bugün

/782
lescott transferini gerçekleştirmesi gereken takım.

ronaldinho olur veya olmaz ama lescott gibi nokta atışı oyuncuları transfer etmek büyük önem taşıyor.

stoper sıkıntısı da hesaba katılırsa, lescott transferi ilaç gibi olur.
bu sene yenilgisi olmayan güzide takım.
ara transfer döneminde lescott, essien, toivonen gibi adamlar yerine çamdal, ronaldinho, x savunmacı transfer edilirlerse beşiktaş için bu lig bitmez. bak fena olur!
kanser etsede, genç yaşımda saçlarımı döksede, beni rahat bir beş yaş yaşlandırsada seviyorum lan bu takımı aşığım anasını satim.
lescott transferinde önüne totnım engeli çıkan takım.
Kaliteli Türk oyunculara yönelmesi gereken kulüp.
ronaldinho transferini iyi düşünmesi gereken kulüp.

sen 2 senedir para yok, iyi oyuncu beklemeyin, yıldız beklemeyin diye çığır; sonra da kalk 6 milyona ronaldinho getir.

yemezler gülüm.

bu takımım ciddi sorunları var. ronaldinho ile bu sorunlar kapanmaz, aksine daha da artması olasıdır.

kadro planlaması itibariyle henüz ligin ilk yarısından cortlayan bir takım, onca eksiğine rağmen ronaldinho gibi bir riskin altına giriyorsa; orada oturup bir düşünmek lazım.

ben bir beşiktaş taraftarı olarak; ronaldinho gelmesin demiyorum. lakin ronaldinho gelesiye kadar ne işler, ne eksikler var bu takımda.

ben her mevkiye olmasa bile en az 2-3 mevkiye tolga zengin ayarında net transfer istiyorum. benim beşiktaşlılığımda bu var. benim büyük futbolcu anlayışım bu.

ismen değil, icraat olarak büyük olması lazım.

fabian ernst nasıl büyüktüyse zamanında, tolga zengin nasıl büyükse şimdi, bu tarz büyük oyuncular lazım bu takıma.

zor değil, yıllık 6 milyon verilecek bir ronaldinho yerine bu tarz büyük oyunculardan bir kaç tane kazandırılabilir bu takıma.

üstelik bir çok mevki, bana oyuncu lazım, diye bas bas bağırırken.

stoperi, sağ beki, orta sahası, kanadı ayrı ayrı bağırırken.

ronaldinho gelmesin demiyorum ama önce lescott gelsin. sağ bek gelsin, artık kesin gelsin. orta sahaya net bir oyuncu gelsin artık.

ve şu lanet 4-3-3 sistemi değişsin. kaç sezondur verem olduk. olmuyorsa, başaramıyorsanız, bir de sisteminizi sorgulayın artık.

olcay'ı forvete yakın bir yerde oynatın, gerekirse ikinci forvet olarak.

keza holosko'yu oynatacaksanız artık 2. forvet olarak oynatın sağ çizgide bizi verem etmesini sağlamayın.

biraz galatasaray'a bakın yahu, fener'e bakın.

ezber oyun şablonlarını bırakın. şablon dışına çıkmayı da bilin.

futbol bunu gerektiriyor artık. ezberin dışına çıkamıyorsan anadolu takımından farkın kalmıyor.

bunları düzeltin. sonra ronaldinho'yu getirin.
ronaldinyo transferi için acun dan yardım isteyen kulüp. aga şimdi iki çift lafım var. kimse kusura bakmasın ama sen büyük kulübüm diye geçin. lakin bir futbolcu için acuna dilen. ulan senin yaptığını anadolu kulüpleri yapmıyor. ronaldinyo böyle gelecekse hiç gelmesin amk.
Kimse kusura bakmasın ama başarısızlığındaki en büyük etken transferleri arasındaki uçurum farkıdır.Bir nevi yanlış transfer politikasıdır.

Aga öncelikle iyi yada kötü bir takımın belirli bir oyuncu alma kriteri olur.Ya, 'yıldız getiricem ben aga iyi topçular olucak' dersin, yada dersin ki 'ben genç ve yıldız olma potansiyeli olan oyunculara yönelicem'.

Sezon başındaki transferlere bakıyoruz.

3 milyon Pedro Franco piyasada yok,adam maç oynamadan devreyi sakatlıkla kapattı,Kerim Frei 3.5 milyon euro herif maç oynamadı neredeyse,Ömer Şişmanoğlu 1.700 euro 2 maç oynadı piyasada yok,enaramo piyasada yok.

Kısacası yok oğlu yok.

Elinde tutan transfer bir tek nispeten gökhan töre ve sapına kadar tolga zengin var.

Eee sen napıyorsun ronaldinho peşinde koşuyorsun.Bu adam futbol ilahıdır ama kimse kusura bakmasın avrupa futboluyla yalandan orta sahasız oynanan brezilya ligi aynı olay değil,kaldı ki fizik ile değil çabukluk ve sprinter özellikle oynayan bir adam için 33 yaş çok da erken bir yaş değil.

Ve sen elindeki Fernandes'i küstürüp Ronaldinho macerasına koşuyorsun ki ona vereceğin yıllık parayla çok net kaliteli 2-3 nokta trasnfer yaparsın.

yok ben reklam peşindeyim iki gol atsın,forma satılsın diyorsan eyvallah ama roni'nin de akıbeti muhtemelen Q7 ve Guti ile aynı olacak ve ben de burdan demiştim diyeceğim.
Bu takımda o kadar çok çarpıklıklar var ki düzeltmeye kalksan en az 5 yılın heba olur. Yok düzeltmeyeyim, iki üç yıldız transfer edip şampiyonluğa oynayayım desen toptan heba olursun.

Yalnız büyük adamlar 1-2 yılda Beşiktaş'ı diriltir. Yani bir kurtarıcıya ihtiyacımız var. Bu geleceğimiz ve bugünümüz için önemlidir.

Gelelim çarpıklıklara.

1) takımda transferden kim sorumlu.
2) bilic açıklamasında roni'yle pek de çalışmak istemiyor gibi peki bu takımı kim yönetiyor.
3) Beşiktaş'a oynanan oyunlara neden sessiz kalınıyor.
4) Beşiktaş'ta yıldız oyuncuyu kimler küstürüyor.
5) sağlık ekibi neden sakatlıklara çare bulamıyor.
6) trübünden Beşiktaş'ın ceza almasına neden olanlar neden cezalandırılmıyor.
7) Beşiktaş altyapısından neden doğru dürüst oyuncu çıkmıyor.

8) Olcay Şahan Beşiktaş'a yakışan bir oyuncu mu.
9) hugo almeida Beşiktaş'ın gol yükünü tek başına kaldırabiliyor mu.
10) fernandes sistem oyuncusu mu, Beşiktaş'a faydalı oldu mu.
11) hilbert neden gitti, Serdar ondan daha mı iyi.
12) Gökhan düzen transferi israf değil mi?
13) escude neden alındı neden gönderiliyor.
14) Alırken para dökülen oyuncu satılırken neden üste para verilerek gönderiliyor.
15) del Bosque ve eriksen'e verilen paraların sorumlusu kim.
16) stada biletsiz girip bedava maç izleyen taraftarlar bunu nasıl beceriyor.
17) Beşiktaş neden onca yıldır orta sahada üstünlük kurup çatır çatır futbol oynayamıyor da aciz bir kontra atak takımı görüntüsü veriyor.
Bunların nedenlerini hep yönetimde aramamak lazım. Olay taraftarın zihniyetinde bitiyor.

1) stada bedava girene hakkımı çalışıyorsun deme yerine aferin dersen.
2) del Bosque ve eriksen'e verilen paranın hesabını sormazsan.
3) forvet, sağ bek, defans bölgesine acil transfer gerekiyorken takımın dengesini alt üst edecek roni peşinde koşanlara hooop kardeşim demezsen.
4) şşşt demirören tabata 8 milyon etmez, Gaziantep'e para akıtıyorsun demek yerine yeter demirören dersen.
5) kendi öz evladını küçümseyip elin portekizlisini göklere çıkarırsan.

Kusura bakma ama kardeşim bu takım Beşiktaş kanseri olur.

Sistem yok. Hepimiz bir şeylere inanmışız ama hiçbirimizin mantığı duygularımıza galip gelemiyor.

Hayır demeyi bilmiyoruz. Bir de bunu deneyelim bakalım diyoruz.
tarık çamdal ve veysel sarı transferlerini gerçekleştirmek üzere olan takım.

yalnız şöyle bir sorun var ki bu iki arkadaşta sağ bek. ayrıca bu iki arkadaştan veysel sarı olanı bir sağ bek olarak serdar kurtuluş'tan bir kıl yüksek, ondan biraz hızlı ve onun gibi ofansif tarafı zayıf. fakat en büyük avantajı hasta beşiktaşlı olması.

tarık çamdal ise hızlı baya hızlı ama onun da ofansif yönü pek gelişmiş değil. eğer sağ açık oynatılacaksa o başka tabi.

bu transfer girişimi nokta mı değil mi çok bilinmez tartışılır ama sanki çaykur rizespor'da oynayan koray altınay tam ihtiyacımız olan sağ bek gibi geliyor bana. hazır ç. rize'de toraman ile sezer'i isterken bir gece de bitirilebilir bu transfer.
asırlardır transfer politikasını bir türlü beceremeyen kulüp.

yahu kardeşim, futbol artık metin ali feyyazların dönemi değil. geçti o zamanlar. bunu bi anlayın artık.

türkiye'de kafaya oynamak istiyorsanız; bu, kaliteli yabancılardan ve bu yabancıların mihenk olduğu iskelet kadrolardan geçer.

sezona escude ile başlayıp onca maç ısrar ettikten sonra escude'yi bir anda silmek sistemsizlik, iskeletsizliktir. bunu escude oynasın manasında söylemiyorum. zihniyeti algılamak için söylüyorum.

galatasaray'ı ele aldığımız vakit; muslera, semih, melo-selçuk-sneijder, dorogba-burak gibi bir iskelete sahipler. bu oyuncuların çevresindekiler değişiyor lakin bütün meseleyi bu oyuncular hallediyor. eboue bile iskelette değil.

fener'e bakarsak; volkan, alves, gökhan, topal, kuyt, sow gibi bir iskeletleri var. son zamanlarda caner ve emenike de bu iskelete eklemlendi.

bu anlamda fenerbahçe daha geniş bir iskelete sahip.

beşiktaş'a geldiğimiz vakit; tolga, sivok, veli, olcay, almeida iskeletini görüyoruz. fernandes, oğuzhan, gökhan, atiba, serdar gibi oyuncular iskelet içerisinde yer alamıyorlar çünkü sakatlık ve formsuzluktan ötürü ne sürekli süre alabiliyorlar ne de aldıkları süreyi bir çoğu iyi kullanabiliyor.

iskelet şart. iskeletin niteliği de çok önemli.

gelelim transfer politikasına.

beşiktaş'ın yapması gereken transferler öncelikle iskeletin niceliğini ve daha önemlisi niteliğini arttırmaya yönelik olmalı. bu yüzden net transferler arzuluyoruz biz. ernst transferi direk iskelet transferidir. keza zamanında zago, ronaldo, giunti, ilhan transferleri de öyleydi.

şart olan budur. iskeletin zayıfsa, derinliğin ne olursa olsun başarı şansın yoktur. futbol bize bunu öğretmiştir.

bunu idrak edememiş insanlar, beşiktaş'ın başına zaman geçirmeye gelirler ancak. yazık ki önder özen bunu idrak edememiştir. bilic, zaten hiç edememiştir.

bu lucescuların, denizlilerin, terimlerin işidir. kurt hocalık bunu gerektirir.

ve gerçektir ki; türkiye'de istisnai durumlar dışında hep kurtlar kazanır.
istanbulun en sevdiğim ilçesi, kadıköyle birlikte. belki de bu yüzden her ne kadar galatasaraylı olsam da bu semtin takımına da ayrı bir sevgi beslerim, saygı duyarım.

şimdi bunu geçelim ve asıl söylemek istediğim yere gelelim. şu sıralar ronaldinho transferi haberleriyle hem kendi taraftarını hem de rakip taraftarları çok fazla heyecanlandırdılar. daha önce de yazmıştım, ronaldinho isim olarak gerçekten çok üst düzey bir futbolcu hatta efsane. sakatmış, tembelmiş oymuş buymuş anlamam ben. onlarla da bir zahmet beşiktaşın futbol sorumluları ilgilensin. ama bu adamın şimdiye kadar yaptığı işler ortada.

peki bu adam gelmezse ne olur? elbette taraftar bu kadar kendini hazırlamışken ronaldinhonun gelmeyişi bir hayal kırıklığı yaratır. o saatten sonra getirdiğiniz her oyuncu dalga malzemesi olur. ama bence gerçek bir beşiktaş taraftarının böyle bir durumda takımına güvenmesi gerekiyor.

biz de böyle bir durum yaşamıştık hatırlarsanız. shaqiri isminin çok ön plana çıktığı ara transfer döneminde biz de hüsrana uğramıştık. sonra necati ile anlaşınca "çarşıdan aldım shaqiri, eve geldim necati" esprileri dönmüştü ortalıkta. ama ben şahsen necatinin alınmasına çok sevinmiştim o dönemde. çünkü takımı tanıyan, terimi iyi bilen, ligi çok çok iyi bilen iyi bir santrafor necati. dakika 70te maç kötü giderken sok oyuna, seni öne geçirsin 5 dakikada. yani kısacası ara transferde yapabileceğimiz en mantıklı transferlerden bir tanesiydi ve takımın da öyle bir oyuncuya çok ihtiyacı vardı. sonra yanlış hatırlamıyorsam, o sezonu necati 15 maçta toplam 8 gol 4 de asistle tamamladı. deplasmanlarda bizi ipten alan adam oldu. shaqiriyi alsaydık belki önemli bir iş başarmış olacaktık ama muhtemelen bu kadar etki edemeyecekti skora. veya belki de uyum sürecini atlatamayacaktı ve bir iki sene sonra aldığımız paranın 3te 1ine satacaktık. yani demem o ki, her takım kendi yıldızını yaratır aslında. gelen oyuncu shaqiri de olsa, ronaldinho da olsa, hatta messi veya ronaldo bile olsa o takım için yıldız adayıdır sadece. takıma katkısı ne kadarsa o kadar yıldızdır o oyuncu o takım için. geçen sezon sneijder ne kadar tartışılıyordu öyle değil mi? çünkü takıma katkısı çok azdı. ama bu sezon tartışılmıyor. e bu adam isim mi değiştirdi? hayır, ama takıma katkısı arttı. ismini tekrar ispatladı.

yoksa hiç bir taraftar sahada iş yapmayan adamın sırf ismi için ona uzun süre tahammül etmez. işte bu yüzden beşiktaş taraftarının şu süreçte sakin davranmasını tavsiye ederim. takımları iki üç tane doğru transferle çok iyi bir duruma gelebilir. sene başında da gayet iyiydiler çünkü. takım takır takır göze hoş gelen bir futbol oynadıktan sonra sahadaki oyuncunun ismi ronaldinho olmuş, necati olmuş ne fark eder?

not: eğer ki ronaldinho gelirse, işbu entri burada amaçsız, vasıfsız bir şekilde dursun. yok eğer gelmezse de belki birileri okur da hak verir diye yine dursun burada.
radu'nun dediği gibi iskeletini kurması gereken takım.

bu da istikrarla olur herhalde.
tolga zengin gibi kaliteli, türkiye'yi tanıyan türk oyuncular transfer eder ya da yetiştirirse en azından ikinciliğe oynama şansımız olur.
hedefi her zaman için öncelikle güzel futbol, türkiye ve avrupa olarak belirlemesi gereken kulüp.
spor kulübümü jimnastik kulübümü belli olmayan ne idüğü belirsiz kulüp..
bjk yani beşiktaş jimnastik kulübüdür.

alay malzemesi değildir.
gökhan süzen, sezer öztürk, michael eneramo, mahmet akgün, pedro franco ve ibrahim toraman'ı ara transferde elinden çıkaracak takım.

muhammed demirci'nin de sürekli 11 oynayabileceği bir takıma kiralık gitme ihtimali var.
renkli caimanın anlayamadığı aşktır.
insanı gerçekten kanser edebilecek potansiyele sahip olan, taraflı tarafsız herkesin taktir ettiği taraftara sahip halkın takımı.
Brezilyalıların bile taşşağa aldığı kulüp. ulan taşşağa alınmaları bile ülke sınırlarını aşıp okyanus ötesini gördü.

http://skorer.milliyet.co...detay/1817961/default.htm
Ronaldinho'yu transfer ederse bütün dünya basınında haber olacak takım.
yine yeniden bomboş geçen bir transfer dönemine merhaba demiş kulübümüzdür.. seni seviyoruz fikret orman.. antalyaspor bile 3 transfer yaptı babacağım.. nasıl olacak bu işler..cebindeki akrep balina oldu.
© copyright 2005 - 2026