bugün

sevdiği entry'ler

nick vermeden bir yazara ağır hakaret etmek

ilgi için her şeyi yapar
ilgi için sözlüğe yazıyor
ilgi istiyor
ilgi bağımlısı
ilgi bekliyor herkesten
ilgi arsızı
ilgikolik
ilgi meraklısı biri
ilgi için şekilden şekle giriyor
ilgi için foto atıyor
ilgi alamaya çalışıyor
ilgi üzerine dönüyor hayatı.

en çok sevdiğiniz yazar

Çoğu kişinin ilkinde mariyya vardır bence.
Gocu'nun muhabbeti sarar, true da keyiflendirir sözlüğü. Enayimiknatisi abim, monytontana kral.
Nervio'nun bazı çıkışlarına bitiyorum velvet bazen trollemenin suyunu çıkarsa da sarıyor. Ya daha saysam baya gider queen feristah'ın kızların da yeraltı edebiyatı var dediği yerde yarılmıştım mesela. Günün belirli saatlerinde sözlük okumak iyi geliyor genel olarak. Keşke daha fazla yazılsa çizilse ama hepimizin işi gücü var yine de burada toplanıp içimizden geldiğince konuşmak çok güzel bir şans. Teşekkürler sözlük.

japonya'da 10.000 kürdün karakol basması

--spoiler--
Ya adam Kürtlerin Japonya'da yediği boklar yüzünden Japonya üzerinden bir Türk'ün Japonya'da yaşasaydı nasıl biri olacağı hakkında bir düzlem kurup bunu eleştiriyor kafayı yemişler.
--spoiler--
gerçeklerin altında ezilmek ya da utangaç milliyetçilik böyle bir şey işte.

15 temmuzda başta chp olsaydı

2002-2013 arası cehape iktidar olsaydı zaten ne feto gibi bir sorun olurdu ne de 15 temmuz yaşanırdı.

haa onlar da ülkenin başına başka belalar sararlardı orası ayrı.

şeyh şamil

Şeyh Şamil, Rus Çarlığında esir kaldığı zamanlarda Rus Çarı, Şeyh Şamili yemeğe davet eder. Şeyh Şamil`in iştahlı bir şekilde yemek yediğini gören Rus Çarı yanındaki adamlara:"Bu adam bizi de yer." dedi. Bunu duyan Şeyh Şamil ise şöyle dedi:"Bizim dinimizde domuz eti yemek haramdır!"

sözlük yazarlarının kullandığı parfümler

Kilian Angels Share iz bırakır mesela.

türk kızlarının keko adam sevmesi

belki bu yorumumdan dolayı linçleneceğim ama fikrimi de söylemek istiyorum.

bu tarz adamları seçip bunlardan dayak yiyen kadınlar için bazen hiç üzülesim gelmiyor. sonuçta bu erkekleri onlar seçiyor. kimse demiyor ona git keko seç diye.

ankebut suresi 10 ayet

''allah, herkesin kalbinde olanı en iyi bilen değil midir?''

diyor.

görsel

kolektif bilinç

emile durkheim’in sosyoloji alanına kattığı terimidir. (bkz: kolektif bilinçaltı) ise bunun psikoloji’deki karşılığıdır, o da carl jung tarafından bulunmuştur.

üstteki yazar hakkındaki varsayımlarınız

Gullac seviyor.

düşmez kalkmaz bir allah

Sen bize sabır ver, Allah'ım , Hepsinin abisi mafya .

kişisel gelişimcilerin hepsi delidir

hayatın şifresini tek nefeste çözdüğünü iddia edip iş formülü vermeye gelince ''gelin enerjimizi senkronize edelim dostlar'' ayağına, 64655 bin lira workshop parası kilitlemeye çalışan azmış kudurmuştan beterlerdir.

deniz göktaş'ın tutuklanması

bence celal Şengöre asperger dediği için tutuklandı.

sözlük yazarlarından tavsiyeler

onların allah karşısındaki çaresizliklerini gör. mutlak olan, her şeyin allah karşısındaki çaresizliğidir.

sözlükteki ezik kompleksi

Ezik kompleksi, kendi hiçliğini hazmedemeyen cücelerin sığınağıdır Kendini var edememiş her zavallı benim gibi bir zirveye bakıp ezilmek yerine başkalarını aşağılayarak paçayı kurtarmaya çalışır

Bu sözlük tam olarak bu eziklerin lağım çukuru. Hayatları boyunca tek bir vizyon üretememiş benim entelektüel seviyemin yanından bile geçemeyecek tipler, klavye arkasından dünyaya nizam vermeye çalışıyor.

Kendi yetersizliklerini başkalarına kusarak tatmin olan bu asalak sürüsü, kibirleriyle sadece kendi zihinsel cüceliklerini haykırıyor
Nietzsche görse bu hınç kültürüne tükürürdü ben ise sadece tepeden bakıp gülüyorum. Ortada ne bir eserleri var ne de bir çapları.... Kendilerini büyütemedikleri için her şeyi küçültmeye çalışan bu zavallı kalabalık, benim dünyamda sadece birer istatistikten ibaret. yani üretemeyen,ezik kalan ve buralarda havlayan koca bir hiçlik ordusu.

sözlüğünü başka sözlükle aldatan hain yazar

Sözlük sözlük üstüne olur ama sözlük Uludağ'ın üstüne olmaz" düsturunu çiğnemiş hain yazardır.
​Diğer tarafta nick'inin yanına turuncu tik almış, “toplumun ahlaki çöküşü ve dijital flörtün sığlığı” üzerine makale tadında entry girer, buraya gelince de (bkz: kizlar cinsellikten bahsedenlere veriyorlarmis) efsanesine inanıp sol frame'de takla atarlar.
​Orada "Sözlüğün entelektüel seviyesi yerlerde" diye başlık açıp buradaki sol frame kaosunda moderatörlere söverek deşarj olan bu yanar döner tipleme, bir gece ansızın format rehberiyle çarpılacaktır.

ilk buluşmada evden kek getiren kız

Elinde çiçekle gelen bir erkeğe yapılıyorsa, ince bir davranıştır. Geri kalanlar için boş uğraştır.

nganasanlar

Nganasanlar, Rusya'nın kuzeyindeki Taymır Yarımadası'nda yaşayan yerli bir Samoyed halkıdır ve Ural dil ailesine bağlı Nganasan dilini konuşurlar. Arktik çevreye uyum sağlamış geleneksel yaşam biçimleri ve zengin sözlü kültürleriyle tanınırlar; günümüzde ise nüfusları oldukça azalmış olup kültürel ve dilsel miraslarını koruma çabaları sürmektedir.

Nganasan dili, Ural dil ailesinin Kuzey Samoyed koluna aittir ve Nenets ile Enets dilleriyle akrabadır. Dil, uzun süre yalnızca sözlü olarak aktarılmış; yazı sistemi ve eğitim materyalleri ancak yakın dönemde geliştirilmeye başlanmıştır.

Nganasanların geleneksel inanç sistemi şamanizm merkezlidir. Güneş, Ay, Toprak, Su ve Ateş gibi doğa unsurlarına yönelik kutsallık anlayışı önemli bir yer tutmuştur. 20. yüzyılda Sovyet politikaları şamanik uygulamaları büyük ölçüde sona erdirmiş olsa da, destanlar, kişisel ezgiler, kürk işlemeciliği ve bazı törensel gelenekler kültürel mirasın parçası olarak yaşamaya devam etmektedir.
görsel
© copyright 2005 - 2026