bugün
- aşırı çıplaklığın rahatsız edici olması11
- yazarların mezun olduğu okullar17
- vurdurmuş erkek nasıl anlaşılır15
- bir kadına verilecek en güzel çiçek9
- arjantin mısır maçı13
- ölümün en iyi tanımı6
- sözlüğün en muhteşem yazarlarının fotoğrafları14
- şişman kısa tembel kıllı ama egosu tavan kız4
- ankara da nato zirvesi13
- avm otoparkında uygunsuz çifte bağıran kadın18
- dünyayı kezbanlardan temizleme planım3
- sürekli vurduran kadın nasıl anlaşılır2
- döl bankası4
- radiohead dinleyenlerin çok kız düşürmesi5
- ctrlx'in ayakları11
- aleyna tilki nin ayakları4
- bakire kadını gözünden tanımak6
- rafadan yumurta kaç dk olmalı13
- 7 temmuz 2026 isviçre kolombiya maçı7
- donald trump'ın anıtkabir'i ziyaret etmemesi12
- sevgiliyle köpeköldüren içmek5
- sözlüğün en güzel 3 kadın yazarı24
- tanrı mı bizi yarattı tanrıyı mı biz yarattık10
- günün şiiri25
- kaslı yakışıklı sert mizaçlı memur erkekler4
- murat yakın3
- 7 temmuz 2026 arjantin mısır maçı11
- balık burcu bir sözlük kızıyla evlenebilirim16
- sözlüğünü başka sözlükle aldatan hain yazar6
- üst düzey yönetici olabilmek için gerekenler9
- 23 yaş7
- sevişmek istenen ünlüler2
- sonsuza dek uyumak istiyorum4
- saraca finch house21
- atm'ye ateme diyen hanzo13
- milliyetçi olacakken faşist olmak4
- gecenin şiiri2
- en ilginç fetişler2
- adana sokak lezzetleri5
- yoğurt11
- donald trumpun geceyi kızı neclada geçirmemesi3
- otel odasında dölü bulunmak2
- evleneceğiniz yazarı neye göre seçersiniz9
- tek başına5
- messi uzaylı abi5
- dövmesi olan erkek9
- uzun entry giren yazar enayiliği2
- lionel messi7
- 7 temmuz 2026 abd belçika maçı16
- 2026 dünya kupası25
entry'ler (545)
anadolu aleviliği diyebileceğimiz inanç ve kültür tarzı konar göçer türk gelenekleri, bektaşi geleneği ve orta asya şaman geleneklerinin bir karmasıdır. yerleşik yaşama geçen türklerde ise sünni inanışın yayılması daha hızlı olmuştur. ama türk ruhu öz be öz sünnidir veya alevidir diyemeyiz (bu zaten çok saçma bir deyiş olur). illa türk ruhunu öz be öz bir inanış ile birleştirip ırk kökenli bir yaklaşımda bulunulacaksa bu göktanrı inanışı ve şamanizm olur. islam bu inanışlardan çok daha sonra türk kavimleri arasında yaygın hale gelmiştir.
Büyük ev ablukada'nın yakın zamanda klip çektiği güzel şarkısı. hakkında hiç entry girilmemesine şaşırdım.
Kandırıyorum herkesi
Önce kendimden başlıyorum
Sanırsın şeytan taşlıyorum
Kandırıyorum herkesi
Önce kendimden başlıyorum
Sanırsın şeytan taşlıyorum
Feridun Düzağaç'ın bu şarkıyı şehit olan asker arkadaşına yazdığı ile alakalı bir rivayet vardır. Sözlerine baktığımızda aslında bu duyguyu çok net geçirmektedir.
"Ölüm ayrılıktan da zor senin gibi ölünce
Gözlerin dolacak mı beni görünce"
"Ölüm ayrılıktan da zor senin gibi ölünce
Gözlerin dolacak mı beni görünce"
Garip olan bişey yok Blues zaten bunu gerektirir. Sokak müziğidir, halkın müziğidir Blues.
Bir akımı kamçılayarak şaha kaldırmış ama kılıcını çekmeye üşenmiş gruptur. Onlara da bu yakışır çünkü üşenmek ezine peyniri kadar kutsaldır.
Sevenler ağlarmış şarkılari çıkalı 44 yıl olmuş. Hala gece vakti bir listede denk gelince insanı mutlu ediyor. Belki yüz sene sonra yine mutlu edecek. Hürel kardeşlerin güzel grubu, iyi ki yapmışlar.
Bu ara yokluktan epey taktigim oyun. Ha gidip sağda solda enayi gibi ölüyorum, hayattaki başarısızlık serimi bu oyunda da sürdürüyorum. Harbiden ben bu oyunu niye oynuyorum ?
Bir zamanlar epey takıldığım kadikoydeki mekan. Yaklaşık dört yıldır uğramadim ne haldedir nasıldır bilinmez.
Büyük gruptur, büyük muzisyenlerdir kendileri. Kavak yelleri dizisinin etkisini biraz olumlu biraz olumsuz almıştır. Olumludur çünkü o zamanlar Pinhani dinlerken duyanlar Çince bir şarkı dinliyormusum gibi bakıyorlardı. Ama sonrasında diziyle gelen büyük bir popülerlik onları bazı çevrelerde zirveye çıkardı, bazı çevrelerde ise itici bulunmalarına neden oldu. Kavak yellerini bir bölüm bile izlememiş bir insan olarak epey severim pinhaniyi.
Birbirimizin yüzüne bakamaz olduk mu ne
Lan noldu be
Lan ne bu be
Kramp'ın aynı isimli albümünden demir gibi şarkısı. Hatırlıyorum yıllar yıllar önce ilk dinlediğimde de aynı şarkıdaki gibi "lan ne bu be" tepkisini vermiştim.
Lan noldu be
Lan ne bu be
Kramp'ın aynı isimli albümünden demir gibi şarkısı. Hatırlıyorum yıllar yıllar önce ilk dinlediğimde de aynı şarkıdaki gibi "lan ne bu be" tepkisini vermiştim.
45liğine sahip olduğum güzel Erkin Koray şarkısı. Diğer yüzünde ise kızları da alın askere yer alır. Kendisi 51 yaşında bir plaktır.
Dumandan bas gitarist olarak tanıdığımız ari barokasın solo projesi "lafima gücenme" albümünden bir şarkı.
https://youtu.be/VLH3BRbBqow
https://youtu.be/VLH3BRbBqow
Dur dokunma cismin bulaştırır
Bir odam var hiç görmediğin.
Öyle güzel bir şarkı.
Bir odam var hiç görmediğin.
Öyle güzel bir şarkı.
işsiz ve beş parasız olduğum dönemlerde sigara alabildiğime sevinir sonra Cherokee dinleyip durumu eğlenceli hale getirmeye çalışırdım. Şimdi en büyük korkum diğerlerine benzemek. Her şey sermaye için derken cenk taner belki gülüyordur yavuz abi şimdi.
insanları çok çabuk değiştiren şey. Nasıl anlatayım ben utanırım mesela para hakkında konuşmaktan. insanlar artık hiç düşünmüyorlar böyle şeyleri. Ordan bu gelir burda su daha çok beni kazanca sokar muhabbetini ben yapsam yüzüm kızarır. insanlar bu konuları gayet rahat konuşabiliyorlar. Ve bu insanlar çok da paraya ihtiyacı olmayan insanlar. ihtiyacı olan insanı anlarım, ihtiyacı olan insanın olması zaten bizim ayıbımız. Keşke onlar hepimizin yüzüne tükürseler. Belki o zaman bu muhabbet son bulacak. Paranın yokluğu yüzünden donarak ölüyor bebekler, açlıktan ölüyor insanlar, çok güzel insanlar öyle yokluklardan geçiyorlar ki akıllarını yitiriyorlar. Bazıları ama hala üç ordan beş burdan derdindeler. Yine anlatamadım derdimi ama neyse. Var olmak çoğu zaman bir şey hissettirmiyor.
Son birkaç yıldır Ankara'nın popüler parklarından. Eskiden kafa dinlemeye, kitap okumaya giderdim segmenlere. Kimse olmazdı, kafama göre yayılırdim. Beni çok mutlu ederdi insandan uzak, ağaçların içinde hem de artık doğal bir alan olmuş bu park. Öyle yenileri gibi yapay degil. Ağaçlar koca koca, engebeli arazi, gölgeler, güneş görmeyen yerler, Ankara manzaralı duvarları... Şimdi öyle değil her noktasında birileri var. Sahiden kim moda etti segmenleri?
King gizzard and the lizard wizard'ın güzel şarkısı. Bayağı alıyor insanı kendi alemine. Aşık Veysel'den esinlenildigi üzerine dedikodular var. Böyleyse eğer beni mutlu eder. Memleketimizde bile anlaşılmayan aşık tarzı edebiyatımızın hiç değilse dünyada bir yerlerde değer görmesi güzel olur.
https://youtu.be/8XW8yofuGao
https://youtu.be/8XW8yofuGao
Gerçekten fotoğraf nasıl çekilir öğrenmeniz gereken dönemdi. Şimdiki gibi bir açıdan yirmi sekiz fotoğraf çekip birini Instagrama koyma hakkınız yoktu. Instagram zaten yoktu. Eski fotoğraflara baktığımda açı, ışık çoğunlukla güzel oluyor. Hem de temel fotoğrafçılık eğitimi bile olmayan insanların kadrajindan çıkmış pozlar bunlar. Şimdi düşünelim teknoloji bizi geliştirdi mi yoksa geriye mi götürdü ?