bugün

eksilemek, "hiç olmamış, ben öyle düşünmüyorum" demek, kendine göre intikam almak, olumsuzluğunu dile getirmek, büyük ihtimalle kim ne oy vermiş sistemi gelişince sayısı azalacak yazarların yaptığı iş (ironik olan şey ise, bu entryin bile eksi oy almasıdır).
hak edene verildiğinde yerini bulan, ama art niyetli kişilerin elinde* insanı sinir eden eylemdir.**
YARASINA BASILAN YAZARLARIN GENEL OLARAK YAPMAKTAN CEKINMEDIKLERI EYLEMDIR KI YAPILMAMASI GEREKEN ENTRYLERE DAHI EKSI OY KULLANMAYA KADAR GIDEN BIR YOL IZLERLER.*
laiklik/(#441984) bu entry eksıleyene sorulması ve ardından mantıklı bır yorum yapılmasını beklemektır *
gayet doğal birşeydir. entryi beğenmediysen ve kendini düzeltsin diye verilebilir. bu karşıdaki kişinin kendini sorgulamasını sağlar bir nebze. sadece üç dört eksi almışsa. bir eksi almışsa bunu ciddiye almaması gerekir.
an itibari ile selmagezinir başlığındaki tüm entrylerin uğradığı saldırıdır. bu bir mücadele şekli olarak algılanmamalı.
(bkz: iftarda cok ayar yemisim sindiremiyorum)
gerçekleştirilirken elin vicdan üzerine koyulması gereken eylem.
sıradan bir ''yazar'' eylemidir. yanlış olan ise ''eksi'' alındığı vakit ''seri eksi oy veren ibne'' demektir.
zira oradaki '':('' butonu mal mal bakınsın diye konmamış. düşüncene aykırı bulduğun veya pekte sıcak yaklaşmadığın bir fikri ''eksi'' 'lemek, ikili polemiğe girmekten kat kat iyidir. eksi alınca sinirlenen insanları anlamak mümkün değil. bilakis zevk alıyorum ben ''eksi'' oy almaktan. benim korktuğum ise gün gelip ne ''eksi'' ne de ''artı'' oy alamamak.
girdisini sadece cevap almak, dikkat çekmek için giren kişilerin hazmedemediği, (bkz: ayar vermek) (bkz: seri eksi oy veren ibne) gibi basit * tepkiler verdiği eylem.
nedenini pek de anlayamadıgım eylemdir. eksi oy verilen yazar ki$iyi du$uncelere surukler.
yanlı$ ki$ilerin eline gecmemelidir.
bir canavar yaratmaktır. zira eksi oy alan kişi hırs yapar, daha da entry girer o konuyla ilgili. tezlerinin doğruluğunu kanıtlamak için iyice yırtınır.
herkesin bildiği (ya da ben öyle sanıyorum) bir klişe ile açıklanabilecek olan verme dürtüsüdür.

''eksi oy olmiyaydı artı oy da olmiycaaağdı''
(bkz: mastürbasyon)
sözlükteki * kötü entrylerin belirlenmesinde büyük önem taşıyan hede. kişi hatasını görüp, ota boka bilmeden entry girmeyecektir bundan sonra. ancak ibnelik yapılmasındır.
gayet kolay bir olaydır. bir entry'i yazan kişinin üstüne geldiğiniz zaman hemen altında üzgün smiley çıkmaktadır. ona tıkladığınız anda hayalleriniz gerçek olmuştur, eksiyi vermişsinizdir.
demokrasi, insan hakları, eşitlik hakkında yazılan yazıların mütemadiyen maruz kaldığı durum.
entry: demokrasi iyidir, insan hakları bilmem nedir.... bla bla...
-ne diyon lan sen demokrasi memokrasi, dur ben sana bi ıyyyyy, iğrenç verim de gör ebeninkini. sen duuuur. aloo cemal bak şu entry, evet abi o, demokrasiden kardeşlikten falan bahsediyo denyo.
+neee diyosuuun?...... demokrasi mi? o ne demek ki abi?
(bkz: yazarların hakları)
kimi zaman neredeyse 2+2 = 4 olacak kadar doğru olan bir yazıya bile muhalefet olma isteğidir.
tabi kimi zaman da insanın mantığına ters gelen yazılara karşı tepkisini belli etmesidir.
çok iyi okumadan asla vicdanımın elvermediği şey. ne duygularla yazıldığını tahmin etmek, altında neler yattığını iyice tartmak gerekir. ne olursa olsun, beyin bir fikir üretmiştir. emektir.
sözlükte genellikle muhalif olduğun söyleme karşı yapılan eylem.
(bkz: reklamın iyisi kötüsü olmaz)
çok da zükündedir sanki yazarın. her yazarın kendine özgü fikri olması, bu fikri o veya bu şekilde dile getirmesi "eksi oy" almayı zaten kabul etmesi anlamını taşır. yani o entry'nin belli bir kitle tarafından eksilenmesi, eğer legal bir entry'yse bir tepki niteliği taşımaz.

onu da geçtim lan götü boklu eksi butonuna basmaktır alaşkına.
çok zor iştir. sağanak gibi yağdırılan artı oyların arasında ipnenin tekinin yazdığı bir yazıya denk gelinir, tÂhmin edildiği üzere beyninin el verdiğince yazılmış saçma salak bir yazıdır bu, bir eksiyi güzelce hakederken "o da nesi"dir. basarsınız basarsınız "bi dakka" yazısı çıkar, sonra kaybolur. gene basarsınız aynı şey. "oylamanız kaydedildi" yazmaz bir türlü. "vericem mına koyum bu yazıya eksiyi vericem" diye debelenirsiniz sonra.
(bkz: vakıa) * *