bugün
- from gold from dust27
- senin aklini alirimin mürdüm rengi kazağı9
- evli bir adama aşık oldum sözlük17
- 2 ekim 2026 belçika türkiye maçı15
- birine aşık olup kafayı yemek8
- ups boobs ve diğer sözlük kızları5
- sydney sweeney'in memeleri7
- ispanya'nin terör bitirme formülü41
- çok fena hardcore seks döndüğü düşünülen yerler8
- devlet bahçeli'nin öcalan'a selam göndermesi47
- gs'nin 8 şampiyonluğu iptal edilecek5
- damarsız tüysüz manisa yaprağı11
- fiziği güzel sözlük kızları56
- memeleri kafam kadar kız24
- durduk yere bir kıza bütün servetini vermek5
- fatma betül sayan kaya70
- belçika attı6
- uğurcan çakır8
- kadının en öpülesi yeri11
- ismet'in gereksizliğe adanmış hayatı8
- kevin de bruyne3
- iki çıplak erkeğin arkadaşça aynı yatakta uyuması10
- areola estetiği2
- gece döner bıçaklı şirinler tarafından kovalanmak5
- sözlük yazarları mutlu olmak için neler yapıyor9
- sırılsıklam2
- ara sıra kadın gibi hissetmek15
- odyssey2
- ilk buluşmaya kocam yazan pastayla gitmek11
- görsel yükleme problemi5
- uefa uluslar ligi10
- kuran da namazın olmaması12
- izmir'in akp'ye geçmesi20
- 0 0 7 abime ayarlayacağım manita17
- hangi aktörle aynı filmde oynamak isterdiniz3
- yağmuru kim döküyor4
- sözlükteki kız yazarları deşifre ediyorum4
- arda güler4
- lukaku'nun kovacana döşediği boru2
- diamond tema2
- ismet gurbuz 2024'ün çaylak olması5
- lukaku'nun apo kerim'e tur bindirmesi2
- sözlük yazarları köfte ekmeği nasıl tercih ediyor12
- bir kızın şemsiyesinin altına sığınmak12
- ben geldim lazanyalar3
- traveler vs iock4
- başkasının evinde sıçamamak4
- ismet birader cinleri biliyor mu sorunsalı3
- özel uçak alacaklara tavsiyeler8
- türkiye31
eminönü'nde beraber yenilen balık ekmek kokusudur, yürüdüğünüz karanlık sokağın yağmur kokusudur, sigara kokusudur, vapurda yenilen simit kokusudur, çay kokusudur, deniz kokusudur, her sabah içirdiği ballı süt kokusudur, sınav kapısında size verdiği şeker kokusudur, çocukluğumun kokusudur, hayatımın kokusudur!
babanın terlemesi ve yıkanıp üstünü değiştirmemesi durumunda leş gibi olan koku.
özlemin, kavuşamamanın kokusu.
"soğuk ve şehirlerarası
otobüslerde vazgeçtim çocuk olmaktan
ve beslenme çantamda
otlu peynir kokusuydu babam"
(bkz: yaşayabilme ihtimali)
(bkz: yılmaz erdoğan)
"soğuk ve şehirlerarası
otobüslerde vazgeçtim çocuk olmaktan
ve beslenme çantamda
otlu peynir kokusuydu babam"
(bkz: yaşayabilme ihtimali)
(bkz: yılmaz erdoğan)
tabac parfüm ve sıgara karısımı bır koku
(bkz: hastane kokusu)
hayatıma sinmis kokudur.
keskin bir kokudur, bir o kadar da rahatlatıcı ferahlık veren kokuyu icinde barındırır. guven verir, isler karısınca, korkunca daha fazla duyulur. canım babamın kokusudur, dunyada baksa hicbir erkek babam gibi kokamaz, o kadar ayrıcalıklı bir kokudur. her zaman beni sevdigini, kollayacagını ve koruyacagını soyler kokusu. tertemizdir. mis gibi, mis.
kimsenin burnunda tutmesin ayrıca, herkesin yanında olsun bu koku.
keskin bir kokudur, bir o kadar da rahatlatıcı ferahlık veren kokuyu icinde barındırır. guven verir, isler karısınca, korkunca daha fazla duyulur. canım babamın kokusudur, dunyada baksa hicbir erkek babam gibi kokamaz, o kadar ayrıcalıklı bir kokudur. her zaman beni sevdigini, kollayacagını ve koruyacagını soyler kokusu. tertemizdir. mis gibi, mis.
kimsenin burnunda tutmesin ayrıca, herkesin yanında olsun bu koku.
nasıl tarif edilir ki o koku,
akşam olsun diye sabah kalktığın andan itibaren dua etmeye başlarsın. geliş saati yaklaştığında sofra hazır, küçücük parmaklarınla kocaman kocaman doğradığın domateslerden yapılı salata masanın ortasına tüm ihtişamıyla yerleştirilmiş, terlikleri elinde ilk aşkım gelsin diye.
kapı çalar, hemen atlarsın kapının koluna, hemen kucaklar seni benim kuzucum napmış bugün bakalım diye. sarılırsın hemen boynuna, küçücük burnunla o muhteşem kokuyu içine çekersin. baba kokusu ne anne kokusuna benzer ne abla ne de yar...
akşam olsun diye sabah kalktığın andan itibaren dua etmeye başlarsın. geliş saati yaklaştığında sofra hazır, küçücük parmaklarınla kocaman kocaman doğradığın domateslerden yapılı salata masanın ortasına tüm ihtişamıyla yerleştirilmiş, terlikleri elinde ilk aşkım gelsin diye.
kapı çalar, hemen atlarsın kapının koluna, hemen kucaklar seni benim kuzucum napmış bugün bakalım diye. sarılırsın hemen boynuna, küçücük burnunla o muhteşem kokuyu içine çekersin. baba kokusu ne anne kokusuna benzer ne abla ne de yar...
gerçek anlamıyla hiç duyulmamış olandır, başkalarının hissiyatlarından tahmin edilmeye çalışılan kokudur.
hep biraz uzaktan koklamak zorunda kaldığım, daha çok bakışlarında bulduğum kokudur vaktiyle. ki hatırlamaya çalıştıgımda, ürkek bir tebessümün yerleştiği gözlerden, ve yarım ama yine de sıcak bir gülüşten başka bir şey dolmuyor zihnime..
2001 yilinda rahmetli olan babamin kokusudur. 6 senedir kokusundan hasret birakmistir beni. buyuk kizini herkesten cok severdin hani? icmeyecektin onca sigarayi be baba.
küçükken baba işe gider gitmez yataklarına koşup babanın yastığına kafanızı koyduğunuzda, kucağına aldığında başınızı boynuna gömdüğünüzde, eve geç geldiğinde sarhoş haliyle öpücem diye peşinizden koşarken, mutsuz olduğunuzu anladığında yanınıza oturup kolunu omzunuza attığında aldığınız kokudur, her ne olursa olsun başka hiçbir yerde ve hiçkimsede olmayan sevginin, gücün, güvenin kokusudur...
içinize farklı bir haz yaşatan kokudur. güven verir, korunduğunuzu, sevildiğinizi hissedersiniz, yanınızda olması size cesaret ve mutluluk verir. size oğlum deyip sarılmasada, size bir kere bile seni seviyorum oğlum dememiş olsada, sürekli sizden şikayet etsede o koku hiç bir şeye değişilmez.
çocuğun dünyaya gelmesinde etken olmuş olan erkeğin vücudundan yayılan küçücük zerrelerin burun zarı üzerindeki özel sinirlerde uyandırdığı duyudur.
ayrıca serbest çağrıştırdığı için;
(bkz: baba korkusu)
ayrıca serbest çağrıştırdığı için;
(bkz: baba korkusu)
babadan babaya değişir. bazı babalar bok gibi kokarken, bazı babalar mis gibi kokar.
bazı babalar vardır, alkoliktir. onların kendine has bir kokusu yoktur, hiç olmamıştır.
alkol kokarlar, anason kokarlar.
alkol kokarlar, anason kokarlar.
tras kolonyasından nasibini almış bir yanak kokusudur. öperim.
babasının nerede olduğundan habersiz bünyenin düşünedurup "nasıl acaba?" diye fikirler ürettiği, şahsım için hiçbir anlam ifade etmeyen kokudur.
lise yillarimda enistemin imamlik yaptigi koye giderdim. enistemin namazi kildirirken kafasina taktigi takkeyi koklamistim, babamin ozleminden mi, psikolojik bir histen dolayi mi takkenin ici babam kokuyordu. gunlerce camiye gizlice gidip takkeyi icime cektim. dayanamadim en sonunda, aradim babami agladim. almaya geldi. iste baba kokusu bole bisi.
kahvehanede uzun süre kalmış sigara kokan ceket gibidir.
yıllardır tatmayı istediğim kokudur...
edit: farkettim de şimdi, nasıl birşey olduğunu dahi unutmuşum.*
edit: farkettim de şimdi, nasıl birşey olduğunu dahi unutmuşum.*
"en iyi baba, ölü olan babadır" Hamlet-Machine, Heiner Müller.
yıllarını harcamıştır, çocukları rahat yaşasın; hiç bir zaman kimseye ihtiyaç duymasın ve kaliteli bir hayata sahip olsunlar diye.
bunu büyük ölçüde başarmıştır.
emek doludur o koku.
gurur doludur babanın kokusu.
baba gibidir o koku, her zaman kuvvetle hissedilen...
bunu büyük ölçüde başarmıştır.
emek doludur o koku.
gurur doludur babanın kokusu.
baba gibidir o koku, her zaman kuvvetle hissedilen...
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar