bugün

tipik bir yahudi paranoyası filmi en az 30 kere izlenilip yeni şeyler öğrenilen imdb de 31. sırada olan film.
bir erkeğin izleyebileceği testosteron oranı en yüksek birkaç filmden biri.
tüketim toplumunu, populer kültürü koyunlaşmış insanları alayına eleştiren süpper film.
(bkz: tyler durden)
Chuck Palahniuk'ın aynı isimli kitabından filme aktarılan ve yönetmenliğini David Fincher'ın yaptığı 1999 yapımı film.
baş rolünde brad pitt in oynadığı harika film. çalan müzikler bile filmi "fazladan" bi kere daha izlettiriyo.
(bkz: where s my mind)
edward norton'un başarılı bir oyunculuk çekarttiği film . filmin soundtracklerinden pixies-where is my mind sarkısı filmin son sahnesinde devreye girer ve herşey biter . well come to real world
şizofrenik film çekme modasını başlatan film
(bkz: sabun)
(bkz: brad pitt)
izledikçe bünyede anarşi, kaos yaratma hissi uyandıran film. ama tabi bunun bi film olduğunu ve gerçek hayata aslında bi şekilde uyum sağlamak zorunda olduğunuzu hatırlamanz gerekir yoksa gider okul tuvaletinin duvarlarına "chaos" falan yazarsınız, hademe abi de küfrede küfrede siler onu sabunlu bezle, pek bşi olmaz yani.
izledikten sonra, hayata bakış açınızı değiştirecek olan film.
brad pitt'in canlandirdigi tyler durden, edward norton'la ucakta karsilasmasindan once bir kac yerde bir kac karelik gozukuyor. harika bir sey eger yakalayabilirseniz. ben "anaaaa" tepkisi vermistim hatirliyorum.
deliler gibi tam 27* defa izlediğim film. özlellikle her izlediğimde o ünlü sahnede * kabin basıncını hakikaten kaybediyorum.
brad pitt ve edward norton'un paha biçilemez eserlerinden biri.söylentilere göre 100 yılı en iyi filmleri arasına girer. bence de öyle, izleyicide etki bırakan bir film.bir kez izleyince ikinci kez izleme ihtiyacı verir.
edward northon'un hiçbir oyunculuk tecrübesi yasamadan sadece kıcı kırık bir secmeyle yardımcı oyuncu olarak secildigi ve hayatının akısını değiştirdigi film.
The first rule of Fight Club is you do not talk about Fight Club.
The second rule of Fight Club is you do not talk about Fight Club!
Third rule of Fight Club.Someone yells stop, goes limp, taps out, the fight is over.
Fourth rule.Only two guys to a fight.
Fifth rule.One fight at a time, fellas.
Sixth rule. No shirts. No shoes.
Seventh rule.Fights will go on as long as they have to.
And the eighth and final rule.If this is your first night at Fight Club
You have to fight.

"howmuch do u know about yourself if u have never been in a fight"

Filmde yedi yerde Tyler Durden David Norton'un yanında belirip kayboluyor. Bu subliminal görüntüler reklamlar da bilinç altında mesaj vermek amacı güdüyormuş. ilginç bi enstantene tabi..
david fincher'ın postmodern filmi. efsane olabilecek sahne ve repliklere sahiptir. çoğunluğun düşüncesinin aksine film, brad pitt değil, edward norton hayranı yapar izleyeni.!

"things you own finally end up owning you..."
(bkz: project mayhem)
(bkz: alternatif project mayhem eylemleri)
Ayrıca filmde es geçilmemesi gereken marla singer gibi bi karakter de barındırır
(bkz: helena bonham carter)
(bkz: marla sınger ı tanımayan fıght club sever)
(bkz: hamamda fight club sabunu görmek)
http://www.beyazperde.com/film/478
Biz televizyon izleyerek, milyonerler, sinema tanrıları, rock yıldızları olacağımıza inanarak büyüdük, ama olmayacağız. Şimdi
bunu anlamaya başlıyoruz...
Tyler Durden
Bizim neslimiz Büyük Depresyon'u ya da Büyük Savaş'ı yaşamadı. Bizim savaşımız ruhsal bir savaş. Bizim depresyonumuz kendi hayatlarımız...
Tyler Durden
filmin sonunda plan her ne kadar gerçekleşse de, binalar yıkıldıktan sonra film bitmiştir. bitmelidir. sonuca ne kadar ulaşıldığı belli değildir. amaca ulaşılmıştır, fakat sonuc seyirciye bırakılmıştır. amac gerçekleştikten sonra herşeyin, nolursa olsun normale döneceği, aynı düzene gireceği sonucuna da varabilir izleyen, herşeyin alt üst olup değiştiğinede. bir şeyleri değiştirmek aslında insanın elinde fakat amaca ulasmakla sonuca ulasmak arasındaki fark insanı bazı şeyleri gerçekleştirmekten alı koyuyo. filmde ise tam tersi, düşünülen şeeyler tam anlamıyla hayata geçiriliyo. üstünde ciddi anlamda düşünülmesi gereken filmlerden biri. elimde bıraktığım izin sebebi.