bugün
- kategori hashtag
- sevilen biri nasıl unutulur #SoundCloud
- sözlük yazarlarının çektiği fotoğraflar #izmit
- mantık #include
- mantık #include
- assembly #include
- insan ömrünü 1 saniyeye sığdıran makina #define
- insan ömrünü 1 saniyeye sığdıran makina #include
- ilk 100 milyar sayıda kaç asal var #include
- ilk 100 milyar sayıda kaç asal var #pragma
- ilk 100 milyar sayıda kaç asal var #define
- sadece kendi ai modelinizle yapabileceğiniz şeyler #include
- sadece kendi ai modelinizle yapabileceğiniz şeyler #include
- 1 saniyede 10 milyon basamaklı iki sayıyı çarpmak #include
- 10 bin basamaklı iki sayıyı pi ile çarpmak #include
- ram hızı nasıl öğrenilir #include
- işlemcinin saniye başına hesapladığı komut sayısı #include
- işlemcinin saniye başına hesapladığı komut sayısı #define
- 16 kasım 2024 jake paul vs mike tyson boks maçı #ALiKOÇiSTiFA
- berber fiyatlarındaki fahiş artış #berberlerimiziyedirmeyiz
- konuştukça programı #canliyayin
canın yanmadan olmaz bazı şeyler yansın diye uğraşıyorum yoksa hırs yapamazsın amacına ulaşamazsın.
kendi adıma ben genelde 10 yılda tuketiyorum.
ilk iliskimi 18-28 arası tukettim.
ikinci iliskimi 30-40 arası tukettim.
benimki 10 senede tukeniyor.
su an ikisini de pek hatırlamıyorum.
yani tabi ki hatırlıyorum da uzerimde bi tesirleri yok.
eskiden ikisinde de olur olur dirilirdim.
ilk iliskimi 18-28 arası tukettim.
ikinci iliskimi 30-40 arası tukettim.
benimki 10 senede tukeniyor.
su an ikisini de pek hatırlamıyorum.
yani tabi ki hatırlıyorum da uzerimde bi tesirleri yok.
eskiden ikisinde de olur olur dirilirdim.
boşa yaşamış ve boşa ölüp gidecek erkektir.
bir kadının sana teslim olması ve yatakta merhamet dilercesine senin gözlerine bakması ne kadar müthiş, muazzam ve mükemmel bir his.. bunu da asla bilemeyecek ve tadamayacaktır.
tamamen döl israflığı amk. ahhahha.
bir kadının sana teslim olması ve yatakta merhamet dilercesine senin gözlerine bakması ne kadar müthiş, muazzam ve mükemmel bir his.. bunu da asla bilemeyecek ve tadamayacaktır.
tamamen döl israflığı amk. ahhahha.
tapılır.
gayet de normal ve insani bir hareket ve tavırdır.
hele ki o kız, 18 yaşında, yüzü inanılmaz güzel, fit, kısa ve küt saçlı, ortalama boy ve kiloda ve tabiiki ingiliz vatandaşı ve bakireyse tapmayıp ne yapacaksın ki amk?
az bile.
gayet de normal ve insani bir hareket ve tavırdır.
hele ki o kız, 18 yaşında, yüzü inanılmaz güzel, fit, kısa ve küt saçlı, ortalama boy ve kiloda ve tabiiki ingiliz vatandaşı ve bakireyse tapmayıp ne yapacaksın ki amk?
az bile.
Ev alma komşu al.
Komşu komşunun memesine muhtaçtır.
Huu komşu komşu oğlun geldi mi? Geldiii?
Ulan ne komşular var bee.
görsel
görsel
Ev alma komşu al.
görsel
görsel
Şeriat gelse bile Türkiye sonsuza dek şeriatla yönetilmeyecek.
Muhakkak Atatürk gibi biri veya en azından ona yakın biri gelecek, ülkeyi tekrar laik yapacak.
Muhakkak Atatürk gibi biri veya en azından ona yakın biri gelecek, ülkeyi tekrar laik yapacak.
elektronik ortamda kitap satışının artmasıyla pek ilgisi yok. Okuma oranı vs goygoyuna girmeyelim.
Çünkü kitaplar çok fahiş fiyatlara satılıyor.
Türkiye’de basılan 300 sayfalık ortalama bir kitabın maliyeti; baskı, dizgi, edit, yazar payı, dağıtım, vergi vs. dahil, üzerindeki fiyat etiketinin anca %40-50 sine tekabül ediyor. Yani Kar marjı çok yüksek. (Yazar payı genelde %15-20 civarındadır.)
Yani türkiye’de kitap yazarak para kazanamazsınız. Asıl Parayı yayınevleri cukkalar. Kitapçılar da toptan alım sonrası üzerine koydukları karı alır.
Bu da makul fiyatı (mesela) 100-200 lira olması gereken bir kitabın okuyucuya 300 ila 500 lira aralığında sunulması manasına gelir. O abartılı kampanya indirimleri de baskı fazlasından falan değil, zaten fiyatların aşırı fahiş olmasından kaynaklanır.
Ve açık konuşalım; bu düzene de kimseye çomak sokturmazlar. Öyle kendi halinde bir yayınevi kurup, yazarlar ve matbaayla anlaşıp makul fiyattan piyasaya kitap falan süremezsiniz. kitabınızı dağıtacak dağıtımcıdan, vitrine koyacak kitapçılara kadar kulağını çekerler, daha da inat ederseniz batırana kadar uğraşırlar.
Kısacası yayın piyasası, telif hukuku dahil, büyükbaş yayınevi ve dağıtımcılara çalışır.
Çünkü kitaplar çok fahiş fiyatlara satılıyor.
Türkiye’de basılan 300 sayfalık ortalama bir kitabın maliyeti; baskı, dizgi, edit, yazar payı, dağıtım, vergi vs. dahil, üzerindeki fiyat etiketinin anca %40-50 sine tekabül ediyor. Yani Kar marjı çok yüksek. (Yazar payı genelde %15-20 civarındadır.)
Yani türkiye’de kitap yazarak para kazanamazsınız. Asıl Parayı yayınevleri cukkalar. Kitapçılar da toptan alım sonrası üzerine koydukları karı alır.
Bu da makul fiyatı (mesela) 100-200 lira olması gereken bir kitabın okuyucuya 300 ila 500 lira aralığında sunulması manasına gelir. O abartılı kampanya indirimleri de baskı fazlasından falan değil, zaten fiyatların aşırı fahiş olmasından kaynaklanır.
Ve açık konuşalım; bu düzene de kimseye çomak sokturmazlar. Öyle kendi halinde bir yayınevi kurup, yazarlar ve matbaayla anlaşıp makul fiyattan piyasaya kitap falan süremezsiniz. kitabınızı dağıtacak dağıtımcıdan, vitrine koyacak kitapçılara kadar kulağını çekerler, daha da inat ederseniz batırana kadar uğraşırlar.
Kısacası yayın piyasası, telif hukuku dahil, büyükbaş yayınevi ve dağıtımcılara çalışır.
Bu hikayede yanan nursema oldu. Firaz biraz kaçık bir tipti ama çok komikti, diziden ayrılması kötü oldu. o imam çocuk da başta çok iyi gibi gösterildi ya kesin altından bir şey çıkacak…
Kendine hakaret etmeyen yazarlara bile ananızın amına kadar yolunuz var diyen yazar.
Ulan bir de feministim kadın hakları falan diyorsun, milletin anası da kadın değil mi.
Kadının en büyük düşmanı kadındır mk.
Ulan bir de feministim kadın hakları falan diyorsun, milletin anası da kadın değil mi.
Kadının en büyük düşmanı kadındır mk.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar