bugün

/262
insanların kendilerini pazarlama yeri. ve inanılmaz derecede iyi kazandıran bir iş kolu.
mark zuckerberg'e göre üyelerinin yarısı türkler tarafından oluşan sosyal ağ platformu.
5 dakkada bir buzdolabını açıp,içine bakıp geri kapatma durumudur.
"Amele kaynıyor" dendi.
insanların kendi kendini fişlediği bir sitedir.
11 yaşındaki öğrencim kendi güncellemesini kendisi beğeniyor, kendi yorum yapıyor ve yaptığı yorumuda beğeniyor.
türkiye'den oluşturulan hesapların %70'nin sahte* olduğu sitedir. bizzat kendi arkadaşımdan biliyorum adamın 100 küsür hesabı var.* kaldı ki diğer üyelerin de en az 1 sahte hesabı var desek yanlış olmaz.*
(bkz: mynet ten kolayca mail adresi alabilme)
Tipik sosyal paylaşım sitesidir. Kurucusu Mark Zuckerberg'dir. Türkiye'de ve dünyada en çok üye sayısına sahip olan paylaşım sitesidir. Türkiye'de diğer siteler gibi sapıtılmıştır. Sitede açık içerikli paylaşımlar yasak olmasına rağmen Türk kullanıcılar bunu yapmaktadır. Gerçek isim kullanılmamaktadır (OrqaniK shékéR v. b.). Çoğu kişi paylaşım yapmak tanışıp kaynaşmak yerine gizliliği yüksek tutup sosyalliği engellemektedir.
yaşlıların içindeki çocuğu , orta yaşlıların ise içindeki ergeni ortaya çıkaran sosyal paylaşım sitesi . ergenlerin içinden ise bi bok çıkmamakta durum o kadar vahim .
çocuklara kalan mekan.
aptal aptal uygulamaları ile kafa bozan site.
resmen şoklardayım. arkadaşın iletisini şu an itibariyle 2.756 kişi beğenmiş.
arkadaş listesinin kaç katı diğer iletilerine bakıyorum 3 5 kişi beğenmiş.
dedim nasıl oluyo o anlatmadı g*t cok ısrar ettim söyledi.
yeni bi uygulama çıkmış. iletinin linkinimi ne yapıştırıyormuşsun uygulamaya. uygulamayı kabul eden kişiler otomatik beğeniyormuş ne yazdığını bilmeden.
önceden "durumumu beğensene bee" yazardı. şimdi gerek kalmadı. silemiyorumda iş arkadaşı sonuçta.
zaman tünelini iptal etmeye müsade etmeyen saçmalık. istemiyorum kardeşim zorla mı ya!
http://alkislarlayasiyoru...erik/147/facebook-analizi
zaman tüneli denen zamazingodan sonra artık tıklamadığım internet sitesi.
can sıkıntısından tüm saçma oyunlarını sırayla oynadığım oyun. ama neden sınırlı can olayı var ki. bitince birde saatlerce bekliyorsun, dolsun da tekrar oynayım diye. çok sinirliyim.
artik pek tercih etmedigim bir sosyal platformdur. insanlari sosyallestirmek yerine asosyallestiren bir sosyal agdir.
sayesinde her gün yeni bir şey daha öğreniyorum. yetenek sizsiniz türkiyede yarışmacı olmak günümüzde iş sayılıyormuş da benim haberim yokmuş.

http://www.facebook.com/p...&ref=pysf&sk=wall
zaten bozuk olan ama son zamanlarda iyice bozan sitedir. zaman tüneli olayında 2009 yılına "domates yemeye başladı" diye güncelleme yapan arkadaşlarım var.
ilginç sorular sorabilen sitedir?

görsel

emin değil misin
msn'in kincisidir. zira msn de herşey uzaya yollanan ses sinyalleri gibiyken, facebook'ta ise gözümüzün içine kadar sokulan karne notları gibidir. facebook yazdıklarınızı ilk anından itibaren eksiksiz bir şekilde önünüze koyabilir.
internetin bağımsız ve bağlantısız gücü olacağını öngören 90lar insanlarına karşı facebook 2001 sonrası kontrol altında hadım edilmiş bir dünya figürünün yansımasını yansıtır.
kötü yanlarından ziyade telefon rehberinizde adı bile bulunmayan eski dostlarınızı size getiren ve işiniz düştüğünde arkadaşlarınızla kolay ve ucuz iletişim kurabileceğiniz bir ortam sunması keyiflidir. ancak bütün bu kolaylıkları babalarının hayrına yapmadıkları, insanların özel mesajlarının içeriklerine göre reklamlara maruz bırakan bir sistemi de gizliden gizliye çalıştırdıklarını itiraf etmişlerdir.
"oehh" olmayın ama, bu sitenin, tamamen bir cia fikri olma olasılığı oldukça fazladır. bakmayın zuckerberg'in sürekli sırıtan suratına. bir de buna istinaden, kıçındaki doğum lekesini bile timeline'ına ekleyen insanlara yazabilitem burada son bulmaktadır.
Son zamanlarda çıkardığı zaman tüneliyle de noktayı koymuştur. Artık insanları inciğine cinciğine kadar rahatca görebiliyorsunuz. Mantıklı bir insan oturup düşününce aynı kanıya varır zaten. Lan nereye gidiyor bu bilgiler, kim bakıyor bunlara? istihbarat örgütlerinin gözdesi olduğunu düşünüyorum. kapatmak istesen bile kapatamıyorsun bu beledi napıyorsun? Donduruyorsun. Senin bilgilerin dondursan dahi orda kalıyor. bundan iyi ishihbarat ağı mı olur. insanların gittikleri yere, yedikleri yemeğe, kimliğine, çevresine, ruh haline bile ulaşabiliyorsun. ha sen bunları dedim diye gidip facebook hesabını mı dondurcaksın? hayır. bazıları gibi amacın hatun düşürmekse bir düşün olayın ötesine bak.

özet: (bkz: Amerika nın oyunu bunlar)
kalabalık bir sosyal paylaşım sitesidir. her şeyde olduğu gibi doğru kullanıldığında faydalı olması beklenir fakat mantıklı olanın yapılmamasının çekiciliğinden midir bilinmez, acıların beğenildiği bir yer haline gelmiştir.
benim memnun olduğum sitedir.
yakın çevredeki arkadaşlar, eş dost yakın akrabalar, komşulardan ziyade, sürekli görüşemediğiniz, yurtdışındaki-şehirdışındaki yakınlarınızı, arkadaşlarınızı her biri başka bir şehrin insanı üniversite arkadaşlarınızı eklediğiniz ve sabahtan akşama kadar status paylaşmak, şarkı paylaşmak ya da oyun oynamak yerine, siteyi sadece bu insanlarla etkileşim halinde olmak için kullanırsanız sizlerin de çok memnun kalacağı sitedir.

problemin sitede değil, bizlerde olduğu aşikardır. * *

yazarların bilgisayarı açınca girdiği 3 siteden biri olması ise ironi konusudur. her bok atan hesabını kapatsaya ne duruyor?
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026