bugün
- kadın poposundan kasa diye bahseden erkek11
- kız arkadaşıma hediye edeceğim araba için öneriler11
- mmm pandela poposu kocaman6
- geceye 90 lardan bir şarkı bırak4
- renkli gözün türkiyede çok yaygınlaşması5
- pandela tarzı entry gir5
- ben geldim naneler11
- deniz göktaş'ın gözaltına alınması16
- tai lung ile revani yemek4
- sözlükte flörtleşmek18
- hem entelektüel hem sikici hem yakışıklı erkek8
- devlet kim lan3
- wednesdayin annesi9
- annenin ölmesi5
- nelson pandela2
- fuckbuddy3
- what will happen if'i m from this village2
- alain delon vs cüneyt arkın5
- sözlük tipsizlerinin fotoğrafları7
- khk ile devletten şutlanan cemaatciler3
- sözlüğü siliyorum dostlar17
- izlenmiş en kusursuz film8
- pandela43
- pandela'nın allah'tan tövbe alması2
- tayyib i allah bile indiremez2
- 19 cm damarlı penis2
- yerim seni2
- gece sıcağı2
- alev isimli kızların genel özellikleri3
- arkadaşlar bu ayakkabı nasıl8
- erkekler olarak sokakta donla dolaşmak istiyoruz3
- erkekleri taciz eden kadın3
- azgın türbanlı10
- kızların çabuk büyümesi2
- türk müsün6
- ismet bin şerh'i çağmini vel astronomi el öklidevi2
- mavi gözlü erkek5
- sözlüğün kahve olması13
- evleneceğiniz yazarı neye göre seçersiniz4
- özlü sözler4
- üç beş kitap okumakla münşi olunmaz2
- ellerim bos gonlum hos3
- kız arkadaşın 17 saattir mesaj atmaması17
- uludağ sözlükte herkes birader yazardır4
- arkadaşlar hoşçakalın galiba silik yiyeceğim3
- bir sözlük kızına soylu duygular beslemek2
- evlenmekten korkmak10
- gerizekalı ai moderatör3
- kürtçülerin beyinsiz olması4
- alttaki yazara aşık ol11
ara transfer döneminde gökhan süzen'i alarak nokta transfer yapmış futbol kulübüdür. ve bu yılın bence en güzel ve pozitif futbolunu oynayan takımdır.
(bkz: severek izliyoruz)
(bkz: severek izliyoruz)
alman takımına 0-1 yıkılıyor ya yazık.
eksiklerini görmek amacı ile bugün wolsfburg ile hazırlık maçı oynamış takım..
bugün de gördük ki maçtaki en büyük eksikliğimiz kırmızı formaydı, dikkat çeken önemli bir esiklik. umarım en kısa zamanda eski formuna dönerek futbolcularımızın sırtına geçer.
bir diğer eksiğimiz de orta sahada top tutabilecek ve pas yapabilecek oyuncu sayımızın kısıtlı olması. oğuzhan ve fernandes yokken muhammed, hasan ve veli top tutamıyor, pas yapamıyor sürekli geri ve şişirme toplar..
emre özkan ve erkan kaş birbirlerinin kopyası gibiler, aynı tarzda iki oyuncu arkalı önlü oynayamaz. gökhan süzen trasferi sol kanadı heyecanlandıracaktır...
batuhan istediği topları alamadı, istediği topları veremedi, istediklerini yapamadı. demek ki istemiyor diye düşünmüyor değilim. biraz daha çaba batuhan, biraz daha..
yeni transfer sinan kurumuş, daha ilk dakikalarda gösterdi ki muazzam bir tecrübe eksikliği var. seken topu hesaplayamadı hesaplayabilse beşiktaş adına ilk golünü atmış olacaktı..
bugün de gördük ki maçtaki en büyük eksikliğimiz kırmızı formaydı, dikkat çeken önemli bir esiklik. umarım en kısa zamanda eski formuna dönerek futbolcularımızın sırtına geçer.
bir diğer eksiğimiz de orta sahada top tutabilecek ve pas yapabilecek oyuncu sayımızın kısıtlı olması. oğuzhan ve fernandes yokken muhammed, hasan ve veli top tutamıyor, pas yapamıyor sürekli geri ve şişirme toplar..
emre özkan ve erkan kaş birbirlerinin kopyası gibiler, aynı tarzda iki oyuncu arkalı önlü oynayamaz. gökhan süzen trasferi sol kanadı heyecanlandıracaktır...
batuhan istediği topları alamadı, istediği topları veremedi, istediklerini yapamadı. demek ki istemiyor diye düşünmüyor değilim. biraz daha çaba batuhan, biraz daha..
yeni transfer sinan kurumuş, daha ilk dakikalarda gösterdi ki muazzam bir tecrübe eksikliği var. seken topu hesaplayamadı hesaplayabilse beşiktaş adına ilk golünü atmış olacaktı..
(bkz: loser)
wolfsburg macinda da gorduk ki besiktasin gelecegi bu genclerse o gelecek pek parlak degil. kimse bana yo sans verilirse gelistirirler falan demesin. gelisecek oyuncu bellidir. diger vasat oyunculardan en ufak farki olmayan adamlara genc oldugu icin forma vermek malliktir.
mehmet akyuz denen bir adam var ki giydigi formaya yazik.
cenk desen hatali yemedigi tek gol dahi yok. hala bu adam kaleye gecsin diyenler var aklim almiyor.
mami vasat olmus cikmis top almaktan korkar olmus. tek bir olumlu hareket dahi insan yapmaz mi?
emre ozkan vasat bir sol bek. tek farki genc.
hasan turk belki de iclerinde en iyisi lakin o da vasat alti.
erkan kas calim olarak patlamalari var lakin takima yarari sifir.
batuhan tam bir kazma aklim almiyor bi insan nasil boyle bir adami alip takimina koyar.
velhasil kelam takimin gencleri oyle aman aman umut beklenecek oyuncular degil. bunlara bel baglamak degil besiktasi ileri goturmek mahveder.
lakin bi kac kelime de oguzhan ve necip e soylemek isterim. digerleri ne kadar kotuyse bunlarda o kadar iyi olma yolunda. oynayacaksa bunlar oynasin. digerlerini oynatarak hem onlara hem takima yazik ediyoruz.
mehmet akyuz denen bir adam var ki giydigi formaya yazik.
cenk desen hatali yemedigi tek gol dahi yok. hala bu adam kaleye gecsin diyenler var aklim almiyor.
mami vasat olmus cikmis top almaktan korkar olmus. tek bir olumlu hareket dahi insan yapmaz mi?
emre ozkan vasat bir sol bek. tek farki genc.
hasan turk belki de iclerinde en iyisi lakin o da vasat alti.
erkan kas calim olarak patlamalari var lakin takima yarari sifir.
batuhan tam bir kazma aklim almiyor bi insan nasil boyle bir adami alip takimina koyar.
velhasil kelam takimin gencleri oyle aman aman umut beklenecek oyuncular degil. bunlara bel baglamak degil besiktasi ileri goturmek mahveder.
lakin bi kac kelime de oguzhan ve necip e soylemek isterim. digerleri ne kadar kotuyse bunlarda o kadar iyi olma yolunda. oynayacaksa bunlar oynasin. digerlerini oynatarak hem onlara hem takima yazik ediyoruz.
kamil grosicki için sivasspor'un nabzını yoklayan takım.
rıza çalımbay'ın dediğine göre grosicki'yi ellerinde tutmakta zorlanıyorlarmış.
rıza çalımbay'ın dediğine göre grosicki'yi ellerinde tutmakta zorlanıyorlarmış.
Yıldız almadan nasıl şampiyon olunur dersi verecek takım.
Feda.
Kaç zamandır aklımdaydı çocukluğumun Beşiktaş'ıyla ilgili bir yazı yazmak. Bugüne kısmetmiş..
Az önce Beşiktaş Tv.de başkan Fikret Orman'ı dinledim. Feda'dan bahsetti yine. Beşiktaşlılık duruşundan, değerlerinden, taraftarın biraz daha dişini sıkması gerektiğinden vs. bahsetti..
Yazdıklarım muhtemelen sana ulaşmaz sayın başkan. Olsun. Ben içimi dökeyim yine de. Küçücük bir çocuğun feda öyküsünü anlatayım sana..
89-90 sezonu. 10 yaşındayım. Beşiktaş'ım şampiyon.. Ezbere sayarım hala kadroyu (Engin,Recep,Kadir,Gökhan,Ulvi,Rıza,Feyyaz,Mehmet,Mutlu,Ali,Metin) Farkettiniz mi hiç yabancı yok. Neyse, ertesi gün Sabah gazetesi şampiyon kadronun posterini verecek. Büyük boy. Kuşe kağıt. Gazete şimdiki elli kuruş civarı bir para. Tam bir simit parası. Günlük harçlığım da o kadar. Öğle yemeğim yani. Elbistan'da oturuyoruz o zaman. Ben dahil üçü okula giden dört kardeşiz. Babam işçi, tek maaş, ev kira, bize verebileceği günlük harçlık da malum. Bir simit parası. Evimiz ilçenin kenar mahallelerinden birinde ve mahallede gazete bayisi yok. Çarşıya gitmem lazım. Erkenden gitmem lazım yoksa gazete biter. Evimiz çarşıyla okulun ortasında. Ders yedide başlıyor. Okula gitmezsem babam oyar, o posteri alamazsam da kendimi öldürürüm. Çalar saat bile yok evde, annemin refleksleriyle uyanıyoruz. Ne olur ne olmaz diye sabaha kadar uyuyamadım. Beş gibi evden çıktım. En az kırk beş dakika yürümem lazım. Cebimde bir simit parası, babam kızar diye kimseyi uyandırmadan çıktım evden. Güneş bile doğmamıştı daha.. Korka korka yürüdüm. Tek ve son paramı adama uzatıp gazeteyi aldım. Poster içinde. Attım gazeteyi bir kenara. Posteri açtım, hiç unutmuyorum ilk iş uzun uzun kokladım niyeyse. Baktım sonra bir süre. Sonra kat yerlerinden katlayıp koynuma soktum. Yağmur başlamıştı hafiften. Bir saatten fazla yürüyüp son anda derse yetiştim. O öğle bir şey yemedim. Her tenefüs posteri çıkarıp tek tek Metin'in, Ali'nin, Feyyaz'ın yüzlerine baktım. O gün hiç acıkmadım..
Velhasıl sayın başkan, ben yirmi küsür yıl önce yapacağım fedakarlığı yaptım. Ve biliyorum ki bu ülkede hala on yaşında çocuklar son paralarını verecek kadar seviyorlar takımlarını. Yeter ki siz işinizi yapın. Futbolu kirletmeyin. Futbol en çocuk çocuk gözüyle güzeldir ve masumiyet gerektirir unutmayın..
Kaç zamandır aklımdaydı çocukluğumun Beşiktaş'ıyla ilgili bir yazı yazmak. Bugüne kısmetmiş..
Az önce Beşiktaş Tv.de başkan Fikret Orman'ı dinledim. Feda'dan bahsetti yine. Beşiktaşlılık duruşundan, değerlerinden, taraftarın biraz daha dişini sıkması gerektiğinden vs. bahsetti..
Yazdıklarım muhtemelen sana ulaşmaz sayın başkan. Olsun. Ben içimi dökeyim yine de. Küçücük bir çocuğun feda öyküsünü anlatayım sana..
89-90 sezonu. 10 yaşındayım. Beşiktaş'ım şampiyon.. Ezbere sayarım hala kadroyu (Engin,Recep,Kadir,Gökhan,Ulvi,Rıza,Feyyaz,Mehmet,Mutlu,Ali,Metin) Farkettiniz mi hiç yabancı yok. Neyse, ertesi gün Sabah gazetesi şampiyon kadronun posterini verecek. Büyük boy. Kuşe kağıt. Gazete şimdiki elli kuruş civarı bir para. Tam bir simit parası. Günlük harçlığım da o kadar. Öğle yemeğim yani. Elbistan'da oturuyoruz o zaman. Ben dahil üçü okula giden dört kardeşiz. Babam işçi, tek maaş, ev kira, bize verebileceği günlük harçlık da malum. Bir simit parası. Evimiz ilçenin kenar mahallelerinden birinde ve mahallede gazete bayisi yok. Çarşıya gitmem lazım. Erkenden gitmem lazım yoksa gazete biter. Evimiz çarşıyla okulun ortasında. Ders yedide başlıyor. Okula gitmezsem babam oyar, o posteri alamazsam da kendimi öldürürüm. Çalar saat bile yok evde, annemin refleksleriyle uyanıyoruz. Ne olur ne olmaz diye sabaha kadar uyuyamadım. Beş gibi evden çıktım. En az kırk beş dakika yürümem lazım. Cebimde bir simit parası, babam kızar diye kimseyi uyandırmadan çıktım evden. Güneş bile doğmamıştı daha.. Korka korka yürüdüm. Tek ve son paramı adama uzatıp gazeteyi aldım. Poster içinde. Attım gazeteyi bir kenara. Posteri açtım, hiç unutmuyorum ilk iş uzun uzun kokladım niyeyse. Baktım sonra bir süre. Sonra kat yerlerinden katlayıp koynuma soktum. Yağmur başlamıştı hafiften. Bir saatten fazla yürüyüp son anda derse yetiştim. O öğle bir şey yemedim. Her tenefüs posteri çıkarıp tek tek Metin'in, Ali'nin, Feyyaz'ın yüzlerine baktım. O gün hiç acıkmadım..
Velhasıl sayın başkan, ben yirmi küsür yıl önce yapacağım fedakarlığı yaptım. Ve biliyorum ki bu ülkede hala on yaşında çocuklar son paralarını verecek kadar seviyorlar takımlarını. Yeter ki siz işinizi yapın. Futbolu kirletmeyin. Futbol en çocuk çocuk gözüyle güzeldir ve masumiyet gerektirir unutmayın..
Erkan kaş ve hasan türk'ün şans bulması gereken takım.
Fena oynamadılar dün.
Takım dün kötüydü ama baştan aşağı gençlerle kaplıydı adamlar aylardır üst düzey maç oynamıyor. Bu kadar tecrübesiz genç bir arada olunca kötü göründüler.
Fena oynamadılar dün.
Takım dün kötüydü ama baştan aşağı gençlerle kaplıydı adamlar aylardır üst düzey maç oynamıyor. Bu kadar tecrübesiz genç bir arada olunca kötü göründüler.
Osmanlı paşalarının kurduğu, halk tabiriyle paşa takımı olarakta bilinen, desibel rekoru kırmış bir taraftar grubu olan Türk takımı.
Az para çok iş prensibini bozmaması gereken takım.
Nasılsa kemik bir on bir oluştu bu takım fiziksel mücadele eksik olmazsa ligi ilk iki içinde bitirir.
Nasılsa kemik bir on bir oluştu bu takım fiziksel mücadele eksik olmazsa ligi ilk iki içinde bitirir.
Feda sezonu diyerek başlayan ama ligde fena gelen spor kulübü.
ülke futbolu kirlilerin elinde hızla dibe vururken feda YILINDA yeniden başkaldırmış takım, ikinci yarı adından çok daha fazla söz ettirecektir, izlemeye devam.
türkiye de sneijder ı alabilecek tek takımdır.
(bkz: sneijder ı alabilecek tek türk takımı beşiktaş dır)
not:okumadan eksilemeyin. sonra karma düşüyor.
(bkz: sneijder ı alabilecek tek türk takımı beşiktaş dır)
not:okumadan eksilemeyin. sonra karma düşüyor.
hakkında şöyle bir inceleme vardır:
(bkz: beşiktaş fenerbahçe galatasaray trabzonspor analiz)
(bkz: beşiktaş fenerbahçe galatasaray trabzonspor analiz)
Hazırlık maçında trabzonspor karşısında çok kötü koşmayan ve iki pas üst üste yapamayan bir takım vardı. Ben onemsemedikleri ve ciddiye almadıkları için kötü oynadıklarını düşünüyorum çünkü büyük bir avantaj var elimizde feda yılında heba olmasın emekler.
Mücadele farkı ile puan kazanan takım!
Mücadele farkı ile puan kazanan takım!
yağmurlu bır günde görmüştüm seni, üstünde çubuklu forma vardı !
bir fenerbahçe değildir.
yarrak gibi yönetilmesine rağmen hala şampiyonlağa oynayabilen yüksek sadakat.
ligin ilk yarısında kuşkusuz en iyi futbol oynayan takım.
j.alves adında bir hayalete 6.2 milyon avro değer biçerek , bana göre türk futbol tarihinin en büyük kazığını yemiş spor kulübüdür.
o değilde bu ve buna benzer onlarca olaya rağmen hala fikret ormana burun kıvıranlar var.artık anlayın , bu adam beşiktaşı düzlüğe çıkaracaktır başkası değil.(tabi aklı başındaki beşiktaşlı kardeşlerimi ayrı tutuyorum)
o değilde bu ve buna benzer onlarca olaya rağmen hala fikret ormana burun kıvıranlar var.artık anlayın , bu adam beşiktaşı düzlüğe çıkaracaktır başkası değil.(tabi aklı başındaki beşiktaşlı kardeşlerimi ayrı tutuyorum)
Bir fenerbahçe değildir.
Tabii ki şike konusu baz alınırsa.
Tabii ki şike konusu baz alınırsa.
Forvet için girişimlerde olan takımım. Ancak gereksizdir. Zaten maç başına 2-3 gol atıyoruz. Fernandes için alternatif bir adam gerek ki Ferdi olmadan da gene bişiler yapılıyor. 6-7 atmamız gerekmiyor başkan. Al sağlam bi sol bek ve kaleci. Zaten golleri atıyoruz.
sıradan bir türkiye futbol takımı.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar