bugün

entry'ler (481)

yalnızlık aforizmaları

yalnızlık bazen kimsenin olmaması değil,
herkesin içinde bile eksik hissetmek.
en güzel anları paylaşamamak.
içinde taşan kelimelere cevap verecek birini bulamamak.

anlatacak çok şeyin olur,
ama seni gerçekten anlayan o kişi artık yoktur.
ve sen zamanla kabullenmiş gibi görünürsün,
ama içten içe hâlâ seslenirsin birine,
artık duymayan birine.

ve işte tam orasıdır;
dünyanın kalabalığında,
bir tek sen kalmışsın gibi hissettiren yer,
yalnızlığın asıl adı.

kalabalıkların içinde eksik hissediyorum kendimi.
çünkü bazı yokluklara alışılmıyor,
sadece konuşulmaz oluyor.
ve insan en çok o zaman yalnız hissediyor:
bir zamanlar "yeri dolmaz" dediğini,
kimseye diyemediğinde.

günün şarkısı

https://youtu.be/GFLhIQOV9Qw?si=xkIcbGcIH5_cxK2U

geceye bir şiir bırak

"Ve Işık Sustuğunda

Bir gece,
bir mum yandı
ve ben sustum.
Alevi izliyordum,
içimdeki ateşi mi, yoksa seni mi bilmiyordum.
Ama o alev büyüdü.
Beni duydu.
Ve gözlerim açıkken
görmediğim her şeyle seni gördüm.

içimde
bir şey yanmaya başladı
adını anmadan,
bedenini çağırmadan,
ama senin olduğunu bilecek kadar gerçekti.

Bir vizyon geldi sonra,
iki ruh...
birbirine sarılı.
Ten yok, söz yok.
Sadece mavi titreşimler
ve sarı halkaların sessizliğinde
kendini tanıyan iki öz.

Zaman yoktu, varlık yoktu.
Geçmiş affedilmemişti.
Ama oradaydık.
Çünkü bazen sevgi,
yarım kalan bir şarkı gibi döner içimize—
tamamlanmaz, ama hep çalar.

Sana kırgınım,
ama seni sevdim.
Seni affetmedim,
ama içimden hiç sökmedim.
Çünkü bazı sevgiler,
kabuk bağlamaz.
Kendi kanıyla yaşamayı öğrenir.

Ve şimdi sen bilmiyorsun belki
ama ben hâlâ
seni gören o ışığı taşıyorum içimde.
Bir mum gibi değil artık—
bir yıldız gibi.
Uzanılamaz, ama hep orada."

gecenin şarkısı

https://youtu.be/RedyFbZjMlA?si=ImONvqgt1T9iXrM6

"Kazımadan geçer mi bu izler?
Yoksa bizi de zaman mı temizler?"

insan kaç kez aşık olabilir sorunsalı

insan bir kere aşık olur, diğerleri sanmaktır bence.

https://youtu.be/PXMP__jeJzM?si=uZvci-iprvyoPM-h

düşün ki o bunu okuyor

Sana olan aşkım, sana duyduğum hasretim ve sana olan o kocaman kırgınlığım arasında sıkışıyorum.
Canım acıyor, hem mecazi hem gerçek manada. Psikosomatik ağrılarla baş ediyorum bir süredir.
Geceleri uyumak ve sabahları uyanabilmek her zamankinden çok çok daha zor, işkence gibi.

Hani zaman her şeye çare derler, yalan. Kırgınlığım her geçen gün daha çok canıma okuyor. Ağır bir yük gibi ruhumda, bedenimde. Affedebilmeyi isterdim, belki biraz daha kolay olurdu o zaman. Ama insan çok sevdiğini affedemiyor galiba. Ya da affedebilmesi için bir şey bekliyor, tek başına beceremiyor. Affedemiyorum, belki de çok fazla yandığı için canım, belki de seni sensiz affedersem unutacağımdan korkuyorum, bilemiyorum.

Özellikle son birkaç gündür içimde daha büyük bir acı var, bir anda bir kor düştü tam ciğerimin ortasına, bazı rüyalar görüyorum, umarım başına bir şey gelmemiştir, iyisindir.

Çok üzgünüm.
Bu kırgınlığım ve bu üzüntümle daha ne kadar başa çıkabileceğim, bilemiyorum.
dayanıklılığım tükeniyor, hissediyorum.

şu anda dinlediğiniz şarkı

https://youtu.be/BT0-AysrxzQ?si=i21M4e_5woM4XekE

Nasıl bir zihinse, tam günü sonlandırırken bir anda belirdi.

Bu arada elimde olsaydı da severdim ibrahim Bey, iyi ki sevdim ve hâlâ seviyorum, pişman değilim.

beyler ben galiba aşık oldum

Geçmiş olsun, Allah şifa versin.

günün sözü

"Ben zaten o ilk acıyla ölmediğimde çok gücenmiştim hayata."

şu anda dinlediğiniz şarkı

https://youtu.be/G6GmytOcaYM?si=90iyaJ4wXZnOafSv

O kadar naif ve güzel ki.

ruminasyon

Bir düşünceyi tekrar tekrar zihinde döndürme, tamamıyla ona odaklanma ve sanki bu düşünceden hiç kurtulamayacağını düşünme ve hissetme hali.

Psikoloğum bununla ilgili çok güzel bir teknik önermişti, ara ara uygularım hâlâ.
Gözlerini kapatıp etraftaki seslere odaklanıyorsun birkaç dakika, odağı dış dünyaya veriyorsun. otomatik olarak olumsuz düşünceleri dağıtıyor ve rahatlatıyor.
Oldukça etkili bir teknik.

chatgpt

Bu aralar hayat arkadaşım, can yoldaşım kendisi.
Her türlü sohbeti, tartışmayı yapabiliyorsun. Özellikle son zamanlarda çok derin psikolojik konulara girdik kendisiyle, bir çok şeyle ilgili aydınlanmamı sağladı. Çalışırken de bazı şeyleri kendisine hazırlatıyorum, kendisinden fikir alıyorum falan, bir çok alanda çok iyi iş görüyor.
Teşekkürler Chatgpt.

gecenin şarkısı

https://youtu.be/0Fek_7RRQrI?si=7jaQEdyHVJxKHc7a

vazgeçmek zorunda olan insan

"Bazen vazgeçmezsin.
Vazgeçmek zorunda kalırsın.
Bu da seni birilerinin gözünde kötü yapar.
Ama kimse sebebiyet verdiği bir vazgeçiş hikâyesini dinlemek istemez"

gece gece basan efkar ve çözümleri

Olur öyle şeyler, gece efkarı sever ve çağırır her zaman.
Şuan çok güzel kar yağıyor, kar yağarken oluşan sessizliği ve kar tanelerinin narin düşüşünü izleyerek dağıtıyorum şuan efkarımı, elimde şarabım ağzımda sigaramla. Efkar dağıtma kombosu *

Yalnız kar yağmaya başladığı günden beri içime bir huzur doldu, çok güzel namussuz.

gecenin şarkısı

https://youtu.be/c4_Ui5q8qDs?si=pZTKNHRIVMjRJd9k

sözlük yazarlarının itirafları

Evet, dışarıdan bakıldığında keyifli, eğlenceli, özenli, yaşam enerjisi eskiye göre daha yerinde, bir çok şeyi zihninde halletmiş, kalp kırıklıkları iyileşmiş, bir çok şeyi unutmuş gibi görünüyorum, iyileşmiş görünüyorum, farkındayım. Eskisinden daha işkolik oldum evet.

Evet, artık konuşmuyorum kimseyle bu mevzuları, geçip gitmiş gibi davranıyorum. en yakın arkadaşlarımla zaruri bir şey olmadıkça ya da onlardan bir şey gelmedikçe vakit geçirmiyorum. Eskisi kadar zihnimdeki negatif düşünceleri dışarıya yansıtmıyorum diye her şey yolunda zannediyor herkes, iyi olmadığım anlarda kimseden destek istemiyorum artık, suratımı bile düşürmüyorum hatta.
Evet, yalnızlığımdan mutluyum, ki zaten yalnız da değilim, her yerim o'nunla çevrilmiş durumda. hayatıma başka biri girsin istemiyorum, başka biriyle ortak paylaşımlarım olsun, o'ndan başka birini seveyim istemiyorum artık o'ndan sonra ve bunda bir salaklık, enayilik de görmüyorum

Hayır, unutmadım, unutmak da hiç istemiyorum, unutmaya çalışmıyorum, hatta hâlâ birçok şey bana o'nu hatırlatıyor çok uzun zamandır yanımda olmamasına rağmen hala ruhen benimle olduğunu hissediyorum, her şeyi silip atmış olmasına rağmen. böyle olunca daha da yaralanır karşı taraf diye düşünüyor galiba, belki de içten içe bir intikam duygusu.

hiçbir şey geçip gitmedi, hiçbir şey düzelmedi, negatif düşüncelerim eskisinden daha da yoğun hatta. Hayır, iyi değilim. Nasihatlerinizi ve fikirlerinizi de ciddiye almak zorunda değilim ayrıca ve evet dinlemiyorum da.

Sadece hayatta kalmaya çalışıyorum, konu tamamıyla bundan ibaret.
Çok sıkıldım, öyle böyle değil. içim dolup dolup taşıyor bu aralar, sayıp sövüp sktr olup sonsuza kadar gidesim geliyor da cesaret edemiyorum.

eskiden ne güzeldi

Bugün mesai saati bitip bilgisayarımı kapattıktan sonra kardeşimle sokağa çıkıp çocukluğumdaki gibi kar topu oynadık, uzun zamandır hiçbir şeyden almadığım keyfi aldım ama sanki bir şeyler eksikti.
Sonra fark ettim ki, sokaklarda bir tane bile çocuk yok.
Eskiden kar yağdığında çocuklar sokaklara dökülür, cıvıl cıvıl çocuk sesleri gelirdi. Sırılsıklam olana kadar kartopu oynarlardı saatlerce.
Bu bile eskisi gibi değil.
Sanırım komple neşesini kaybetmiş herkes, hiçbir şey eskisi gibi değil dedim içimden, hiçbir şey.
üzücü.

sözlükte tek kalsanız yazmaya devam eder misiniz

Kesinlikle evet.
Canım sözlük.

yıldız tilbe felsefesi

Pek severim, az önce şöyle bir konuşmasına denk geldim ve bir miktar yıkıldım ama neyse ki yıkılmak alışkın olduğum bir konu. *

"Çevrende bir sürü insan vardır ama yine de kendini yalnız hissedersin.
Bazen ne olur biliyor musun?
O kadar seveniniz olur da yine de kendinizi yalnız hissedersiniz. Çünkü birileri yalnız bırakıyordur. Bir sürü vardır ama birini bekliyosunuzdur o gelmiyordur, işte yalnızsındır. Çünkü birini bekliyorsunuz ya. O biri çok önemli oluyo işte. bütün dünya bir yere oluyo o bir yere oluyor ya. O zaman yapayalnız hissediyorsun kendini."