bugün

uykusuzluk ve baş ağrısına karşı iyi gelen meyve.
lif içerdiğinden diyet yapanların yardımcısı besin maddesi. yeşili ise tadından yenmez.
En yakın akrabaları armut ve malta eriğidir. 5-12 m'ye kadar uzanan yaprak döken tacı geniş küçük bir ağaçtır.
sulu ve srt olanları daha güzel olan meyvadır. böyle cıvık cıvık olanlarını çöpe atın.
eğer bahçenizde elma olmasını istiyorsanız fide olarak alıp ekmeniz gerekirmiş. elma çekirdeklerinden çimlendirip ekeyim derseniz 5-6 sene sonra elma alabilirmişsiniz. polenlenmesi için de yanında başka bir elma ağacının ya da arıların yardımı gerekliymiş.
seviyeli, bilgisine saygı duyduğum ve kendi inançlarına karşılıksız sahip çıkabilen ve paylaşmayı seven bir yazar, insan.
eski türkçe'de "alma" diye bilinen adının, meyvenin rengi olan "al" 'dan geldiği sanılmaktadır.
uyarısıyla kelimelerime çekidüzen verdiren yazar. bilgili ve erdemli biri olduğunu hissettirmiştir. eğlenceli entryleri sayesinde kısa sürede takipçisi olabilirsiniz.
tarçın ve balla süslendiğinde on numara beş yıldız olan meyve...
rusça: yablaka,
gürcüce: vaşlidir.
meyvedir, kendisini severim.

suyu vardır, içmesini severim.

şarkısı vardır, ezginin günlüğü yapmıştır: dinlemesini sevmekle kalmaz bayılırım.

elma iyidir.
neler görmüş, neler geçirmiş bir meyvedir elma...
adem'den havva'ya,
newton'dan pamuk prenses'e...
-35° C soğuğa dayanabilen, kuraklık ve sıcaktan hoşlanmayan, taşlı ve kireçli topraktan haz etmeyen meyve.
büyük ünlü uyumuna uymayan bir kelime.
bünyenize dahil ettiğinizde, sizi geğirtmesinden kaçamayacağınız bir meyve çeşidi. hele ki aromasının bulunduğu sodayı içerseniz 2 defa geğireceksiniz.

(bkz: anne ben kahin oldum)
yeşillerine bayılıyorum bunların. resimde dahi görse canını çektiriyor insanın.
çoğu yerde amblem olarak kullanılan sağlıklı bir yaşamı anlatmak için kullanılan simge
ayrıca mide yanması olanlar için içilebilecek asitliği düşük bir meyve suyu olabilir.
elma=vitamin - vitamin=güç - güç=başarı- başarı=para- para=kadın - kadın=stres - stres=kanser -kanser=ölüm - elma isteyen var mı.?
görsel

görsel
yeşil kırmızı sarı olarak üçe ayrılan indiksiyon bobinidir.
her çeşidinin tadının harika olduğu meyve.
görsel

görsel
ilk kesfinde cennetten kovulmaya sebep ki yasaktır. yüzyıllar sonra newtonun kafasına düşmesiyle yeni bir keşfe sebep olan meyvedir. vitamini kabugundadır.
sabahları kahveden daha fazla uyku açan meyve..
vazgeçılmez meyvemdır.hele de üniversıte okurken hersabah elime bir tane alırdım otobuse binene kadar yerdım.kütahya gibi bır yerde ınsanlar pek bir acayıp baksalarda o benım kahvaltımdı
© copyright 2005 - 2026