bugün
- yazarların dünya kupasında desteklediği takım9
- 6 köşeli yıldız4
- pandela'nın otizm olması4
- tai lung'un şkodası4
- avrupalıların götlerini yıkamadığı gerçeği5
- herkesln direksiyonda telefonla oynaması3
- vize vermiyorlar ühü ühü3
- buddy dude ile ip atlamak4
- bu saatten sonra dolar alınır mı sorunsalı2
- kuzenlerle oturmaya gidiyorum2
- herkeste otizm olması2
- arkadaşlar bakar mısınız9
- hoslanilan kizin neden cekiniyorsun ki demesi6
- küpe takan erkek erkek midir sorunsalı4
- akrabalarımı yükseltmek inancım gereğidir17
- dünyanın sekizinci harikası2
- fren lukasın siyasetten anlamadığı gerçeği2
- babam hiç dövmezdi insanı11
- olası israil türkiye savaşı6
- deniz göktaş'ın dinle dalga geçmesi13
- ipini koparan sözlüğe geliyor3
- gocu'nun kendini alen delon sanması8
- sözlüğün aptalları sıralı tam liste5
- pandela27
- sözlük yaşlıların fotoğrafları6
- evlen baskısı4
- işe yeni başlayan kıza sineklenen erkekler4
- evli kadına bin lira verip ilişkiye girmek2
- fusya semsiyeli yabanci2
- azgın bir boğa gibi çiftleşmek istiyorum4
- sıkıldım ulan sıkıldım anlıyor musun sıkıldım2
- gerizekalı yazarlar zirvesi13
- kezoya varis çorabı giydirmek2
- nasılsınız6
- şırnak üniversitesi rektörü abdürrahim alkış6
- yaş pasta alınan evdeki mutluluk3
- spor yapmayan erkek9
- ilk otuzbir2
- ajvar2
- evagreenin sürekli haklı olması4
- yengeç burcu erkekleri ölsün kampanyası14
- türklerin soykırımdaki ustalığı19
- yarak yemenin nesi kötü anlamadım diyen kız3
- mustafa destici3
- sizi enflasyona ezdirmedik3
- true namussuzdur5
- domuz gibi olan yazarlar3
- filistin in ermeni soykırımını tanıması39
- 2026 dünya kupası37
- true neden sevilmiyor5
sevdiği entry'ler
çocukluk kahramanım...
ülkemiz çizgi roman aleminin tanınmış isimlerindendir. 1951-2002 arasında yaşamış olup, yüzbaşı volkan gibi yerli çalışmalara imza atmış, ayrıca çeşitli yabancı çizgi romanların da türkçe olarak türkiye'de yayınlanmasını sağlamıştır.
https://www.google.com/se...280&bih=851&dpr=1
https://www.google.com/se...280&bih=851&dpr=1
Napolyon şapkası tadında bir şapka takar.
mickey'nin minny ile başbaşa romantik bir yemek yediği ortama dalıp envai çeşit dallamalık yaparak geceyi mahvettiği bir macerası da vakidir. en sonunda mickey'den ince bir ayar yiyince durumu kavrayıp kemanla romantik müzik yaparak telafi çabasına girmiştir.
mekanında viski-puro keyfi yaşamak ve gezmek için gidilmek istenen şehirler listesine eklenmiştir.
99 yaşında ölmesine rağmen "genç gitti" yorumlarına yol açan enerji dolu sempatik oyuncu.
pitoresk manzarası vardır, söylenene göre helvetia demiş ki isviçre'yi anlamak isteyen buraya gelsin. isviçre coğrafyasının orta yerindedir. almanca yaygındır. yer yer italyanca da konuşulur. zaten isviçre güneye indikçe italyanca'nın, batıya gittikçe fransızca'nın etkisinin arttığı bir yerdir. üst kısım almanca konuşur. bir de romanca gibi bir yerel dil var. işte luzern bütün bunların tepesinde yükselen bir şehir.
büyük anadolu partisi'nin kurucu başkanı.
karl malden'ın filmografisinde oynadığı roller arasındadır.
simit yiyerek gezmek için olabilir (!).
insan ilişkileri zayıf, hayattan kopuk ve sinir bozucu derecede zeki tiplerin oyuncusu.
şahsen yakıştırıyorum da, o ayrı, ama oyunculuğunun çok daha geniş bir tür skalasına yayılabileceğini tahmin ettiğimden biraz üzülüyorum açıkçası kendisi ve kariyeri için.
izlediğim film ve dizilerinden yalnızca black mass'te biraz normal bir insanı canlandırdı sanırım.
sherlock : belirtmeye gerek yok. dahi, ukala ve sosyal ilişkileri zayıf.
the imitation game : gerçek bir karakteri canlandırdığı için bunun pek günahı olmaz diyelim sonuçta alan turing gerçekten de bir dahi idi ve sosyal ilişkileri pek kuvvetli sayılmazdı. yine de bu rolü kimin oynayacağı çok düşünülmemiştir diye tahmin ediyorum *
doctor strange : yine alanında dahi denebilecek kadar iyi, ukala, kibirli bir doktor. Sorcerer Supreme olduktan sonra biraz durulsa da yine o "diğer insanlardan üstünüm ve bunu biliyorum" havası geçmeyen bir karakter.
patrick melrose : bunu henüz izleme fırsatı bulamadım ama yine sıra dışı bir karakteri oynadığını biliyorum.
üstüne bugün The Current War'da da edison'u nasıl canlandırdığını görünce artık ciddi anlamda "e yeter be abi" dedim.
şu adama farklı tarzda bir rol verin yahu. valla onu da iyi oynar bak ben kefilim.
şahsen yakıştırıyorum da, o ayrı, ama oyunculuğunun çok daha geniş bir tür skalasına yayılabileceğini tahmin ettiğimden biraz üzülüyorum açıkçası kendisi ve kariyeri için.
izlediğim film ve dizilerinden yalnızca black mass'te biraz normal bir insanı canlandırdı sanırım.
sherlock : belirtmeye gerek yok. dahi, ukala ve sosyal ilişkileri zayıf.
the imitation game : gerçek bir karakteri canlandırdığı için bunun pek günahı olmaz diyelim sonuçta alan turing gerçekten de bir dahi idi ve sosyal ilişkileri pek kuvvetli sayılmazdı. yine de bu rolü kimin oynayacağı çok düşünülmemiştir diye tahmin ediyorum *
doctor strange : yine alanında dahi denebilecek kadar iyi, ukala, kibirli bir doktor. Sorcerer Supreme olduktan sonra biraz durulsa da yine o "diğer insanlardan üstünüm ve bunu biliyorum" havası geçmeyen bir karakter.
patrick melrose : bunu henüz izleme fırsatı bulamadım ama yine sıra dışı bir karakteri oynadığını biliyorum.
üstüne bugün The Current War'da da edison'u nasıl canlandırdığını görünce artık ciddi anlamda "e yeter be abi" dedim.
şu adama farklı tarzda bir rol verin yahu. valla onu da iyi oynar bak ben kefilim.
"başkanlık sistemi"ni getirirken pek övdükleri şeye şimdi "tu kaka" yapma durumu. e arkadaş ne olacaktı? hani % 50'yi bulmak için ittifaklar kurulup daha fazla anlaşma uzlaşma olacaktı, koalisyon sistemi bitecekti, falandı fıstıktı değil mi? sonra cumhur ittifakı diye ortaya çıkan, muhalefete "zillet ittifakı" diye atıp tutup kutuplaştırarak oy devşirmeye çalışan kimdi? ha bir de, o "devirmek" dediğiniz olaya medeni ülkelerde "muhalelet yapmak" , "seçim kaybedince gitmek " falan gibi adlar takıyorlar, yani iktidarınızın her eleştirilmesi veya seçim kaybetmek darbeye uğramak demek değildir.
bir gün uğrayıp boza içmeyi planladığım mekan. gerçi istanbul'a da ne zamandır gidemedik ama pandemi yüzünden.
eskiden kış geceleri mahalle aralarında, boza satıcısının " bozaa bozaa " bağırması yankılanırdı.
nineciğim bu sesi ilk duyduğunda " yazık la adama baksanıza buzağısını kaybetmiş buzaaa buzaa diye buzasını arıyo" demiş.
nineciğim bu sesi ilk duyduğunda " yazık la adama baksanıza buzağısını kaybetmiş buzaaa buzaa diye buzasını arıyo" demiş.
eskiden kış günleri sokaklarda bozacılar geziyormuş ama şimdi marketten bile doğru düzgün alan yok.. keşke bazı kültür ve geleneklerimiz devam etseydi.. insan o eski günleri özlüyor..
kışın daha çok tüketilen, buğdayın ekşitilmesiyle yapılan içecek.
başlığı görünce canım o kadar istedi ki. soğuk havada sıcacık boza üzerine tarçın ve leblebi. gir yorganın altına. aç güzel bir film. tadından yenmez.
akşama gerçekleştireceğim sanırım.
akşama gerçekleştireceğim sanırım.