/386
Behzat Ç. Birası
görsel
Harun gibi temiz kalpli bir karakterin geçtigi eski samimi bir dizidir.
Kendine zarar vermiş bir insana ”Niye?” diye sorulmaz. Zaten birilerine anlatabilseydi zarar vermezdi kendine.
türk dizi tarihinin en gereksiz ve boktan dizilerinden biri.
şu adamı,dizisini ve filmini izleyende sevende dünyanın en gerizekalıdır net.
şimdiye kadar izlediğim ve hayranı olduğum iki diziden birisidir.

Sıralam şu şekilde.

1. yedi numara
2. behzat ç

3.'yi eklersek Sakarya Fırat diyebiliriz.
Bana göre dünyanın en güzel repligi bu diziye aittir.

--spoiler--
biz napıyoruz la bu hayatta? birileri demiş, sınırları çizmiş, burda yaşıyacaksın demiş. birileri demiş ki bu maaşı alıcaksın demiş, bu okula gideceksin demiş, bunlara karşı çıkmayacaksın demiş. bunların hepsi ben söylemeden önce, ben yapmadan önce birileri tarafından söylenmiş. ben istemedim ki bunların hiçbirini ?
--spoiler--
boş beleş dizi. hangi türk dizisinin iyi olduğu görülmüş zaten ?
Tekrarı bile reyting yapabilecekken yüreği olmayan kanalların tekrara bile alamadıgı efsane dizi.
görsel
Behzat amirin ''Rakı koy la'' repliğine bittiğim efsane dizi. Böyle bir şeffaf dizi olması beni hayran bırakıyor.
savcı esra ve behzat amirim arasında geçen biz de mutsuz olalım sahnesi başlı başına özlem sebebidir.
kimse dikkat etmemiş ama 51. bölümde şevket psikolog kadınla konuşurken güldü verecek hissine kapılmış ve yanılmıştır. bence en güzel sahne oydu lan.
genel olarak türk dizi tarihinin en başarılı yapımlarından diyebilirim. kurgu olarakta geçen sezon için ezel dizisini gösterebilirdim. fakat iki sezondur kurgusuyla, yapımıyla, oyuncularıyla ve yönetmeniyle kesinlikle behzat ç. diyorum. hatta güven kıraç bu dizinin neden başarılı olup sevildiğine dair bir takım açıklamalar yapmıştı. bunlardan bir tanesi de senaryoda yazılan repliklerin ince elenip sık dokunması yani sığ bir diyalog geçmemesi diğer bir deyişle küfürlü ama gerçekçi olmasına bağlamıştı.
dizinin son bölümünde askerlik ilgili söylediği, vurguladığı her şey doğrudur, teğmenin saçları hariç...
geçen haftaya izlemeye başladığım dizidir. 10 bölüm izledim güzel gidiyor.
harun: ben var ya ben seni gördüğüm ilk günden beri seviyorum eda.sana gittim onun gerçek yüzünü gösterdim sen hala onu sevdiğini söylüyosun.

şimdi sorun bende mi sende mi ha söylesene. bence sorun bende değil sende eda.tamam ben kaba olabilirim, küfür ediyo olabilirim, yakışıklı olmayabilirim, ingilizce bilmiyo olabilirim.

Ama ben seviyorum anladın mı, ben senin için sabahtan akşama kadar past continuous tense çalıştım eda, biliyo musun? oturdum evde çalıştım!
kaliteli bir diziydi. özlemedim desem yalan olur. en başta amirimi.
hani ankara var ya, hani gri şehir, memur şehri, sosyal hayat yok denen ankara... heh bildin mi...
behzat ç. öyle bir diziydi ki adama ankara'yı sevdirirdi. öyle bir diziydi.

tecrübe ile sabittir.
biz napıyoz la bu hayatta ? birileri demiş, sınırları çizmiş burda yaşıycan demiş. birileri demiş ki bu maaşı alıcan,bu okula gidicen demiş, bunlara karşı çıkmıcan demiş. amına koyayım! bunların hepsi ben söylemeden önce, ben yapmadan önce birileri tarafından söylenmiş. ben istemedim ki bunların hiçbirisini.

özledik komserim özledik !
defalarca da izlesen sıkılmadan bıkmadan ekrana kendini kitleten, harika oyuncuları ile efsane olan bir dizi.
ilk bölümündeki şarkıcı Harun tekin'i oyunculuğa soymak gibi bir gaflete düşürmeleri ile diziyi yarıda bıraktım.
Odun gibi yeteneksiz tecrübesiz adam dizide gidip geliyor ya. Bu mudur bu ayıla bayıla izlediğiniz dizi?

Daha oyunculuklar bile rezalet. Keza senaryosu da.
Başkomiser sürekli küfür eder, tayfalarının her biri ayrı tip, endüstri meslek lisesindeki abazaların arasına düşmüş gibi eda adında bi kız var. Var da var anam. Çöp dizi.
Taraftarı olduğum takımın maçı ile aynı saatte olduğu zaman tercihimi ondan yana kullandığım tek dizidir. Reklam aralarında maç izlerdim.
Bu saatte izleme isteği oluşan dizi.
bitmesiyle bana alkolü bıraktıran dizi.
© copyright 2005 - 2026