bugün

sevdiği entry'ler

sözlük yazarlarının söylemek istedikleri

2019 yılına girerken pek çok şeyi geride bırakacağımı,pek çok şeyden fedakarlık etmem gerektiğini ve bunları yaparken cemil meriç’in dediği gibi “zafer acıya katlanabilenenlerindir” felsefesi beynimde koşturuyordu.
Arkamda sevdiklerim kalacak demiştim pek çok hayalim için...

Ve bugün aralık ayının ortalarında tüm yazdıklarımı gerçekleştirmenin,hayalimdeki mesleğin içinde olmanın,harika bir şehir olan istanbul’da olmanın lezzeti içindeyim.

Ölüm ve yaşam arasındaki o ince çizgiyi iliklerimde hissederken görevimin kutsallığı,yaklaşık 5 yıl boyunca çalışmalarım,dualarım ve bu dualarımın reddedilişi...
Israrım ve bugün başardım diyebilmenin mutluluğu.

Sevgili allahım kitap adamın her zaman elinden tuttuğun için sana kutsal bir minnettarlık besliyorum.
Bambaşka bir hayatın,
Hayalimdeki mesleğin,
Şehrin,
Yaşamın içindeyken sevdiklerim için bir şeyler yapabilmenin mutluluğunu bana yaşattın.
Minnettarım.

Kitapların içinde yaşayan bir adam olarak bu dünya için,türkiye için bir şeyler yapabilmek şahsım adına şerefli ve onurlu bir görevdir.

Aralık ayının ortasında ve burada geçirdiğim 70 gün hayatımdaki en güzel anılarımda yer alacağı kesin.
Kitap adamın yeri.
Sonrası...
Sonrası...
Bakacağız allah bilir,kitaplar bilir.
•••kitaplara konu olacak bir hayat yaşayın.•••

uludağ sözlük'ü bitiren en büyük neden

Şüphesiz ki diğer yazar arkadaşların da görüşleri merak edilen nedendir. şimdi " yha bitmedi " falan gibi sikko açıklamalarla gelmeyin bana. görüyoruz işte, 1000'li online sayıları 200-300'e düştü. azalarak bitmekte.

kendimce gözlemledigim sebepler şunlar:

1) kendini troll zannedip de trollük kisvesi altında yavşaklık, piçlik, g.tlük yapanlara müsamaha gösterilmesi, bunların sözlüğün dinamiğini sağladığı gerekçesiyle el üstünde tutulması. lan olm, sizin her yeriniz troll olsa ne yazar. siz daha trollüğün ne olduğunu kavrayamamış düşük zekalı organizmalarsınız. açın bakın sözlük tarihine, gerçek trollüğün ne olduğunu görün. bakın bir hicbiseyebosunaiclenmeyenadam'a, cool adam'a, merhaba ben pembe tolga'ya, etuuu'ya, maldan adam'a, qurm i qurmullah'a, gecmis zaman olur ki'ye, morganize isler'e ve ismi aklıma gelmeyen nicelerine. illa trollük yapacağım diyorsanız gidin bu adamları örnek alın. bizler de keyifle okuyalım. öyle günde 100 tane tek cümlelik sikik entryler girmekle troll olunmuyor. sizin derdiniz kısa yoldan eksi karma yapmak, bu vesileyle sol frame'i s.kmek. lan herif her gün " kitap okumak gerzekliktir, tiyatroya gitmek mallıktır " diye entry giriyor, troll olduğunu zannediyor at kafası. gercek trollugun zeka, birikim ve belli bir altyapi gerektirdiginin bile farkinda degil. çünkü kafası o kadar bile çalışmıyor.
2) tek kelimelik s.kindirik cümlelerle toplumun genelinin kabullendiği değer yargılarının aleyhinde insanların çoğunun sinirlerini zıplatan desteksiz, mesnetsiz söylemlerin sırf sözlük formatına uyuyor gerekçesiyle görmezden gelinmesi.
3) düzgün yazarların çoğuna yapılan sistematik saldırıların moderasyon tarafından gözardı edilerek bu yazarların küstürülmesi.
4) yazar kabulunda herhangi bir kriter olmaması, nefes alsın yeter mantığı ile hareket edilmesi, 2 gün önce siktir edilen yazarın ertesi gün tekrar yazarlığa kabul edilmesi.
5) ülkenin temel taşlarına dair bir takım kriterlerin sürekli trollük adı altında yıpratılması, bunlara ses çıkarılmaması, 3-5 tip tarafından ota boka kemo, laik bilmemne sıfatlarının takılarak modern toplumların kabullendiği değer yargılarının sürekli aşağılanması. bu ülkenin aydınlarına, sanatçılarına anlamsız ve bomboş söylemlerle saldırılması, cehaletin kutsallaştrılarak övgüler dizilmesi ve tüm bu olanlara kimsenin dur dememesi.
6) ırk, dil, din nefretinin körüklenerek sürekli sınıf ayrımcılığına müsamaha gösterilmesi.
7) kadının aşağılanmasına ses çıkarılmaması, bunu özellikle yapan itlerin " fikir özgürlüğü yeha " söylemi ile korunması. ensestvari başlıklara izin verilmesi.
8) algı operasyonları ile olmamış olayları olmuş gibi göstererek dezenformasyon yapan zevzeklerin korunması.
9) yazarların gözünde moderasyonun çalışmaması, ya da yeterli olmaması.
10) sözlüğün artık sözlük olmaktan çıkıp, insanların götünü başını attığı yer olması.
11) sikko kavgalara, polemiklere göz yumulması. insanların birbirlerine hakaret etmelerine ortam sağlanması. bu tür olaylarda direkt müdahale edilmemesi. sözlüğün sözlükten çok dedikodu yuvasına dönmesine izin verilmesi. bu tartismalarda hakaret ile eleştiri arasındaki ince çizginin bir türlü korunamaması.
12) ekşi sözlük'ün yazar alımını kolaylaştırması.
13) sözlükte yazardan çok bot olması.

yazdıkça çıkıyor işte, benim söyleyeceklerim şimdilik bunlar. içim sıkıldı a.ına koyim yazarken. daha onlarca sebep yazabilirim.
belki şu anki izledikleri politika ile günü kurtardıklarını sanıyorlar ama uzun vadede çöküş kaçınılmaz. hani insanlar yıllardır " uludağ sözlük bitti " diyorlar ya, bu sefer şakası yok, gerçekten sona doğru gidiyor.
neyse, "bunu neden yazıyorsun, zaten çoğunu biliyoruz" diyebilirsiniz.
ileride sözlük bir gün tamamen bittiğinde zall sebeplerini topluca okusun da "ben ne bok yedim" diye kafasını vursun diye yazıyorum.

vedat milor'un izmirlilere verdiği tarihi ayar

ayar değil vedat'ın mallığıdır, izmir'de yapılan şey simit değildir...hamuru dahi farklıdır...gevrektir bizim yaptığımız, simit başka bir olay.

likya yolu

Güzel şeylere ulaşmanın zorlu yollardan geçtiğini deneyimleyerek öğreten yol.
Gün boyu ne kadar zorlansa bile insan, gördüğü manzaralar her şeyi unutturuyor. Tek dert hayatta kalabilmek, içecek su, konaklayabilecek bir pansiyon ya da bir düzlük bulabilmek. Günlük hayatın telâşları, içini kemiren ne varsa yolla birlikte akıp gidiyor.

Şimdilik kısa sürdü ama bu böyle yarım kalmayacak, tekrar geleceğim.

Unutmam gereken çok şey var.

9 ekim 2019 türk ordusu'nun suriye'ye girmesi

Tüm dünya medyası bize lanet okumaya başladı bile haber sitelerinde. Ha s2mizde mi elbette değil ama böylesine uluslararası camiayı etkileyen bir operasyonda yapayalnız kalmak kötü hissettiriyor.

En azından şimdilik ülkecek birlik olmuş vaziyetteyiz, biz bize yeteriz umarım.

9 ekim 2019 türk ordusu'nun suriye'ye girmesi

Şu kopan fırtına Türk Ordusu'dur Ya Rabbi
Senin uğrunda ölen ordu budur Ya Rabbi
Taki yükselsin ezanlarla müeyyet namın
Galip et, çünkü bu son ordusudur islam'ın!

seksenler yeni sezon

müjdemi isterim, ilk bölümü 11 Ekim Cuma 20.00'de trt 1 ekranlarında yayınlanacakmış. haydi hayırlı olsun.

https://www.aksam.com.tr/...-belli-oldu/haber-1011432

ne istedilerse verip her yere sızmışlar demek

hala şu salak gazete kupurunu paylasiyorlar. bakmiyorlar bile orada yazana, bu lafi kimin aktardigina.

allahin kürtçü fetöcü faruk mercan'in ( bu herif de şu anda yurtdisinda ve kacak) kitabindan alinan bu cumleyi zaman gazetesi ile referans gosteriyorlar.

velev ki düne kadar yaladiginiz fetoş piçi bunu demiş olsun. lan bu söZ ecevit'i mi baglar, lafi soyleyeni mi? geri zekalilar.

bunu da diyenler öküz ölüp ortaklik bitene kadar bu sumuklunun gotunu yalayanlar, adina para basanlar, bankalarini, okullarini açanlar, kozmik odaya girenler, ergenekon'u tezgahlayanlari ovenler.

rezilsiniz.

ben bu yazıyı kızıma yazdım

iyi ki doğdun aşkım.

seninle beraber olmak müthiş bir deneyim. sen kusurlarımı, güzel yönlerimi keşfettiğim çok güzel bir macerasın. sana örnek olup "öğretmek" isterken, sen bana bir sürü şey öğretiyorsun. yaşama sevincine, sevdiğin işi yapmak için gösterdiğin azme, herkes kolayı seçerken sınırlarını zorlayan bir iş seçmene hayranım. sayende çok da sevmediğim bu hayata tutunabilme gücü buluyorum. seni çok seviyorum.
© copyright 2005 - 2026