz. 2 santimetrelik yer, sayfada 30 santim olsun istiyorsunuz; peki 1 santim 3 milimlik yer, sayfada kaç'a denk gelecektir? Onu da orantı çarkını kullanarak belirlersiniz. Fotolar buradan RENK AYRIMINA gider... Bir dergi ya da gazete yapan herkes, o zamanlar bunları bilmek zorundadır.
Efendim o, eski zamanlarda dergi - gazete yapan insanların çooook ihtiyaç duydukları bir ofis gereci; olmazsa olmazı. Dia pozitifleri üzerine dizersiniz, dergi ya da gazete için çekilmiş fotolardır onlar; LUP denilen bir özel büyüteç ile fotoları (3 santimetrelik fotolardan sözediyoruz - bildiğimiz pelikül yani) didik didik inceler; işinize yarayacak olanları seçersiniz. Sonraaa.... Sonra o fotoları bir de sayfaya uygun hale getirip kadrajlamak lazım. Bunun için de fotonun üstündeki şeffaf kabı koruyarak, SiYAH BANTLA dia pozitif üzerine kadraj atarsınız. Ondan sonra sıra, ORANTI ÇARKINA gelir ki, bir dergi gazete yapan adamın OLMAZSA OLMAZ gereçlerinden biri de bu ORANTI ÇARKIDIR. Kadraj yaptınız, sayfada yer alacak resme boyut vereceksiniz. 2 santimetrelik yer, sayfada 30 santim olsun istiyorsunuz; peki 1 santim 3 milimlik yer, sayfada kaç'a denk gelecektir? Onu da orantı çarkını kullanarak belirlersiniz. Fotolar buradan RENK AYRIMINA gider... Bir dergi ya da gazete yapan herkes, o zamanlar bunları bilmek zorundadır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar