/782
(#18318876) şu entryi istatistiklere sokan takım.
https://pbs.twimg.com/med...BBAf6XTCQAA26f6.jpg:large
Sevgili Beşiktaş'ım, Fernandes'i gönderip bi daha al da biz de yeni bir heyecan yaşayalım.
rakip takımın taraftarlarını hayran bırakan tribünlere sahip olan takımdır.

zira çalıştığım kurumda fblisi gslisi ne ararsan hep beraber ibb maçındaydık.

ben değil onlar teklif etti.
candır caan!
Yılmaz Vural: "Beşiktaş dışında istanbul'da nerede oynarsan hangi stadda oynarsan oyna hakem o takımı tutuyor. Beşiktaş elden gol yiyor sahadaki çocuklardan gık yok burada Fenerliler ayakları çime takıp faul alıyor günahtır."
hakemlere ve renkli lobilere kurban gidecek takım.

son birkaç gs maçındaki bariz hatalar, hentbol oynayıp gol atan futbolcuyu görmeyen hakemler...

ama omurgalı bir kulubüz her şekilde asiliz.

bu sene feda feda beşiktaş'a lig feda.
görsel

beşiktaş'lı dostlarıma mahsus, sözlük avatarı ebatında hazırladım. tarafımız belli olsun.

tanım: taraf olduğumuz.
hafta sonu beyoğlu yosmasıyla karşılaşacak olan takım. rakipten değil hakemden endişeleniyoruz. ama korkmayın sakın korkmayın biz değilmiyiz ki kadıköyde kalecesiz 10 kişi hem hakemi ve fenerbahçeyi mağlup eden.
Yakında cuma çıkışlarında - Beşiktaşmız a yardım edelim - şeklinde bağış toplanması muhtemel olan istanbul un 3. Büyük kulübü. Digerleri icin (bkz: galatasaray) (bkz: fenerbahçe) .
Takımı taraftarların yönettiğini zanneden gerizekalılara fazla gelen takım. Amına kodugum salağı sanki taraftar gömdü parayı.
her türlü adam gibi malubiyete hazır olduğum fakat bir tek hakemin maçın içine sıçmadan, rakibin de karaktersiz, yavşak bir oyun oynamadan, 90 dakikayı sinir krizi ve küfürlerle bitirmek istemediğim, bağımlısı olduğum canım takımım. hafta sonundaki galatasaray maçı için tek korkum bu konuda tekrar ayyuka çıkmıştır.
Taraftarlarının "gücüne güç katmaya" gittiği takım.

Valla ben onların yalancısıyım.
son 10 yılda 2 kere şerefiyle şampiyon olmuş takımdır.
Hakkı olan iki puanı alamadı diye aylarca konuşması normal olan kulüp, tabii hakı olmayan bir puanı bazı orospu çocuklarının kendini yere atmasıyla kazanan bazı takım taraftarları ise çok rahat. severler tabii.
alayına gider yapan takımdır.
iki puanın lafını yaptı diyenlerin en küçük bir hakem hatasında nasıl kendilerini paraladıklarını da izleyen taraftarları olan takım.
itin köpegin diline düşmüş yine.
tarihinin en kötü sezonunu gecirmesine ragmen sampiyonlugun en buyuk adayı olan ve en buyuk gecinenlerle arasında sadece 2 puan fark olan efsane takımdır.
dua edin takım kötü durumda. bir de iyi olaydı dusunun neler olacaktı.
türkiyenin en büyük camiasıdır. beşiktaşın büyüklüğü kupa büyüklüğü, şampiyonluk büyüklüğü falan değildir. beşiktaşın büyüklüğü mevzu beşiktaş olunca birleşen medya, federasyon, fenerbahçe ve galatasaray ve daha bir kaç tane unsura karşı tek başına dimik durabilmesi.
beşiktaş halkın takımıdır. bazı yosmalar gibi federasyondan fon almamıştır ya da devlet tarafından vergileri silinmemiştir. delikanlı gibi girdiği borcu kendisi karşılamaktadır. bazıları gibi her konuda beleşe oturup sonra biz türkiyenin en iyisiyiz falan demez.
hakkınla oyna şerefinle kazan sloganıyla duruşunu en net şekilde belli etmiştir. bazıları gibi başarı nasıl gelirse gelsin mantaltesiyle ülke futbolumuza kirli işler sokmamıştır.
büyük beşiktaş taraftarıda zaten türkiye standartlarının çok üstünde olup dünyada nam salmıştır. bazı renklilerde bu çekememezlik yapsada gizli hayranlıkları beşiktaş taraftarının en büyük neşesidir.
yani demem o ki burası beşiktaş alayına gider. dün orta yerde etek giyenler bugün beşiktaşımıza bok atmaya kalkmasın!
baktı herkes hakem diyor benim neyim eksik diyerek suçu şimdi de hakemlere atıyorlar.
kimse demiyor ki kendi sahanda yediğin 15 gol neyin nesi? ortalama 3 gol yiyip hakem diyeni de ilk kez görüyorum.
matematikten uzak rakipleri olan takım. 18 maçta 27 gol ün ortalamasını 3 bulan insanlara hakemi anlatsan ne, ligi anlatsan ne. oysa ki o çok gol yiyo rererörö dedikleri takım liderden 5 gol fazla yemiştir ama 5 gol de fazla atmıştır. iç sahada 14 gol yemiştir ama iç saha puanında genel liderin üstündedir.
asalettir.
bu entry silinse de sikimde değil.ulan ibne renkliler ulan kişiliği oturmamış şerefsiz takım taraftarları.yine aynı yerde saf tuttunuz konu beşiktaş olunca.neyin kuyruk acısı lan bu göt herifler.küme düşer dediğiniz takım şampiyonluğa oynadığı için mi tutuştunuz lan.tek büyük var lan bu ülkede.bak bakıyım şu ana kadar hakem hatalarından en çok kim çekmiş.bizim başkanımız hakem odası basmadı.içerde bi yıl yatmadı.ha bi de fakir diyen dallamalara bi sözüm var.ulan götüne koyduğumun kedileri daha düne kadar her taraftardan 5 lira istemiyomuydunuz lan.siktirin gidin lan şimdi bu başlıktan kirletmeyin pisliğinizle.
2 puan alamadı değil, burak yılmaz'daki karakter sıkıntısından ötürü isyan eden taraftara sahip kulüp.

Burak yılmaz lan? Görüntülerinden kolaj yapılıp, uefa hakem mentörleri tarafından seminerlerde "aldanmayın" diye göze sokulan kişi.

Ulan aleyhimize olan ve verilmeyen bariz penaltıdan sonra hakeme "pozisyon penaltı, allah belanı versin!" Diye tempo tutan taraftarız biz dalyaraklar...

Neyse, mehdi'den bir bölümle bitirelim;

Zuladan kitaplar çıktı. Herkes harıl harıl okumaya başladı. Yan
gözle Mehdi'yi seyrediyordum, okumak ne kelime, kitaba bakmıyordu bile... sonra harita metodunu soktu kitabının arasına, yine kendi dünyasına daldı ama onu bekleyen bir sürpriz vardı ki, okunan kitabın bölümü hakkında tartışma yapılacaktı geceyarısı. Okuma bitti. Bölüm bölüm herkes koğuş sorumlusunun sorduğu sorulara yanıt veriyordu. Sıra Mehdi'ye geldi.

Ben gözlerimi kapadım, çıkacak cümbüşü ve Mehdi'nin sorumluluğunun bende olduğunu düşünerek başıma gelecekleri düşünüyordum. Koğus sorumlusu sordu;

"Mehdi, teoride yenilmek kişi benliğinde ideolojiyi zedeler mi?"

Ben yer yarılsa da içine girsem diye düşünürken Mehdi gırtlağını temizledi, konuşmaya başladı, kulaklarımı tıkadım.

"Bir harekete taraf olmak, eğer ona aşk ile bağlanmamışsan sana kaçacak çok fırsat bırakır. insanın kendi dünyası bencillik üzerine kuruludur. Benlik, bencillikten türemiştir. Teori diye tanımlanan hareket, insanın bencilliğini beslemezse kaybolur gider. işte insanoğlu harekete saygıyı yitirmemek için aşkı doğurmuştur, beyninde aşk olmazsa benlik ya da bencillik, teoriyi zorunluluk haline getirir. Teoride yenik düşmek, eğer teorinin insana salgıladığı aşk yoksa yenilmektir. Ben sevdalarıma hiç
yenilmedim."

Sessizlik oldu.

Kulaklarımı diktim sessizliğe. Felsefenin temel ilkeleri, bir adamın sözleri karşısında yenik düşmüştü. Işıklar söndü, herkes o gece öğretilen teoriyle aşkını koydu teraziye. Birkaç gece geçti. Koğuş sorumlusu Mehdi'yi istedi yanına. Ajan olup olmadığını dışarıdan sorgulamıştı. Hiçbir kayıt yoktu. Direk sorgu yapacaktı. Havalandırma sırasında benle Mehdi'yi karşısına oturttu, hikayesini ona da anlattı Mehdi.

"Peki, sen bunca felsefe kitabıyla boğuşup vardığımız yargıları, bir aşka bağlayıp nasıl sonladın Mehdi?"

dedi koğuş sorumlusu.

"Siz hiç Beşiktaşlı oldunuz mu?"

diye cevap verdi Mehdi...

Beşiktaş kanseri denen bir şey var aşkla yoğrulmuş, tedavisi olmayan. çeksek de acısını, müptelasıyız...
şampiyonlar liginde en büyük başarısı 3. olmaktır. uefa'da ise ite kaka son 8e kalmıştır. şampiyonlar liginde 2. tura çıkacaktı ama sparta prag 90 da atıp bir üst tura çıkmıştı.
© copyright 2005 - 2026