bugün

chuck palahniuk

otuzlu yaşlarında yazdığı ilk kitabı invisible monsters (görünmez canavarlar)'da "gelecek ne zaman vaat olmaktan çıkıp tehdit unsuru haline geldi?" diye soran ve bu sorusu çok anlamlı olan amerikalı yazar.

bu kitabı yayıncılar tarafından beğenilip basılmayınca kızgınlıkla fight club (dövüş kulübü) kitabını yazmış, bu öfkesinin sonucunu almıştır; fight club defalarca basılmış ve filmi çekilmiştir.

figh club kitabının ortaya çıkmasının ise ilginç bir öyküsü var:
.
--alıntı--
dövüş kulübü'nün ortaya çıkmasında büyük etkisi bulunan bir olayıda bu yıllarda yaşar. arkadaşlarıyla birlikte tatildedir. bitişikteki kamp yerinde müzik rahatsız edici derecede açılır ve bu nedenle başlayan tartışma yerini kavgaya bırakır. bu olayda yaralanan chuck tatil'den döndüğünde iş yerinde kimse tarafından ilgi görmez çünkü kimse korkunç derecedeki yüzü hakkında bir şey sormaya, yorum yapmaya cesaret edemez. bunun üzerine chuck, "eğer insan yeterince kötü görünürse dilediği gibi hareket edebileceğini" keşfeder. bu olayın ardından devam ettiği bir edebiyat grubu bünyesinde yaptıkları çeşitli gösteri ve eylemler "kargaşa projesi"ni esinler. kısa bir süre sonra aynı isimle bir kısa öykü yayımlar ve bu öykü,üç ay içinde fight club (dövüş kulübü) romanına dönüşür.
--alıntı--
...
ek: yazarın resmini galeri'ye eklemek için bulduğumda pek yakışıklı olduğunu gördüm, bu da bir ek bilgi olsun:
görsel