/386
dizinin dakikasının 65dk'ya düşmesine tepki gösteren sözde komünist, devrimci, tüm halklar kardeştir gibi embesillerin de izlediği dizidir.

büdüt: sözde emekçilerin baya zoruna gitmiş anlaşılan. ne yavşak adamlarsınız siz. emekçilik kardeşlik bıdı bıdı ötersiniz, senin götünün keyfi gelince başkasının emeği hiçe sayılıyor dimi. sizin o küçük beyninizi...
ilginçtir. ilgili denetleme kurumları behzat karakteri ile savcı karakteri nin evlilik dışı ilişkisinden dolayı diziye cezalar yağdırmış, süresini kısaltmış ve hatta yayın saatini değiştirmiştir. ancak ne hikmetse aşk-ı memnu dizisinde behlül karakteri amcasının karısı ile ilişki kurarken toplum yozlaşmamış, değerleri yitirilmemiş aksine bu konu halkın gündemine oturmuş günlerce aralarında yastık var mıydı vb. konuları tartışmışlardır. dolayısı ile bu ne perhiz bu ne lahana turşusu öz deyişi akla gelmektedir.
18 yaş sınırı getirilmiş candır.
siyasi olaylara badem bıyıklara girmese iyi olurdu ama gel gör ki bu sefer de basit karı koca cinayetleri ötesine geçmezdi. yeni yayın dönemi için beklentiler artmıştır.
rtük kararına göre yeni sezonda 65 dakikaya indirilmiş ve yayın saati 23.00 olarak değiştirilmiştir.

onca şey dururken bu diziyle bu kadar uğraşmak saçmalıktır.
"bence hiçbir koşul, bir insanı, "seni hep sevdim" deyip gitmek zorunda bırakacak kadar o. çocuğu olmamalı."
rtük tarafından bir çok kez ceza alan, son olarak da yayın süresi kısaltılıp daha da geç saate alınan dizi. dizinin başrol oyuncusu erdal beşikçioğlu'dur.
amirimin dizisidir. 3. sezonu iple çekmekteyiz, istedikleri saate koysunlar biz sadık izleyicileriz.
yobazların, milliyetçi-muhafazakarların nedense ( belli aslında ) sevmediği Ankara arka planlı faraziye polisiye dizidir.
içki içmek, evlilik dışı ilişkiler, biiiplense bile küfür bahane edilerek aslında karşı çıkma sebepleri dizinin muhalif kimliğidir.
insan haklarına, kadın haklarına, eşcinsel haklarına, azınlık sorunlarına vs. değinmesi, devlet kademesindeki ve toplumdaki çürümeyi, yozlaşmayı anlatmasıdır. yoksa karşı çıkanların yaşantılarında daha fazla küfür, evlilik dışı ilişki ve alkol olduğuna eminim.
bir sinema filmi daha çekilse keşke, ama bu seferki daha çok duygu yoğunluklu olsa, ağzımıza sıçsa mesela dizisi...**
şu diyalogla gece gece kahkaha attırmış dizidir:

cevdet: amirim bir ara bu satanistler vardı, belki öyle bir şeydir? ayinden çıkışta öldürdüler kızı.
harun: nasıl la? oğlum öldürecekse gaza gelip ayinde öldürmüştür. çıkışta niye öldürsün öyle liseli gibi?
üst düzey kurgulanan senaryosunun ve gerçekçiliğinin yanında bir de kemik izleyicisinin içinde kendini bulduğu dizi.

ben çocukluğumdan beri hep behzat gibi biri olmak istedim. behzat gibi istediğini yapabilen, çalışkan ama aynı zamanda tembel. koruyup kollayanı olan ama bunların olup olmadığını umursamadan kafasının dikine gidebilen. kafasına koyduğunu yapan ama yeri geldiğinde diğer insanları da dinleyen olmak istedim. ama hep harun oldum. nerde nasıl konuşması gerektiğini bilmeyen. iyi niyetli ama odun. behzat olamadığımda hayalet olayım dedim baktım çevremde insan yok. harun olduğumda herkes kaçmış ya da behzat olmak isterken hepsini atmışım hayatımdan. üç beş kişi kalmış çevremde. akbaba olsam; gizemliliğimi görecek bir insan olmadığından gizemli olamam zaten. hep bu döngü içinde bazen harun bazen cevdet oldum ben.
özledik be sözlük. ne sezon arasıymış arkadaş bitmedi gitti.
hayatımıza pek çok bakış açısı ve anlam kattığı gibi pilli bebek, vega gibi grupları inanılmaz şarkılarıyla öne çıkarmıştır.
tüm politik behzat ç izleyicilerini derinden yaralayacak bir projede ismi geçen amirimiz.

akp'li egemen bağış'ın ev sahipliği yaptığı "genç iletişimciler ab yolunda" adlı, gençliği ab'ciliğe ve piyasacılığa özendiren bir reklam yarışmasında jüri üyeliği yaparak behzat aslında bize, "sandığınız gibi iktidar karşıtı falan değilim" mesajı vermeye ya da üstündeki hissettiği baskıyı bu biçimde azaltmaya çalışıyor sanırım:
http://www.haberevet.com/...il-fikir-ortaya-atin.html
rtük'ün direttiği değişimler sonucunda yaptığım hesabı size açıklamak istiyorum.
eskiden dizi 22.30'da başlıyordu ve 90 dakikaydı. o zaman tahmini bitiş saati 24.00 olur. (reklamlar hariç)
şimdi dizi 23.00'te ve 65 dakika. hesaplarsak bitiş saati 24.05'e gelir. tabii yine reklamlar hariç.

o zaman haberlerde yer alan "pazartesi iş başı yapacaklar tepki gösterecek" ifadesine gerek yok, yaklaşık aynı saatte bitecek. ama daha kısa olacak, hevesimiz kursağımızda kalacak, o ayrı!
Adamın dibisin. http://galeri.uludagsozluk.com/g/behzat-%C3%A7/
bir adamın iç dünyasını anlatan tek yapım helalleri var.
her şeyiyle özlediğimiz dizimiz.
https://www.youtube.com/watch?v=sb73-cpr_4I
Kuşağımız gereği çok iyi diziler görmesek bile Behzat Ç. kuşağımızın fenomenidir. Harun karakteri ise cabasıdır.
bu sezon ılgın'ın içeriden çıkması gereken dizi.
özlemle beklenen dizi.
3.sezonda behzat ç yi izlerken sözlüklerde yorumlarına bakmayacağım dizi hiç bir heycanı kalmıyor aksi taktirde.
Suna: Abi serçe parmak ne işe yarıyorduki zaten?
Aziz komser: Olur mu öyle ben onunla kulağımı karıştırıyordum .
2. sezonunun ilk bölümü 13 kasım yani doğum gunumden 2 saat önce yayınlanan ve bende doğum günü mesajlarını okurken zaman geçsin diye izleyip ondan sonra ki bölümlerini deli gibi izlediğim, hatta bu aralar sezon finalinde olduğu için eski bölümlerini izlediğim hafta da bir de rüyama giren Türkiyede çekilen çekilmiş en iyi dizi behaz candır.
© copyright 2005 - 2026