bugün

/400
bekle beni...
Sadece doğup büyüyenlerin yaşayıp sevebileceği şehir .
ankaranın en sevilen yanlarından bahsedeyim. kıtır'dır ankara. kebap 49'dur. yıldız aspava'dır. bunların her birinin yiyecek-içecek yeri olduğuna bakmayın. hepsinde koca bir tarih vardır. herkesin anıları burada saklıdır. özellikle kıtır bir ankara klasiğidir. uğramadan dönmeyiniz.
Lapa lapa kar yağıyor şu an.
Muhteşem bir görüntü.
görsel
sabah sabah derdin neydi ki?

kar falan yağmıyor ancak ilerleyen saatlerde yağmur yağabilir. klasik ankara havası işte. gri, boktan ve sıkıcı.
Başkent olmasaydı bırak beton yığını olmayı yozgat çorum ayarında dalga geçtiğimiz klasik bir iç anadolu şehri olacaktı.
Hayallerimi gömdüğün gri toprağa sahip şehir, sebepsiz seviliyor işte doğup büyüdüğümüz şehir olduğundan sanıyorum, artık çok doldum ama gidip onu bir daha görmemek istiyorum, canını yakmak istiyorum, sebebi tek ankara.
sabah sabah güzel haber.

görsel
iki gözümün çiçeğinin küçücük burnundan nefes alıp verdiği, o güzel ela gözlerini kırptığı, minicik kalbinin pıt, pıt diye attığı şehir.

Gel de sevme bu şehri.

ilk elimin tutuluşu, ilk öpülüşüm de bu şehirde olduğunu hatırlatmak isterim.
Sıcak insanların yaşadığı soğuk memleket.
An itibariyle kar yağışı başlamış şehir, sıcaklık -7 gösteriyor. Ulaşım saatlerinin sabahlara kadar uzatılmasına sevinenler düşünceli.
Ah ah ankara..
Ne kadar modern kasaba da olsa.Gece vakti yağan lapa lapa karı görünce.Şöyle bir dışarı çıkalım yürüyelim deriz.Ankara kışında aşk bir başkadır..
bu basligi her gordugum de tekrar tekrar soluyorum. nefret ediyorum.
Arkadaşlar kar filan yok. Hava 3 derece ılıman. Mal mısınız.
gece hayatı iyice boku yemiş şehirdir.
Koca bir köyü andıran şehir. Evet.
Çomarların, kıroların ve her türlü itici insanın yaşadığı şehir.
Ne sevebildik ne gidebildik. içinde yaşayanın hayatını da kendisine benzeten şehir.
tuhaf bir şekilde sevdiğim şehir.
lüks bir saray bile verseler yaşamayacağım itici şehir. insanını da kendisini de sevmem.
Bundan, çok da değil, 15 yıl önce, şık, kibar ve eğitimli insanların muhitiydi.
düzenliliği, planlı oluşu, güvenli oluşu ve kaliteli eğitim kurumlarının varlığıyla bilinirdi.
insanları da kendisi gibi soğuk olan şehir. 2. senem olmasına rağmen alışamadım ayazına, soğuğuna.

(bkz: egelinin ankara ayazıyla imtihanı)
senin bir ruhun var anlamayanlar utansın.
yağmur... yağmıyor.
yağmur... yağmasın amk.
© copyright 2005 - 2026