bugün

/636
3 harfli bir kelime. ama anlatılmak istendiğinde sayfalara sığmayacak bir duygu.
16 harflidir.
aşk incelik ister canım hoyrat olma,
beni böyle sev değiştirme boşver anlama,
bir güç savaşı değil bu kendi haline bırak,
galibi yoktur ki hiç aşk bu unutma.
seviyorum onu, deliler gibi, her seferinde daha fazla, daha çok, daha derin, daha sert. böyle iğrenç bi şey bu aşk. bir kıza ulaşamamamdaki en büyük etken, hayatımda o kızdan daha çok yer kaplamasa belki daha bi yaşanabilir olucak o ilişki.
Seviyorum denizleri ama
Artık ıslatmıyor damlalar beni
Yürüyorum bir yağmurun üstüne
Mevsimsiz bu aşk
''Ne zaman gelip geçtin benden
Ne zaman alt üst ettin beni
Hatırlayamıyorum bile''
Bu sakallar hüznümün rütbesi
Ve aşk...
Bir kez daha acı çektikçe ben
Duyuyorum kahkahanı kulaklarımda....

Ceyhun Yılmaz
aşk ipek gibidir: onunla ölü de sarılabilir diri de giydirebilir.

malgaşça atasözü.
mutsuz iki insanın mutlu olma çabası.
mutlu iki insanın yaşama çabası.
karşılıklı olanının insanı mutluluk sarhoşu yapan bir etkisinin olduğu bilimsel araştırmalar sonucunda kanıtlanmıştır.
aşk öbür her hastalıktan ayrıdır,
Aşk ilahi sırrın usturlabıdır

Sevgi dönsün yönden yöne,
Akıbet bir öncüdür Hak semtine
hasta olan iki insanın iyileşmeye çalışmasıdır.
var mı aşktan öte varsa sen söyle?
7 milyarı 2 ye indirmektir.
onu sevdiğini söyleyememişsindir. onun senden hoşlandığını düşünüyorsundur. ama o da söyleyememiştir. yollarınız ayrılmıştır. onu bir daha asla göremeyeceksindir. bunu biliyorsun. ama yinede aklından çıkmaz. onu seviyorsundur. özlüyorsundur. ve sürekli onu düşünüyor ve düşlüyorsundur. ve soruyorsun acaba şu an ne yapıyor? beni unuttu mu? yoksa beni mi düşünüyor? işte budur aşk.
(bkz: kalk kız çay demle)
kalabalıklar arasından sadece onun sesini duyabilmektir, her şeye rağmen yaşanılasıdır.
Her işimi yoluna koymuştum
Tam ev bark sahibi olacağım sıra
Şimdi gelmezse ne zaman gelir
bana huzur bir daha
Kendime bir de iş bulmuştum
Üstelik

Böyle zamansız nerden karşıma çıktın

S.KUDRET AKSAL..
Aşk : ateşler denizinde mumdan yapılmış rotasız bir gemi ile sonsuzluğa doğru açılan yelkendir.
Aşk, sevgiliye duyulduğu manada sevginin tutkuya kaynaşmış şeklidir, kırmızıdır. Ama geçicidir. Geçene kadar o güne kadar sahip olduğun her şeyi değişebileceğin bi şeydir. Bu noktada "her şey" olmaya başlar.
nefes almak gibidir, yaşama sarıldığın gibi dört elle sarılsan bile o da bir gün bitecektir...
amy winehouse' un back to black albümündeki love is a losing game şarkısında sık sık dile getirilen kelimedir.
(bkz: mahzendeki şarap gibi)*
https://www.youtube.com/watch?v=XqYSGxcF5Lw +
''aşk'' seni eşinin kölesi yapan illet bir şeydir.* *
bazen içkidir, bazen sigaradır, bazen ibadettir, bazen isyandır.
beynimizin en ilkel haliyle aşık oluruz: sürüngen beyniyle... aşık olunca serotonin seviyemiz bir nevrozun seviyesine düşer. normalde bu depresyona yol açar ama aşık insandaki sonucu sevdiği kişiye hayran olunmasıdır ve bu uyuşturucu gibidir. ama uyuşturucunun etkisi geçtiğinde vücut artık kendini diğer kişi olmadan düşünemez. işte bu bağımlılığa bir isim vermişler: aşk..." *
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026