bugün

/400
ankara seni yaşadığım yer olduğun için değil, düveroğlu kebaba ev sahipliği yaptığın için seviyorum.
ankaraya usul usul karbonmonoksit'ler yağıyordu.
yağmıyor ama içinde epey bir şeyler biriktirdiği aşikar. bulutlar çok siyah ve çok yoğun. bir dökmeye başlarsa büyük ihtimalle durmaz. yandık yandık.
yağmur yağıyor ya da yağmur yağmıyor şeklinde mucizevi çelişkili tespitler yapan arkadaşlara şunu soracağım:

o yağmurlar bölgesel değişiklik gösteriyor olabilir mi? sonuçtan ankara burası. burdur değil.
Hakkında şöyle bir marş yazılmış şehirdir. (bkz: ankara marşı)

Lakin öyle abartılacak bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. Sıradan şehirlerden tek farkı başkent olması. kaldı ki istanbul ile kıyaslamaya çalışan kişiler vardır ki evvela meczup gibidirler.
Soğuk memleket hic ısınamadım nedense.
istanbulluların "ankara istanbulla kıyaslanıyor" diye kendini bir bok sanmasına sebep olan şehir. ankaralılar kendini istanbulla kıyaslamıyor. o aptallık olur. kıyaslanıyor demek daha büyük aptallık ama.
vega-ankara.
https://youtu.be/aUsCFc1EQNc
Otobandır. Betondur. Gridir. Kasaba irisidir. Asık suratlıdır. Pavyondur.

Dikkat ederseniz. Cso dur. Tiyatrodur. Kitaptır. Vahadır. Umuttur.dostluktur.

Şaşırtır. Mutlu eder. Gülümsetir.

Küfredersiniz bazen de. Ama rahatlatmaz o küfür.
beklemiyorduk, iyi ıslattın.
yarin kar geliyormus ole dediler.
yağan yağmurun sabaha karşı kara çevireceği şehir. götünüz donacak sayın ankaralı olmayanlar.
Kar sezonunu açmıştır.
herkese hayırlı olsun. göt donduran soğukları tüm şiddetiyle başlamıştır. hiç romantikliğin lüzumu yok. herkesin götü donacak işte. uzun ve kalın giyinin. bu arada bu kar tutmaz. hiç umut etmeyin.
iyi bile dayanmıştır.
geceden yağmur yağmış sabah hiçbir şey yok. hava çok soğuk. yerler hep ıslak. üstümüz başımız hep çamur olur şimdi. hay sıçaydım yaaa.
An itibariyle lapa lapa kar yağan şehir.
Daha dün hava mis gibiydi. Kırgınım.
dün bir arkadaş kar yağacağını söylemişti. kahin midir nedir anlamadım gitti.
Burnum yolda düştü amk. işe gidiyorum.
Esenboğa civarında kar yok ama keşke yağsa. Soğuğun bı anlamı olur. Bu nedir ya
dikmende halk pilajlara akın ediyor.
sıcaklık 35 derecenin üzerinde seyrediyor ve serinlemek isteyen vatandaşlar araçlarından inip su savaşı yapmaya başladılar bile. gri sehrin adamı eskişehir yolundan bildirdi.
Bi Tanrı dağı denince yüreğimde fırtınalar kopuyor bir de Ankara denince.
bu sefer kar gerçekten yağdı.
bere üzerine kapüşon geçirip atkıyla sarılası bir gündü.
unutmadan; yağmur sandım kar çıktı.
© copyright 2005 - 2026