bugün

/400
Aslında hiç gitmemiş olmama rağmen Mustafa Kemal Atatürk'ün, Defnedildiği yerdir ve hep gidip görmek istemişimdir.
'' ankara'nın resmi rengi gridir. bu griliği devlet dairelerinin floresan ışığının memurlardan kırılarak sıhhiye meydanına yayılmasından alır. sonra bu bölgesel yayılma gri güvercinler tarafından tüm şehre bulaştırılmaktadır.''

başar öztürk-atanamayanlar.
(bkz: berduş)
havası dengesizliğin zirvesinde olan şehir.
Deniz yok ama güzel bir şehirdir. istanbul'u bırakıp geldim pişman değilim.
an itibariyle yağmur yağıyordur. dışarıda tam bir aşk havası vardır, ağaçların selam durduğu patikalardan sevgiliyle yürünmelidir.
te amerikalardan geliyorum buraya,memleketim. kalbimi biraktigim sehir cok da guzel emanet ettim sehrimi ona , eh gelip teslim alma vakti emaneti..
çılgın yağmur yağan şehir..
Ilk kez kışını yaşayacağım ve sanırım ömür boyu tüm kışlarını yaşayacağım şehir. Winter is coming....
geç ve uzun vadede ısınan ama erken ve kısa vadede soğuyan şehir. An itibari ile * dışarıda yağan hızlı yağmuru, kendisine kışın geldiğinin bir göstergesidir.
Bugün bana farklı duygular yaşatan, yağmurun bir başka yağdığı güzel şehir. Dışarı çıkıp anlamsızca yürümek için birebir.
yine başladı çamuru pisliği...
Deniz'i olmayıpta dümencisi bol olan güzide başkentimizdir
1 yıl ankarada yaşarken nefret ettiğim ama istanbula dönünce lan acaba ankara daha mı güzeldi dediğim yer.
Winter is coming...
an itibarıyla yağmur yağan gri şehir. şaşılması gereken yağmurun yağması değil havanın birden soğumuş olması. şahsen çok üşüdüm bugün.

8 sene sonra editi: Bugün yine hava kapalı. Yağmur yağmakla yağmamak arasında gidip geliyor. Havalar da son bir kaç gündür soğudu gibi. Yine değişen bir şey yok. Yine gri, yine soğuk, ama bu sefer hem gri, hem soğuk, hem de kalabalık.
Şehirlerin başı. Yaşadığım şehir.
deli gibi yağmur yağan kışın gün itibariyle varlığını hissettirdiği gri şehrim. ha bu arada cumartesi günü soğuk havanın neşeli sözlük yazarlarının hoş sohbetleri ile ısınacağı zirvenin olacağı şehir. ankarada olupta gelmeyen yazarların kaynanası ölsün.
bir kaç güne döneceğim güzide şehir. umarım havalar soğumuştur.
iyilik yapıp denize atamayacağınız şehir.
Cok soguk lan. Ne ara kış geldi..
başkent ünvanı alındığında geriye bir hiç kalacak şehir.
Maltepe/Cankaya ya yeni taşınmış biri olarak ciddi ciddi soguk lan bu şehir. daha şimdiden böyleyse aralık ocak ayında napıyosunuz siz abiler?
Bi de bu kaldırımlara atılan masaj kartvizitleri ne ayak. bu kadar legal mi oldu bu işler.
Meclisin 2 km capi icerisinde yerlere utanmadan travesti kartlari serpistirilen sehir. Hayir ben onu da gectim atin tamam ama niye travesti lan? Arz-talep iliskisi mi?

Not: gecenlerde saat 15.00 - 16.00 siralarinda bunlari kizilay ile sihhiye arasinda gordum. Kadinin teki boyle gayet rahat ve normal bir sekilde esofmanli halde elindeki kutudan avuc avuc alip yerlere serpistiriyordu. Boyle pembis pembis de giyinmis gozume takildi tabi sonra dusundum ulan kesin bunu birileri takip ediyordur, bir baktim arkasinda da pezevengi. Vay nomissizlar dedim.
gece 11den sonra ne idüğü belirsiz adamlar tarafından ulus kızılay gibi yerlere 10 adımda bir yerlere masaj ve tro kartları serpiştirilen şehir. Büyükşehir Belediyesi çalışıyor, sokaklarda baliciden, yankesiciden, sapıktan, spor ayakkabıyı zorla boyamaya kalkan kürt bebelerinden, suriyeli dilencilerden, ihaleli dilenci çetesinden, legal yol kenarı otopark mafyalarından, apaçiden, berduştan, itten kopuktan eser yok fakat talihsiz bir şekilde bu kart serpenler asayişin gözünden kaçıyor işte.

not: artık alıştık bunlara, eğlencemize bakıyoruz. o kartlarda cep numaraları var. arayınca sabit telefona yönlendiriyorlar. güvenlik sistemleri bu şekil.
© copyright 2005 - 2026