bugün

görsel
yani artık insanlara daha az gerek kalacak çünkü makineler kendi aralarında konuşarak işi halledecekler. yanılmıyorsam japonya ve almanya da ışıksız üretim yerleri var çünkü insan olmadığı için ışığada gerek yok ve böylelikle aydınlatma maliyetlerinden de kurtuluyor firmalar.
internetten sipariş veren son kullanıcıya özel üretim yapan, idealde içinde insan kaynağının barındırmaması istenen, robotların çalıştığı endüstri düzeni.
4. Sanayi devrimi şeklinde lanse edilmekte olan sanayi evrimleşmesidir. Yine paranın egemen olduğu dünya düzeninde nasıl ki sağlık sektörü iyileştirmek yerine ilaçlara yöneltiyorsa, sanayi sektörü de keza aynı şekilde teknolojinin ileri formlarını daha geniş bir pazarda satabilmek için bu tip argümanları kullanmaktadır.
Tanım: ileri düzey otomasyon sistemleri için kurulmuş altyapı.
Bu terim ilk kez almanyada hannover fuarında kullanılmıştır.
4. Sanayi devrimi desek de olur.
işsizlik maaşı denilen şeyin yaygınlaşmasına ve daha güçlü olmasına izin verilmezse işsizlik yüzünden sosyal patlamalara yol açacak gibi duruyor.
isim babası almanya olan, 4. sanayi devrimi.

bu devrimde, anlaşılır bir dille söylemek gerekirse akıllı otomasyon sistemleri diyebiliriz. artık iot * cihazların

en güzel örneği; nasa tarafından gönderilen bir uydu aracında, çıkan arızaları robotların kendileri bulup, üretip arıza onarmasıdır.

yani h2m ( human to machine ), m2h ( machine to human ) devrini, m2m ( machine to machine ) alacak.

tamamen insansız, hata payını minimum düzeyde kalacak şekilde bir evrimin devamıdır.

bununla birlikte gelen bir bulut sistemi.

milyonlarca verinin saklanacağı, değerlendirip sağlıklı çıktılara dönüşeceği bir değerleme merkezi.

endüstri 4 0 isim patenti almanya'da olduğu için, yakın zaman ülkemizde başka bir isimle çıkması bekleniyor.

evet, dünya değişiyor, hayatımız değişecek. bunu bugün olmasa bile, önümüzde ki 10-15 yıl içerisinde çok net hayatımızda göreceğiz.
Devrimin kıyısındayız tüm devletler robotlaşma sürecine girdi almanya abd ve çin başı çeken ülkeler. Bu konuda devlete ve sanayicilere büyük iş düşüyor. Türkiye sıçrama tahtasına bu sefer çıkmalı bu süreçte üzerine düşen sorumluluğu kapmalı. Çok değil 10 sene sonra fabrikalarda sadece robotlar çalışacak Ve işçi maliyeti kalmadığı için teknolojik aletlerin fiyatları inanılmaz ucuzlayacak.
almanyaya çalışmak için giden türklerin çocukları 2. ve 3. nesil. endüstri 4 0 ise 4. nesil sanayi demek.
tahminen işçi sınıfı yok olacaktır. zira iş gücü meselesini robotik cihazlar halledecek. bu böyleyken medyada ücretsiz robot çalıştırılması ne kadar adil ya da robotlar hakkını istiyor şeklinde manşetler de görebilirsiniz. sorun şu ki binlerce artık işsiz olan işçi ne ile geçinecek.
alt tabakanın yok olmasıyla birlikte suç oranı %90 azalacak. bu yüzden sosyokültürel açısından çok önemli bir gelişmedir bu. avrupa çok kolay adapte olacak çünkü alt tabakası göçmenlerden oluşuyor ve bu göçmenleri geldikleri yere postalamak yeterli olur fakat diğer ülkeler için aynı şey söz konusu değil. özellikle çin, hindistan, endonezya, amerika, rusya vb çok nüfuslu ülkelerde alt tabaka yok olmamak için müthiş bir çaba gösterecektir. buda yeni olaylara gebe olabilir.

uygarlığımızın kanburu olan bu insanlar yok olduğunda her şey çok farklı olacak. en basitiden bir kaç örnek verirsek; dinlerin varlığı tehlikeye girecek çünkü din fakirin uyuşturucusuydu dinler bu insanları zor zaptediyordu. dinler, orta ve üst sınıfın müttefikiydi,
can ve mallarımıı onlar koruyordu. dinler olmasa bu kadar ilerleyebilirmiydik sanmıyorum.

başka bir örnek ise seçimler eskisi gibi alt sınıfın fazla nüfusunu kullanıp manipüle edilemeyecek. siyaset çağ atlayacak, milliyetçilik, komünizim, dini muhafazarlık vb hepsinin sonu geleceği bariz. çünkü seçmen eskisi gibi cahil ve aciz olmayacak artık realizm baş gösterecek.

insan hayatı daha değerli olacak. yaşasın robotlar!
Dinci,gerici,akkoyunlar kardeşlere geçmiş olsun artık işsizsiniz zaaaaahahahhahhahah:)))
çağın gereği.
büyük yatırımların yapıldığı yeni teknoloji.

aslında verilerin ve makinelerin çağı da diyebiliriz.

ancak bu teknolojideki en önemli nokta veri işleme merkezleri olacak.

yani terabyte hatta petabytes büyüklüğündeki verileri analiz etmek olacak.

bu teknolojiye ilk adımı atan amerika bile kendi bacağına sıkıp sistem sorunu yaşadı ve milyar dolar seviyelerinde zarar gördü ekonomisi.

şuan için çok uçuk gelse de bu teknolojiyle robot mahkemeleri bile kurulabilir..

kısaca yeni bir teknoloji değil, yeni bir çağ..

dipnot olarak; isim hakkı * teknolojinin çıkışı olan almanya'ya ait. ülkemizde farklı bir isimle görmemiz muhtemel olabilir.
Yapay zeka
Big data
Nesnelerin interneti
Robotik sistem

Gibi yeni nesil teknolojilerin uyumunun sanayi ve uretim planlarinin ana unsuru olması gibi birsey...
Endüstri 4.0 ya da 4. Sanayi Devrimi, birçok çağdaş otomasyon sistemini, veri alışverişlerini ve üretim teknolojilerini içeren kollektif bir terimdir. Bu devrim nesnelerin interneti, internetin hizmetleri ve siber-fiziksel sistemlerden oluşan bir değerler bütünüdür. Aynı zamanda bu yapı akıllı fabrika sisteminin oluşmasında büyük rol oynar. Bu devrim, üretim ortamında her bir verinin toplanmasına ve iyi bir şekilde izlenip analiz edilmesine olanak sağlayacağı için daha verimli iş modelleri ortaya çıkacaktır.
the venus project'e benzer ama kapital cikarlar gözetilmis gibi görünen bir sistem.
2.0 devrini gerceklestirememis milletten hızlı bir güncelleme beklemesek?
iyi güzel gelsin tabi de bunu lise mezunu patronlara nasıl anlatacağız?
adam cnc tezgahı almamak için kırk takla atıyor, anlamakta güçlük çekiyor, bizim zamanımızda hebe hübe diyip duruyordu.
buna nasıl anlatacaksın nesnelerin interneti falan filan?
boş. türkiye'de yemez. biz tişört üretmeye devam edelim.
Şaka maka bir daha teknolojiyi asla yakalayamayacak ulke olduğumuzu yüzümüze carpan yeni teknoloji devrimi.
Uluslararası denetim, vergi ve danışmanlık firması KPMG'nin, 2018 Endüstri 4.0 raporuna göre; 2020'ye kadar yeni teknolojilere geçiş konusunda adım atmayan işletmeler, rakiplerinin gerisinde kalacak.
https://m.haberler.com/ra...leri-zor-11618530-haberi/
yattığın yerden çiftçilik yapılan teknoloji. https://twitter.com/futur.../1188436432454438914?s=20
kısaca üretimde makinenin bir başka makineyi yönetmesi çağı.

insanların (uzaktan)kontrolüyle-minimum kontrolüyle ve yine minimum insan gücü kullanarak maksimum ürün ortaya çıkarmak. makinelerin kendi kendini yöneterek ürün ortaya çıkarması.
güncel Önemli Başlıklar