bugün
- güzel bir kazın yalnız olmasının nedenleri9
- bu gün sözlük ne tatlı lan9
- esnaf lokantasında çorba içerken hayatı sorgulamak9
- ilk buluşmada esnaf lokantasına gitmek5
- türk erkeğinde olması gereken meziyetler11
- ice latte ısmarlanacak sözlük yazarları6
- çay içen erkeklerden iğreniyorum ıyy diyen kız4
- tek kasa açan kalabalık market4
- platon un mağara alegorisi15
- tavuk döner4
- sabahtan beri aç olmak5
- özgürlük nedir sorunsalı6
- true silik olsun10
- etli biber dolması yapan erkek6
- kapitalizm3
- aç karnına markete girmek3
- seni severken valizini hazır tutan kadın7
- karınız için market poşetlerini taşır mısınız9
- iskender5
- cebren ve hileyle bütün kalelerin işgal edilmesi4
- katalog fahişeleri2
- üsküdar'a çöktükten sonra kutlama yapmak11
- bıçak arası3
- 10 eylül 2026 fenerbahçe roma maçı51
- sucuk döner5
- işe giderken eve dönünce yapacaklarını düşünmek3
- etli ekmek abartılmış balon bir yiyecektir5
- karınızı kucağınızda taşır mısınız16
- kafası karışık seçmen2
- ismail kartal30
- karınız için boş senete imza atar mısınız5
- akepeli olmak karakter meselesidir6
- ekrem imamoğlu4
- haşlanmış yumurta9
- iguana tokyo2
- 5 eylül 2026 fenerbahçe beşiktaş maçı46
- 9 eylül 2026 sporting lizbon galatasaray maçı77
- 10 eylül 2026 ismail kartalın istifası18
- islamda kadın6
- sözlüğün kırbacı5
- okula uyum sürecinde ebeveynlere uyarılar4
- istanbul da kiralık sosyal konut başvuruları3
- gocunun entry başına 1 tl para aldığı iddiaları4
- anın görüntüsü28
- rick sanchez3
- gammaz diye diye başımızın etinin yenmesi3
- prometheus'un hırsız olduğu gerçeği5
- gammazların yetkiyi kötüye kullanması3
- mansur yavaş'ın idare'i maslahatçılığı5
- gocu33
üçgen peynirle hiç yakışmayan sevimli içi boş şey. gevrekçilerde kumru ve gevrekden sonra tezgahı süsleyen yağlı/yağsız hamur işi.
izmir'e son gidişimde galeyana gelip unutunca tadına varamadığım lezzet. Köşedeki pastanede satılmasına rağmen unutmak hüsranıma çare olur mu, olmaz ki. Ah, son pişmanlık neye yarar...
izmir'in sembolüdür bir bakıma. sıcak kumlardan serin sulara atlamak gibidir ilk ısırık.
sonra bir bakmışsın, 6-7 tanesini bir kaç saniyede yutmuşsun. niye oturup "boyoz" yazdım ki, mecburen sabah olur olmaz fırına koşacağım şimdi kesin.
sonra bir bakmışsın, 6-7 tanesini bir kaç saniyede yutmuşsun. niye oturup "boyoz" yazdım ki, mecburen sabah olur olmaz fırına koşacağım şimdi kesin.
yanına hiç bir şey katmadan tek başına yenmesi gereken yiyecek. sıcak sıcakkene tabi ki.
yumurtayla yemesinin zevki bi başka olan.
izmirde bulunmayanların ismini dahi duymadıkları poğaçamsı.
izmirde bulunmayanların ismini dahi duymadıkları poğaçamsı.
rapa nui'de de yapılan bir izmir yiyeceği.
Aslında hiç bi şey değil. içi boş, dağılan, yağlı hamur işi. Çooook yedim ama öyle ahım şahım bi şey de değil hani.
ezine peyniri, katı yumurta ve taze demlenmiş çayla pazar sabahı yenildiği takdirde ağızda şenlik yaşatan üstün memleket gıdası.
6.nesil yeni bir adet yazar.
kullanım kılavuzunu okusun ve sözlüğü kullanmaya başlasın bakalım.
(bkz: hoşgelmiş)
kullanım kılavuzunu okusun ve sözlüğü kullanmaya başlasın bakalım.
(bkz: hoşgelmiş)
ismi duyulduğunda kafada yiyecekten başka herşeyi canlandıran şey. yumurtayla birlikte yenilmesi tavsiye olunurmuş.
izmir'in göz bebeği. içi boş az tahinli bol yağlı hamurdur(yağsızı mevcut olup çirkin olmaktadır). ikiye bölüp içine üçgen peynir koyup bastırın paha biçilemez lezzete hoş gelin sefa gelin.
neden izmirden başka bir yerde yapılmadığını anlamış olamadığım hamurişi lezzetli şey.
Boyoz boyoz dediler birde yanında bir yumurta verdiler. Yedim ama niye böyle meşhur olmuş bir anlam veremedim. Ben pek bir şeye benzetemedim.
(#155697) tatlı falan değildir.
izmire özgü bir kahvaltı böreğidir. çok yağlıdır , peynir ve yumurta ile iyi gider , sıcak yenilmesi tavsiyedir.
izmire özgü bir kahvaltı böreğidir. çok yağlıdır , peynir ve yumurta ile iyi gider , sıcak yenilmesi tavsiyedir.
(bkz: boyozlamak)
gecenin bi saatinde güzelyalıda piizlenirken, o anda geçen boyozcu dayının esir alınmasına sebep olan, aşırı yağlı hamurişi.
(bkz: göz göz çektiren lezzetler)
(bkz: göz göz çektiren lezzetler)
(bkz: olsa da yesek)
bu ismi bulanın çok mu aradığı merak konusu olan yiyecek.
(bkz: bizde hamura hamur derler hakim bey)
(bkz: bizde hamura hamur derler hakim bey)
izmirli'lerin "şey biz izmirli'yiz aabi" diye bağırdıklarını gösteren güya simit.
boyoz lafını duyduğumda simitten soğuyorum. çok itici. izmir'in gavur izmir olmasından falan değil ya.. direk ismi mide bulandırıcı. allah'tan izmirli/izmir'de değilim.
boyoz lafını duyduğumda simitten soğuyorum. çok itici. izmir'in gavur izmir olmasından falan değil ya.. direk ismi mide bulandırıcı. allah'tan izmirli/izmir'de değilim.
izmirde yapılan bir tatlı, simit falan filan gibi hakaretlere uğrayan, nimet olduğu halde iğrenilen, kıskanılan, laf söylenen, üzerinden prim yapıp tüm izmire hakaret edilmesine sebep olan yiyecek..
sabah kahvaltısında, bilhassa bornovada gece bar çıkışlarında, hatta karnın acıktığı her saniyede afiyetle yenilebilen ama insanı kalori manyağı yapabilen, çok ama çok özlenen yiyecek..
sabah kahvaltısında, bilhassa bornovada gece bar çıkışlarında, hatta karnın acıktığı her saniyede afiyetle yenilebilen ama insanı kalori manyağı yapabilen, çok ama çok özlenen yiyecek..
hakkında yazılanları okudukça -tatlı, simit vs- gülmekten kırıldığım, kat kat hamuruyla izmir kahvaltılarının baştacı, canım lezzet.
motor yağlı olanı makbuldür.
izmir' liler dışında bileni az, merak edeni çok kahvaltılık. her izmir' li ''neye benziyor, tadı nasıl'' gibi sorulara muhatap kalmıştır ama anlatılmaz, yenir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar