bugün

entry'ler (4352)

sözlüğün çok sakin olması

2, 3 gün önce yaşadığım şaşkınlık sürecini yaşayan yeni bir yazarın daha damladığı ve duygulanımların akıtıldığı başlık.

emekli aylıklarını nasıl öderiz telaşı içindeyiz

solun cumhuriyet halk partisi ile alakasını kurarken ne çeşit muhakeme süreçlerine dahil olduklarını merak ettiğim insanların argümanlarında kullandığı quote.

ortalama bir chp'li solun tarihsel tanımının farkında olsaydı jandarmayı aramış, farkına vardığında da zaten hep sola karşı devletinin ve polisinin yanında olmuş, nihayetinde türkiye'yi ak parti'nin kucağına atmışve yalnızca akp'nin aşırılıklarını törpüleme iddiasında olan örtülü sağcılık iddiasını sürdürerek hareket etmiştir.

yakup deniz

kayserilidir.

anksiyete bozukluğu

akşam akşam pandikleyen sendrom.

doğan avcıoğlu

585 liram olmadığı için okumadım ama son 2 yıl içerisinde çok işitmeye başladığım; geçen Amazon'da en çok satan kitaplar içinde 12. sırada olan aydın. niteliğinden bağımsız, fikir inşası konusunda sayılı isimlerden biri. fiyatına göre iyi tutunmuş o listede. epub varsa bakarız.

görsel

sözlüğün ölmesi

https://static.nadirkitap...023082701314512551278.jpg

milliyet gazetesi'nin dağıttıkları kastediliyorsa katıldığım önermedir.

entrikalı köyün düz insanı

düz insan düzlüğünü normallikten alıyorsa, onlardan biri sebahattin ali'dir.
öğretmenlik için gittiği yozgat hakkında söyledikleri:

"burası beni muhakkak çıldırtacak. ne basit muhit yarabbi. düşün kardeşim, konuşulacak bir insan bile yok. hepsi alelade, hepsi dümdüz. memleketin civarı hep bozkır, gözünün alabildiği kadar çıplak dağlar uzanıyor… yalnız yozgat’ın tam karşısında bir çam ormanı var… ama o da bu dümdüz araziye yakışmıyor… adeta kirli bir bakkal önlüğüne yamanmış yeşil bir kadifeye benziyor. ahali fesat, dedikoducu. kendimi yalnız okumaya verdim. kitap, gazete, mektup okumakla vakit geçiriyorum. ah nahid, yalnızlık asıl böyle kalabalık yerlerde belli oluyor."

fiziksel alemin ötesindeki egzotik gezegenler

(bkz: battlestar galactica)

godard ın tam bir puşt olması

anna karina'nın kendisi için "ben bi sigara almaya çıkıyorum deyip 1 hafta eve gelmediği oluyordu" dediği puşt'un puştuluğu. ama o olmasa fransa'nın o dönemindeki fevkalade güzel hatunları göremiyor olacaktık o başka.

feridun düzağaç ın ulu sözlük yazarına açtığı dava

şimdilerde 48 yaşında olan bir dedenin kendisine "pkk"'lı dediği için açtığı efsane davadır. *
Savcılık tarafından yürütülen soruşturma, geçen günlerde tamamlandı. Turgay K. hakkında, ünlü şarkıcı Feridun Düzağaç'ı hedef alarak yazdığı paylaşımlar nedeniyle 'hakaret' suçundan dava açıldı. 2.5 yıla kadar hapsi istenen Turgay K., gelecek günlerde Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

https://anlatilaninotesi....ari-hapis-1037118377.html

üstteki yazarın ne mezunu olduğunu tahmin etmek

mimarlık.

12 ocak 2025 başakşehir galatasaray maçı

ingilizce spikerle izlediğim maç. bağıran eden olmadığı gibi, 520p gibi hoş bir kalitede seyredilmekte.

bluevelve

nefret edenlerin bile gizli gizli severek okuduğu bilinen en eski uludağ sözlük yazarlarından.

itü sözlük kızları vs uludağ sözlük kızları

katıldığım bir itü sözlük kadıköy zirvesinde gördüğüm manzaradan sonra itü sözlük kızlarının havada karada tokatladığı realite.

140 adet ihbarla sözlüğün gammazcısı olmak

görsel

78 kuşağı ihbarcıları kadar adi olmasa da yine de son 15 yılda yaptığım ayıptır.

(bkz: liseli detected)

ekmeğin 1 lira 25 kuruş olması

bugünün yalancı istatistik kurumuna göre hesaplayacak olursam 7 lira 96 kuruştur. hanehalkının nasıl ölüme mahkum edildiğinin dolaylı kanıtıdır.

metrobüsün 3 lira olması

tüik enflasyonuna göre bugün 37 liradır.

1 mart 2024 itü sözlük ün kapanması

bir devri kapatmıştır. uludağ'ın rakibi gibi görülse de esasında ekşi sözlük'ün rakibiydi.

2025 viyana flarmoni orkestrası yılbaşı konseri

Israrla telif yemesine rağmen sürekli upload edilen efsanevi konser. o gün hangover olup izleyemeyenler için ölü linki diriltelim: https://www.youtube.com/watch?v=ikr7itdK7Jw

kakayı en çok tutan varlık

şüphesiz ki home office traderlardır. 90larda wall street