bugün

/400
Ya ben gideyim ya ankara gelsin bana.
gölbaşı, mis, kötü, karışık.
Başkentimizdir.
1600 küsür kilometre uzağındayım memleketimin.

Karnım aç.

Tam da bu saatler ne iyi olurdu Atatürk Orman çiftliği kokoreçi.
Son haftalarda baharı es geçip, bir gün kışı bir gün yazı yaşatan şehir.
sevmediğim şehir. askerlik nedeniyle diyor çevremdekiler ama alakası yok. askerlik öncesinde de sevmiyordum. bu şehire ilk gelişimde "bu ne amk heryer sarı" demiştim. geçen yaz arkadaşımın düğünü için geldim yine sarı. ankara'ya gelen yollarda da heryer sarı. sarı amk her taraf. melih'in yeşile boyadığı üst geçitler dışında ilaç niyetine yeşil yok amk. dikilen ağaçlar bile sarıya çalıyor. şöyle göze oturan bir tutam yeşil yok amk.
Aslında rengarenk bi şehirdir. Ama dışardan gelen gönül gozu kapalı yabancılara gri olarak görünür.
(bkz: edebiyatı kes)
dengesiz iklim koşullarıyla beni iki hafta aradan sonra tekrar hasta eden orospu çocuğu şehir.
pazar sabahları kuğuluda elinde bir poşet buğday ile kuşları yemleyen bir manyağı bünyesinde barındıran şehrim. yeni fanteziler deniyorum artık. bacak bacak üstüne atıp yemleri ayakkabımın üzerine koyuyorum kuşlar üzerime çıkıyor. çok eğlenceli lan.
Sabahları arabanın camı kırağı yapıyor. Dakikalarca elleriniz titreye titreye onu kazımaya çalışıyorsunuz. Sonrasında ise paltoyu koltuk altınızda taşıyıp kas yapıyorsunuz vesselam. Birde yağmur.. Hiç bitmiyor her an gelebilir. Aman dikkat.. Sinsi gülüş.
Türkiye cumhuriyeti'nin başkenti.
Bundan yaklaşık 7 yıl önce daha ilk adım attığım anda grisinden soğuduğum, denizsiz şehir. Ülkem başkenti.
"bebe" mekanı.
Okuduğum şehir. Büyükşehir gibi gelmiyor bana nedense. Bir samsun veya bir bursa'dan farkı yok. Hatta eksiği var. Denizi yok.

Türkiye'nin en marjinal şehri istanbul kesinlikle diğerleri birbirine benziyor.
buram buram bürakrasi kokan şehirdir.
1-2 dakika önce Yine gök gürültüsü gibi bir sesle sarsılan şehir. Askeri araca yapılan saldırıda da böyle bir ses gelmişti. Tek duyan ben miyim, duyan varsa neyin nesidir. Cidden kalbimin atışını hissediyorum.

Bulunduğum yer dikmen, kara harp okulu civarı. Dışarıda arkadaşla sigara içmekteydik. Sıçradık yerimizden.
güvenpark'ta patlama olmuş. polis noktasında sanırsam. artık ağlamak istiyorum yeter ya bir günde kaç kere geçtiğim yerler. bu kaçıncı ses duyuşumuz bu kaçıncı balkondan ambulans izleyişim bu kaçıncı ellerim titreye titreye insanları arayışım. kaç masum can öldü allahım yeter.
2015 ve 2016 yılları içerisinde 3 adet bomba patlatılan türkiye cumhuriyetinin başkenti.
1 ay bile olmadan ikinci kez patlamış şehrim. Maalesef can güvenliğimiz kalmadı.
Bombası eksik olmayan şehir. Yaşadığım şehir.
CANI SIKILANIN PATLATTIGI DUNYA LIDERININ YASADIGI BASKENTTIR.
Benim şehrim.
Güzel şehrim.
Biraz önce aklıma kim geldiyse aradım iyi misiniz dedim çok şükür iyiler. Ama bunu sorarken utandım onlar şüķrederken utandı.
Oysa belki yolda ıstemsiz gülümsediğım biri oldu, belki annesi olmadan uyuyamayan bir çocuk annesi olmadan uyumayı ögrenecek.
Bilmiyorum.
Korkuyorum bir anda birinin hayatından çıkabilme ihtimalinden çok korkuyorum.
Lanet olsun bilip engel olmayana da yapana da lanetler olsun.
Bırakın ankara gri kalsın kırmızı yakışmaz.
görsel
ne yazık ki yaşadığım ülkenin yaşadığım başkenti.

şu an bir çok bilgi kirliliği var ne yazık ki. duyduğum bazı şeyler var. yarın odtü'de patlatılacak bir bomba olduğu konusunda şeyler dönüyor. onun dışında bahçelievler'de beklenen bir bomba olayı daha var. hepsinin dışında gördüğüm bir listede türkiye'de patlatılmak üzere hazırlanmış araçların plakaları vardı. isteğim ankaralı'ların yarın için çok ama çok gerek olmadıkça dışarı çıkmaması, öğrencilerin okula gitmemesi. kızılay'ın da yarın kapalı olacağı hakkında şeyler duydum.
12 yılımı verdiğim ve adını taşıyan üniveristesinden mezun olduğum şehirdir.

havası rutubetsiz ve kalitelidir. Bu aralar biraz hava kirliliği varmış.

eskiden ambleminde anki - ankira - angora - ankara yazardı. Ankara adı nereden geliyor diye sormazdınız (anki: keçi demekmiş)
© copyright 2005 - 2026