bugün
- ben aquila bicipite sorularınızı yanıtlıyorum25
- kızlara bişey soracağım erkekler gelmesin7
- gece yarısı çalan telefon7
- ilşkisini herkese anlatan kızlar7
- sinirli kadını sakinleştirmenin yolları14
- kızların sözlüğü erkek düşürmek için kullanması7
- başımın tatlı tatlı dönmesi4
- gammaz olmuşum13
- kel erkek3
- aquila bicipite8
- uysaljakoben20
- minyon kadın siniri5
- aşık olunca yapılan salaklıklar2
- uyuşturucu kullanan oğlunu öldüren baba7
- yüzüklerin efendisi abartılmış boktan bi filmdir3
- kadın mı erkek mi belli olmayan yazarlar21
- reha muhtar25
- hiç evlenemeyecek gibi hissetmek4
- death2
- osuruk kokusunun kalıcılık süresi6
- ayı saldırınca yapılması gerekenler10
- pazarda su satmak2
- gecenin şarkısı4
- ses yakışıklılığı2
- toplu taşımaya binen kızın asıl amacı4
- benim başaklarımı görmek ister misiniz3
- bizim delilere bakayım4
- gazlamak2
- gençler iş beğenmiyor3
- bir kadına alınabilecek en güzel hediye7
- kemal kılıçdaroğlu35
- sevgiliyle kavga etmek2
- güzel ayaklar mevsiminin gelmesi9
- elit olmak için gerekenler13
- semum3
- yemek yemek mi güzel giyinmek mi5
- yazarların 2005 yılı maaşları7
- herkes eski nikini yazsın bitsin bu eziyet11
- vajina peşinde yitip giden hayatlar3
- 1 litrelik cam şişe kola3
- doğu perinçek vs kemal kılıçdaroğlu2
- düşkün2
- strese girdiğinde vücudun verdiği garip tepkiler2
- şato3
- 1 milyon tl verseler 1 milyon tl yi alır mısınız5
- yeni yıkanmış kezo kokusu6
- eski yazarların emekli yapılması5
- 20'li yaşlarınızın başları nasıl geçti6
- müslümanlara kızıp islam dan soğumak4
- sözlük yazarlarına tavsiye4
günlük 1 kg tüketebildiğim potansiyel vitamin deposu.
çeşit çeşit türleri bulunan, ana vatanı kuzey anadolu ve kafkasya olan meyve.
sevdiceğe kendi ellerimle toplamıştım elmaları, ''sana bir şey getirdim'' dedim, merakla beklerken poşeti açıp bir adet elma çıkardım, elmayı görünce afalladı önce, sonra ''sizin köyden mi bunlar?'' dedi, ''evet, senin için emektar ellerimle topladım, çok lezzetlidir'' dedim, elmadan bir ısırık aldıktan sonra, ''havva'da adem'e vermişti elmayı ve cennetten kovulmuşlardı, şimdi adem bana verdi elmayı, acaba ne olacak?'' dedi, güldürdü beni bu söz, ''elmayı sana verdim, ve benimle beraber bütün dünyevi zevklerinden vazgeçip, sadece manevi bir hayata geçiş yapmanı istedim, gelir misin?'' dedim, elmadan bir ısırık daha alıp ''gelirim'' dedi, ona yeniden aşık oldum ve bir gün kendi dallarımızda, kendi meyvelerimizi yetiştireceğimiz günü beklemeye koyuldum.
sevdiceğe kendi ellerimle toplamıştım elmaları, ''sana bir şey getirdim'' dedim, merakla beklerken poşeti açıp bir adet elma çıkardım, elmayı görünce afalladı önce, sonra ''sizin köyden mi bunlar?'' dedi, ''evet, senin için emektar ellerimle topladım, çok lezzetlidir'' dedim, elmadan bir ısırık aldıktan sonra, ''havva'da adem'e vermişti elmayı ve cennetten kovulmuşlardı, şimdi adem bana verdi elmayı, acaba ne olacak?'' dedi, güldürdü beni bu söz, ''elmayı sana verdim, ve benimle beraber bütün dünyevi zevklerinden vazgeçip, sadece manevi bir hayata geçiş yapmanı istedim, gelir misin?'' dedim, elmadan bir ısırık daha alıp ''gelirim'' dedi, ona yeniden aşık oldum ve bir gün kendi dallarımızda, kendi meyvelerimizi yetiştireceğimiz günü beklemeye koyuldum.
bir meyve. yeşil sarı kırmızı renklerde oluşu politik mesaj malzemesi olarak da kullanılabilir.
insanlarin deli gibi yedikleri.
lan bi de buna para verip aliyolar, kilosu 1.5 dan. ac kalsam yemem.
evimizin onunde bi elma agaci var, gelen gecen misafir carpiyo katir kutur yiyo bayildiklarini soyluyolar.
elma yiyen insanda afedersiniz tirnak ucu kadar beyin yok.
lan bi de buna para verip aliyolar, kilosu 1.5 dan. ac kalsam yemem.
evimizin onunde bi elma agaci var, gelen gecen misafir carpiyo katir kutur yiyo bayildiklarini soyluyolar.
elma yiyen insanda afedersiniz tirnak ucu kadar beyin yok.
Elma = sağlıklı yaşam = gelişen zeka = iyi ilkokul = iyi ortaokul = iyi lise = iyi üniversite = iyi staj = iyi iş = iyi para = Para yiyen karı = huzursuz yaşam = kötü çocuk yetiştirme = kötü evlatlar = kötü yaşlılık = Hastalık = Ölüm.
Her sabah aç karnına 1 adet yenirse kabız olunmuyor.
Her gün yememin bağırsakları çalıştırdığı için hızlı kilo verdirmeye yarayan meyve.
kilo vermede oldukça etkili olmasının yanında kilo aldırmada da doğru kullanılması sonucunda muhteşem sonuçlar elde edilebilir. yemekten hemen sonra bir elma kesip yerseniz bir buçuk iki saate deli gibi açıktığınızı hissedersiniz. iştah açan bir etkisi vardır. daha sonra tekrar yemek yiyip gene üstüne elma yerseniz gün boyunca böyle böyle haftada 3-5 kilo alabilirsiniz. kilo almak isteyenlere duyurulur.
ezginin günlüğünün güzel şarkısıdır.
çöpüyle birlikte yenebilecek güzel meyve.
4 harften oluşan ve pastası olsada yesek dediğim meyve ismi.
kış aylarının enfes meyvesidir.
en sevilen ve yenilen meyve.
yediğinizde doyurmak bir yana acıktıran meyvedir.
hızlıca kana karışır, kan şekerini yükseltir, az sonra şeker normale indiği zaman da "lan az önce ne güzel yüksekti bu kan şekeri, yine bir şeyler yiyelim de yükselsin" diyen hücreler açlık sinyali verir.
durduk yere yemek yedirir adama.
hızlıca kana karışır, kan şekerini yükseltir, az sonra şeker normale indiği zaman da "lan az önce ne güzel yüksekti bu kan şekeri, yine bir şeyler yiyelim de yükselsin" diyen hücreler açlık sinyali verir.
durduk yere yemek yedirir adama.
Sulu, yeşil, mayhoş, sert olanı makbuldür.
toprak altında yetişen bir çeşit kök bitkisidir.
şekeri ile bilinen meyve. her türlü gideri var.
Beşiktaş'ın en güzel mekanı. içilesi. Tam olarakta şu anda içtiğim nadide yer.
soğuğa en dayanıklı meyvelerden biridir.
doğal bir ortamda yetiştiyse içinden kurtcukların çıkabileceği, tatlısının ve ekşisinin bulunduğu güzel bir meyvedir.
Yaradılışı temsil eden kırmızı tatlı hoş bir meyvedir.
5 yaşında kendisi ile ilgili bir anım olan meyve.
-ben: halacım bana elma soysana.
-halam: olmaz oğlum onun vitamini kabuğunda!
-ben: tamam halacım. (içimden: vitamin ne yav?)
demekki o zaman isminden direkt vitaminin iyi bir şey olduğunu anlamışım. çekici bir ismi var.
-ben: halacım bana elma soysana.
-halam: olmaz oğlum onun vitamini kabuğunda!
-ben: tamam halacım. (içimden: vitamin ne yav?)
demekki o zaman isminden direkt vitaminin iyi bir şey olduğunu anlamışım. çekici bir ismi var.
sert ve tatlıysa tadına doyum olmayan meyvedir.
--spoiler--
Elmanın 40 faydası
1- Elmanın verdiği enerji 100 gramda 54 kaloridir. Bu enerji yağdan değil, meyve şekeri ve organizma tarafından ağır olarak sindirilen şekerden gelmektedir. Kesinlikle her gün tüketilmesi şart olan bir meyvedir
2- Günde bir elma yemek, sizi tüm hastalıklardan korur. iki elma yerseniz kalp ve damar hastalıklarından korunmuş olursunuz
3-Diyetler için mükemmel bir seçenektir
4-Çağın belalı hastalığı kanserden, kolesterole kadar birçok hastalığın gerek riskini azaltmada gerekse önlemede önemli rol üstleniyor
5-Öğle yemeğinden önce yendiğinde ya da kabuğuyla pişirildiğinde bağırsakları çalıştırır, yumuşatır, kabızlığı önler
6-içindeki petkin maddesi zararlı kolesterolü (LDL)'yi düşürürken, faydalı kolesterol (HDL) oranını yükseltir
7-Dalağın kan yapmasını sağlar
8-Bünyesindeki C vitamini sayesinde bağışıklık sistemi güçlenir
9-Nefesi rahatlatır. Yapılan bazı araştırmalar, elma yiyenlerin daha kolay nefes aldığını göstermektedir
10-Gastritten kaynaklanan yanmaları hafifletir
11-Elma kürü, gut, böbrek, mesane hastalıkları ve hemoroit tedavisinde de işe yarar.
12-Sabah aç karna yendiğinde kanı temizler ve toksinleri atmayı sağlar
13-Isırarak yenirse, dişleri temizler ve diş etlerini güçlendirir
14-Uykudan önce yenirse rahatlatır ve kolay uyumayı sağlar
15-Yeşil, hafif ekşi olanları mide bulantılarını önler
16-Düşük kalorili (50 kalori) olduğu için şişmanlığı önler, kan şekeri düzeyini ve yüksek tansiyonu olumlu bir şekilde etkiler.
17-Ortasına biraz marmelat ekleyip fırında pişirildiğinde, rejim yapanların tatlı yeme isteğini giderir
18- Isırarak yenirse dişleri temizler, diş etlerini güçlendirir
19-Enerji verir
20-Elma kalbi korur
21-Annelerin gebelikleri sırasında tükettikleri yiyeceklerden, çocukların astıma yakalanmasında koruyucu etkiye sahip tek gıda elmadır.
Hamilelik sırasında annenin yediği elma, bebeği astımdan koruyor.
22-Her gün bir elma kalp krizi riskini düşürür %24
23-Yüksek tansiyona karşı birebirdir
24-Eski Çin tıbbında elmanın ateş düşürücü olduğuna inanılır ve akciğerin ateşli hastalıklarında serinletici bir etkisi olduğu kabul edilirdi
25- içerdiği elma asidinin zararlı bazı bağırsak bakterilerinin üretimini frenlediği düşünülüyor
26- içinde bol C vitamini ve lifli proteinler bulunan elma, içerdiği flavinoidler sayesinde hücre ölümüne neden olan serbest radikal adlı kimyasallarla savaşıyor. Bu süreçte, kalp ve damar hastalıklarına yol açan kötü kolesterol azalırken, vücudu koruyan iyi kolesterol yükselişe geçiyor
27- Elma, spor öncesinde tüketildiğinde enerji verir. Sonrasında tüketildiğinde %85 oranındaki su içeriğiyle organizmanın ihtiyacı olan suyu tamamlayarak toksinlerin vücuttan atılmasını kolaylaştırır. Spor sırasında tüketildiğinde organizmaya çeşitli mineral ve vitaminler yükler
28-Günlük olarak tüketilecek 3 adet elmanın 2 ayda yaklaşık %10 oranında kolesterolün düşmesine yardımcı olduğu
29-Artrit, tomatizmalar ve gut hastalıklarında çok yararlıdır
30-Karaciğer kanseri, kalın barsak kanseri ve göğüs kanserine karşı koruyucu etkiye sahiptir
31- Cilde parlaklık ve güzellik verir
32- Soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelir
33- Baş ağrısına iyi gelir
34- Uykusuzluğa iyi gelir
35- Bağırsaklardaki parazitlerin dökülmesini sağlar
36- Elmanın faydalarından ilginç bir tanesi de içerdiği potasyum (100 gda 120-200 mg) zenginliği ve az sodyumdan (100 gda 10 mgdan az) ötürü dinlendirici olmasıdır
37- Gallerde 2500 kişi üzerinde 5 yıl süreyle yapılan bir araştırmanın sonucu, daha önce yapılan bazı araştırmalara uyumlu olarak haftalık tüketilen elma sayısının nefes fonksiyonuna pozitif etkileri olduğunu göstermiştir. Yenen ortalama elma miktarı arttıkça sigara kullananlar da bile nefes alma kapasitesinde artış saptanmıştır. Bu etki elmadaki antioksidanlardan kaynaklanmaktadır
38- Elmada suda eriyen vitaminlerin tamamı mevcuttur. Yüksek miktardaki C vitamini, bir insanın günlük C vitamini ihtiyacına denktir. en fazla kabuğunda ve kabuğun hemen altında yoğun olarak bulunur. Bu nedenle iyi yıkanmış elmanın kabuğuyla tüketilmesi en doğrusudur
39- Elmanın içerdiği diğer vitaminler ise B1, B2, PP, B5, B9, Provitamin A (karoten) ve E vitaminidir
40-Beyin hastalıkları konusunda koruyucudur.
--spoiler--
Elmanın 40 faydası
1- Elmanın verdiği enerji 100 gramda 54 kaloridir. Bu enerji yağdan değil, meyve şekeri ve organizma tarafından ağır olarak sindirilen şekerden gelmektedir. Kesinlikle her gün tüketilmesi şart olan bir meyvedir
2- Günde bir elma yemek, sizi tüm hastalıklardan korur. iki elma yerseniz kalp ve damar hastalıklarından korunmuş olursunuz
3-Diyetler için mükemmel bir seçenektir
4-Çağın belalı hastalığı kanserden, kolesterole kadar birçok hastalığın gerek riskini azaltmada gerekse önlemede önemli rol üstleniyor
5-Öğle yemeğinden önce yendiğinde ya da kabuğuyla pişirildiğinde bağırsakları çalıştırır, yumuşatır, kabızlığı önler
6-içindeki petkin maddesi zararlı kolesterolü (LDL)'yi düşürürken, faydalı kolesterol (HDL) oranını yükseltir
7-Dalağın kan yapmasını sağlar
8-Bünyesindeki C vitamini sayesinde bağışıklık sistemi güçlenir
9-Nefesi rahatlatır. Yapılan bazı araştırmalar, elma yiyenlerin daha kolay nefes aldığını göstermektedir
10-Gastritten kaynaklanan yanmaları hafifletir
11-Elma kürü, gut, böbrek, mesane hastalıkları ve hemoroit tedavisinde de işe yarar.
12-Sabah aç karna yendiğinde kanı temizler ve toksinleri atmayı sağlar
13-Isırarak yenirse, dişleri temizler ve diş etlerini güçlendirir
14-Uykudan önce yenirse rahatlatır ve kolay uyumayı sağlar
15-Yeşil, hafif ekşi olanları mide bulantılarını önler
16-Düşük kalorili (50 kalori) olduğu için şişmanlığı önler, kan şekeri düzeyini ve yüksek tansiyonu olumlu bir şekilde etkiler.
17-Ortasına biraz marmelat ekleyip fırında pişirildiğinde, rejim yapanların tatlı yeme isteğini giderir
18- Isırarak yenirse dişleri temizler, diş etlerini güçlendirir
19-Enerji verir
20-Elma kalbi korur
21-Annelerin gebelikleri sırasında tükettikleri yiyeceklerden, çocukların astıma yakalanmasında koruyucu etkiye sahip tek gıda elmadır.
Hamilelik sırasında annenin yediği elma, bebeği astımdan koruyor.
22-Her gün bir elma kalp krizi riskini düşürür %24
23-Yüksek tansiyona karşı birebirdir
24-Eski Çin tıbbında elmanın ateş düşürücü olduğuna inanılır ve akciğerin ateşli hastalıklarında serinletici bir etkisi olduğu kabul edilirdi
25- içerdiği elma asidinin zararlı bazı bağırsak bakterilerinin üretimini frenlediği düşünülüyor
26- içinde bol C vitamini ve lifli proteinler bulunan elma, içerdiği flavinoidler sayesinde hücre ölümüne neden olan serbest radikal adlı kimyasallarla savaşıyor. Bu süreçte, kalp ve damar hastalıklarına yol açan kötü kolesterol azalırken, vücudu koruyan iyi kolesterol yükselişe geçiyor
27- Elma, spor öncesinde tüketildiğinde enerji verir. Sonrasında tüketildiğinde %85 oranındaki su içeriğiyle organizmanın ihtiyacı olan suyu tamamlayarak toksinlerin vücuttan atılmasını kolaylaştırır. Spor sırasında tüketildiğinde organizmaya çeşitli mineral ve vitaminler yükler
28-Günlük olarak tüketilecek 3 adet elmanın 2 ayda yaklaşık %10 oranında kolesterolün düşmesine yardımcı olduğu
29-Artrit, tomatizmalar ve gut hastalıklarında çok yararlıdır
30-Karaciğer kanseri, kalın barsak kanseri ve göğüs kanserine karşı koruyucu etkiye sahiptir
31- Cilde parlaklık ve güzellik verir
32- Soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelir
33- Baş ağrısına iyi gelir
34- Uykusuzluğa iyi gelir
35- Bağırsaklardaki parazitlerin dökülmesini sağlar
36- Elmanın faydalarından ilginç bir tanesi de içerdiği potasyum (100 gda 120-200 mg) zenginliği ve az sodyumdan (100 gda 10 mgdan az) ötürü dinlendirici olmasıdır
37- Gallerde 2500 kişi üzerinde 5 yıl süreyle yapılan bir araştırmanın sonucu, daha önce yapılan bazı araştırmalara uyumlu olarak haftalık tüketilen elma sayısının nefes fonksiyonuna pozitif etkileri olduğunu göstermiştir. Yenen ortalama elma miktarı arttıkça sigara kullananlar da bile nefes alma kapasitesinde artış saptanmıştır. Bu etki elmadaki antioksidanlardan kaynaklanmaktadır
38- Elmada suda eriyen vitaminlerin tamamı mevcuttur. Yüksek miktardaki C vitamini, bir insanın günlük C vitamini ihtiyacına denktir. en fazla kabuğunda ve kabuğun hemen altında yoğun olarak bulunur. Bu nedenle iyi yıkanmış elmanın kabuğuyla tüketilmesi en doğrusudur
39- Elmanın içerdiği diğer vitaminler ise B1, B2, PP, B5, B9, Provitamin A (karoten) ve E vitaminidir
40-Beyin hastalıkları konusunda koruyucudur.
--spoiler--
güncel Önemli Başlıklar