bugün
- magnum yemenin lüks sayıldığı yıllar5
- evlenince sözlüğü bırakan erkek3
- her haltı atatürkçü olanlar yiyor5
- bir insanı sevmek12
- saygıdeğer birader yazarlar2
- pkk nasıl biter2
- 24 haziran 2026 venezuela depremi7
- yazarların imza parfümleri12
- pasportta kürt ve suriyeli etniğini belirtmek4
- pkklıların abd askerleri ile halay çekmesi2
- mehdi hayatta ama herkes tanımıyor2
- psikiyatrın evini ziyaret etmesi2
- mutluluğun fark edilmemesi9
- akp aslında yok her şey dekor5
- amerikan yahudileri3
- hızlı para kazanmanın yolları6
- erkekler neden az yaşar8
- beyaz eşya2
- akp'ye katılan belediye başkanları9
- elin gavuru dünyayı gezerken bizim iş ev yapmamız2
- kıskanmak7
- dünya9
- israil'in lübnan da evleri yakması2
- teoman mı tarkan mı2
- lise4
- japonya5
- çırılçıplak şekilde ağlayarak ana haber seyretmek3
- 26 haziran 2026 türkiye abd maçı13
- devlet gücü6
- deprem2
- venezuela2
- cristiano ronaldo dos santos aveiro5
- amerika birleşik devletleri4
- 25 haziran 2026 venezuela depremi5
- fakirin sevmesi hak mıdır13
- chp'nin belediyeleri kaybedecek olması7
- çırılçıplak şekilde ağlarken dünya kupası izlemek3
- sude isimli kızlar2
- 2026 dünya kupası23
- üni mezunu kız meslek lisesi mezunu erkek evliliği3
- andriy shevchenko3
- m r e r e c t o5
- haitinin gol atmış olması5
- bana karpuzlu soda getir kardeşim diyen erkek3
- türkiye7
- 80 yaşına yaklaşmış koltuk sevdalısı siyasiler7
- oyuncu koltugu4
- sevgilinin beni terk etme demesi3
- çırılçıplak şekilde uyurken yatağa işemek3
- ibadet4
En az 1 tanrının var olacağına ama tüm dinlerin olanaksız olduğuna, tanrı kelamı olmadığını düşünen bir felsefi akım.
tanrının bir sefer yaratıp geri çekilmesi inancı. bu inanca göre tanrı evreni bir sefer yaratmıştır ve bir daha da müdahale etmemiştir, etmiyor ve etmeyecek.
en akla yatkın inanıştır.
deizm, ateizm, panteizm, agnostizm adı her ne ise hepsi kafirliktir.
Z nesliyle beraber daha da yoğunlaşmakta. gelenekçi kültür sorgulandıkça artacaktır. Türkiye yanılmıyorsam ateizm ve deizm'in en hızlı arttığı 3 ülkeden biriymiş. Fikirler çok hızlı yayılıyor, insanlar sorguluyor. Ancak sorgularken doğru sorgulamalı, hangi dine inanıyor olunursa olunsun o dini yanlış yorumlayanlara göre adım atmamalı ve gerçeği irdelemeli.
bahçeli bile gelecegi ongormus ve;
-genclik deizme kayiyor.
demistir. haklidir.
-genclik deizme kayiyor.
demistir. haklidir.
bi tanrı olmasını umut ediyorum.
güneşi tepemize indirip neden güldün, neden içtin, neden seviştin diye soran. belki diyorum söz hakkı verir de yaşadığım bu amınakoyulmuş hayatın hesabını sorabilirim. müslümanlar gibi cehennem korkusundan değil sadece bi şeyler sorabilmek için bi tanrı umut ediyorum.
umarım ordasındır.
güneşi tepemize indirip neden güldün, neden içtin, neden seviştin diye soran. belki diyorum söz hakkı verir de yaşadığım bu amınakoyulmuş hayatın hesabını sorabilirim. müslümanlar gibi cehennem korkusundan değil sadece bi şeyler sorabilmek için bi tanrı umut ediyorum.
umarım ordasındır.
inançsızlığın en hafif seviyesi olan 'deizm' bir tanrının varlğına ve bir yaratıcı fikrine inanmak ancak bu tanrının semavi dinlerin tanrılarından veya mitolojik başka dinlerdeki tanrılardan farklı olduğunu düşünmektir. Her deistin aklındaki tanrı kavramı ve modeli farklı olabilir.
mensubu olduğum birlik. kafam çok rahat. cihat diyip kafa kesmiyorum, sürekli seks içerikli fetvalar vermiyorum. benim kalbin temiz.
türkiye'de karı kız düşürme şeysi. marjinal oluyor sanıyorlar bir de deistim deyince.
hiç bir izm insan ihtiyaçlarına tam cevap veremez.
izm demek katı kalıplar demek.
hayat hiç bir kalıba girmez.
giriyor olsa şimdiye kadar insanlık o kalıbı bulmuş ve uygulayıp rahat ediyor olurdu.
neden kendimi bir izme bağlayayım ki?
bir konuda katılırım başka bir konuda katılmam.
uymak zorunda mıyım?
izm demek katı kalıplar demek.
hayat hiç bir kalıba girmez.
giriyor olsa şimdiye kadar insanlık o kalıbı bulmuş ve uygulayıp rahat ediyor olurdu.
neden kendimi bir izme bağlayayım ki?
bir konuda katılırım başka bir konuda katılmam.
uymak zorunda mıyım?
şu an için inandığım din.
edit: yaratıcının kuralları olmak zorunda değildir.
sana etik olanın ne olacağını bilmene yarayacak beyin olgusunu inşa etmiştir.
git doğru olanı yap.
al sana kural: erdemli bir insan olmak.
edit: yaratıcının kuralları olmak zorunda değildir.
sana etik olanın ne olacağını bilmene yarayacak beyin olgusunu inşa etmiştir.
git doğru olanı yap.
al sana kural: erdemli bir insan olmak.
türkiye müslümanlarının çoğunun aslında sahip olduğu görüş. bir tanri vardır, bir de öbür yaşam vardır, genelde islamın içeriğini de kimse bilmek istemez. sureler dular büyülü sözlerdir yalnızca.
Deizm güzel ahlaktır.
Deizm vicdandır.
Dindarlık adı altında dünyanın içine edenler sayesinde çığ gibi büyümektedir.
Deizm vicdandır.
Dindarlık adı altında dünyanın içine edenler sayesinde çığ gibi büyümektedir.
Etik düşünce biçimidir. Bu benim fikrim.
Durağan ve içinde değişim bulundurmayan öğretilerin, inanışların aksine, tüm insanların yapabildiklerinden daha yüce evrensel bir yaratıcı gücün varlığına yönelik sonsuz inanç ile insanın doğuştan sahip olduğu aklıyla doğanın ve evrendeki kanun ve tasarımın kişisel gözlemlerle onaylanıp benimsenmesidir.
ALLAHSIZLIK DEĞiL DE KiTAPSIZLIK.
Yaradana inanıp, onun yarattıklarına inanmayanların içinde bulunduğu düşünce yapısı.
özgür zihinden bir önceki basamaktır.
Dezim şudur diyebiliriz aslında, Ben dinlere inanmıyorum, Dinler bence insan uydurması ama bu evreni birisi yaratmış olmalı yani Big-Bang varsa Big-Bang'i birisinin patlatmış olması lazım, resmin ressamı vardır mantığıyla.
Dinlerden ve saçmalıklarından bıkan ve araştırmaya girişen aklı başında ve vicdanı yüreği halen temiz kalabilmiş her insanın seçecegi inanış biçimi.
benim tanrım daha merhametli, daha ahlaklı,daha zeki,daha mütevazi, daha etik, daha akılcı olmalıdır demektir.
semtteki kenanın kabul ettiği inanç türü.
bu kenan tam bir arvaladze.
geçen buna pencereden seslendim. hani olm yok mu bir şeyler hiç arayıp sormuyorsun dedim. melül melül bana baktı ve "kanka sınırlar kapalı" dedi.
bu kenan tam bir arvaladze.
geçen buna pencereden seslendim. hani olm yok mu bir şeyler hiç arayıp sormuyorsun dedim. melül melül bana baktı ve "kanka sınırlar kapalı" dedi.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar