bugün

birçok işlevinin yanında soğuk espirilere de malzeme olmuştur zavallı.(bak seni bluetoothla yurtdışına gönderirim gibi)
kızılötesine göre muhteşem olan bir teknoloji artık birçok cep telefonunda olan ve çok kullanışlı bir özellik ama bu teknoloji ki günün birinde mor ötesi(uydurdum ona göre) gibi bir şey çıkarır o zaman bluetooth'un da pabucu dama atılır.
eski norveç kralının çok blueberry yemesinden kaynaklanan mavi diş teriminin onun iskandinav kralllıklarını birleştirmesine nazire olarak telefonları birleştiren radyo dalgası teknolojisinin tescilli markasıdır. alın size kapak olsun bilgi içerikli entry.
(bkz: bluetooth ismine msn adresini yazmak)
(bkz: bunu tut)*
zamanında 'evdeki bütün elektronik eşyaların birbirleriyle iletişim sağlamasına yarayacak bir teknoloji' diye tanıtılıp acayip hayaller kurduran, ancak daha sonrasında sadece hızlı bir şekilde resim-mp3 göndermeye yarayan teknoloji olarak ilerlemiştir. yine de bizi kızıl ötesinden kurtardığı için mükemmeldir. bunun yanında hala bir mp3 gönderdikten sonra ikincisini göndermek istediğinizde cihaz arama ihtiyacını anlamamaktayım.
Tam adı Harald Blatand olan ve ülkesinde birlik sağlamayı başaran Danimarka kralı. 910-985 yılları arası yaşamıştır. Babasının adı Gorm'dur. Norveç'i fethetmiştir. Kral Bluetooth'un Norveç'te giriştiği fetihleri oğlu I. Svend sürdürmüştür. 1013 yılında ise Svend'in oğlu Canute ingiltere'yi fethetmiştir.
bluetooth: yazmayı bilmeyenlerin cok zorlandıkları bir kelimedir.bir sitede laptop satışı için 'DAHiLi BLUHUTUHUT' yazanlarla aynı havayı teneffus etmemizin mecburiyetini yaşadığımız bir ingilizce kelimedir.(isteyene özelden linkide verilebilir.)
Bluetooth ismi eski Danimarka kralı Harald Blatand'ın adından esinlenerek konulmuş bir isimdir ve Türkçe karşılığı mavi diş'tir. WPAN (Wireless Personal Area Network) standardı üzerine bünyesinde geliştirilen, kablosuz bağlantı şekli olan Radyo Frekansı teknolojisidir
ismi, ilk çıkan bluetooth un mavi renkte olması ve bir dişi andırmasından kaynaklanmaktadır.
iki cihaz arasında görünmez bir bağ oluşturan, bir nevi aşkın tanımını yeniden yapan teknoloji. 2 sayfa neyine entry girdiniz bu kadar.*
dizüstü bilgisayarda daha fazla işe yaramaktadır..bunun sayesinde cep telefonunu modem olarak kullanıp bilgisayarımdan internete bağlanırım.
ismini bluetooth lakaplı bir danimarka kralından alan kuzey avrupa kökenli bir wireless iletişim çözümü. gauss olasılık dağılımı prensibine göre 1600-1800 farklı kanal arasında sürekli geçiş yaparak belirli bir güvenlik elde edilmeye çalışılmıştır. ancak günümüz wireless teknolojileri arasında (popüler olmasına rağmen) hız ve güvenlik ihtiyacını yeteri kadar karşılayamadığı için pek tercih edilmemektedir.
gençlerin birbirlerine halil sezai şarkıları göndermek için kullandıkları veri iletim sistemi.
komşu kızıyla yazışmayı sağlayan teknolojidir.
internetin yaygın olmadığı zamanlar sms ile flört eden kişiler kalabalık bir ortamda birbirlerini görmeden bluetooth vasıtası ile resimlerini paylaşırlardı. taraflar memnun kalırlarsa kavuklarından çıkıp kavuşurlardı aksi halde en yakın exit ile ortamı tahliye ederlerdi.
kimi toplum alanlarında manita aramaya yarar.
otobüste bluetooth'la taciz:
http://galeri.uludagsozluk.com/r/bluetooth-242992/
Bluetooth cihazları üç ayrı veri sınıfına ayrılıyorlar:

Class 1, cihazları en fazla 100 miliwatt'la çalışıyorlar ve 100 metreye kadar veri iletebiliyorlar.

Class 2, cihazları en fazla 2,5 miliwatt'la 30 metreye kadar yayın verebiliyorlar.

Class 3, cihazları en fazla 1 miliwatt'la 10 metreye kadar ulaşabiliyorlar.

http://www.turkcebilgi.com/ansiklopedi/bluetooth
bluetooth kulaklığımı bilgisayara bağlayıp, skype arkadaşlarım ile görüşemediğim, oluşum yıl olmuş 2013 hala bu sorunlar var nalet olsun, eskiden kızıl ötesi vardı.
bir zamanlar 1 mb (bkz: megabyte) lık dosyayı 30 dakikada gönderen ortam paylaşım aracı. gerçi teknoloji ilerledikçe aktarım hızı ve güvenliği artmıştır ama artık yerini fazla yaygın olmasa da wifi-direct gibi kendisinden kat ve kat hızlı olan aktarım araçlarına kaptırmaya başlamıştır. çünkü ilerlemekte biraz geç kalmıştır.
Telefonların olmaz ise olmazıdır.
günümüzün bilgisayarlarında boşuna yer kaplayan ve ne kadar düşükte olsa ram harcayan parçadır. en son "bluetoothunu aç, sana şunu göndereyim" lafı nokianın düşüş döneminden önce duyulmuştur. ısrarla neden bilgisayarlara inadına yerleştirilmek istendiği büyük bir soru işaretidir. artık dosya alış verişi, maillerle ve kablo bulunmaması dahilinde bile bulut sistemi üzerinden yapılmaktadır. telefonlarda bluetooth kulaklık ile ömrünü sürdürmesi mantıklı olsada, telefon dışındaki ortamlarda gereksizleşmeye başlamıştır.
apple'da olmayan teknoloji.
Wireless in yok ettiği weri transfer sistemi.