bugün
- bu koyden olsam ne olacak12
- ama ben bipolarım10
- dinlerin yalan olması13
- ay kavga var galiba6
- sözlük kızları adam mıdır6
- yazım hataları4
- sarapci koala76
- ay diyen ekek5
- katatespizartmasi10
- kavga eden yazarlar5
- türkiye savaşa girecek5
- hadsiz insan3
- 30 ağustos zafer bayramı19
- sözlükteki linç kültürü4
- 30 ağustos 2026 girne feribot faciası7
- sözlükte korunan bir yazar olmak2
- kürtler olmasa türkler anadoluya giremezdi yalanı14
- kktc de 3 günlük yas ilan edilmesi2
- anayasa değişikliği4
- arkadaşlar bakar mısınız2
- morkstar3
- anın görüntüsü21
- balığın üstüne konulan limon2
- türk ten kürt'ü ayırırsan türk kalmaz6
- 30 ağustos 2026 samsunspor fenerbahçe maçı10
- sözlük influencerı3
- ilkay gündoğan5
- acı kıyaslamak5
- dudağın içinde çıkan beyaz yaralar5
- soğan yiyen kız6
- akşam akşam canın çupra çekmesi2
- johnny depp vs ville valo2
- birader yazarlar2
- motor yağı6
- hem okuyup hem yönetmek2
- muslettin amca3
- bir şey söyle4
- incil vahiy9
- dinsizlik modası3
- 29 ağustos 2026 galatasaray göztepe maçı28
- ömer faruk ordulu2
- türklerin türkiye de asimile olması8
- zengin olsanız ne yaparsınız3
- nervio5
- çiğ köfte2
- koala görünce eksiyi basmak8
- üç nokta yerine dört nokta kullanan insan4
- tüm gün sözlükte ırkçılık yapan yazarlar3
- tai lung44
- ezilenlerin iktidarını kuran büyük insan34
entry'ler (5154)
--spoiler--
Hadi dinler fakirleri oyalamak için diyelim peki siz dinsizler niye fakirsiniz olum ya anajshbs.
--spoiler--
Fakirliğin bile bir seviyesi var.
Fakir kötü de olsa yemek yiyorsa illaki inanır.
Ama başka bir fakir hem aç kalıp hem de acı çekiyorsa dini imanı kalmaz onun.
Almanya'da Hitler döneminde zulüm gören bir Yahudi, tüm çektiği acı ve zulümlerden dolayı "Eğer bir tanrı varsa, onu affetmem için bana yalvarmak zorunda kalacak" diye bir cümle kazımış kamp duvarına.
Hadi dinler fakirleri oyalamak için diyelim peki siz dinsizler niye fakirsiniz olum ya anajshbs.
--spoiler--
Fakirliğin bile bir seviyesi var.
Fakir kötü de olsa yemek yiyorsa illaki inanır.
Ama başka bir fakir hem aç kalıp hem de acı çekiyorsa dini imanı kalmaz onun.
Almanya'da Hitler döneminde zulüm gören bir Yahudi, tüm çektiği acı ve zulümlerden dolayı "Eğer bir tanrı varsa, onu affetmem için bana yalvarmak zorunda kalacak" diye bir cümle kazımış kamp duvarına.
getrag firmasının ürettiği en iyi modern çift kavrama şanzımanlardan bir tanesi.
mercedes benz, bmw, ford, renault, chery, mg, jaecoo gibi birçok markanın kullandığı bir şanzımandır. 7 ileri ıslak kavrama. yani yağ soğutmalı.
mercedes benz, bmw, ford, renault, chery, mg, jaecoo gibi birçok markanın kullandığı bir şanzımandır. 7 ileri ıslak kavrama. yani yağ soğutmalı.
Dinlilik de modadır.
Çoğu teist anadan babadan görme müslüman oluyor.
Türkiye'deki müslümanların (buna ben de dahil) yüzde 90'ı anneden babadan görüp de müslüman oluyor.
Ha benim annem ve babam müslüman olmasaydı ben olur muydum ? Sanırım sonradan olurdum ya. Çünkü bu toplumda müslümanlık sadece bir inanç değil bir kültür haline gelmiş durumda.
Türkiye'de sen ne kadar modern olursan ol illa ki inançsız olman bir yerde yadırganır. Ama belli edilmez. Bazı röportajlar görüyorum "Ateist biriyle evlenir misiniz ?" diye soruluyor. Kadın erkek fark etmeksizin büyük çoğunluk hayır diyor. Hatta müslüman olmayana kız verilmesi bile zorlaşıyor.
Çoğu teist anadan babadan görme müslüman oluyor.
Türkiye'deki müslümanların (buna ben de dahil) yüzde 90'ı anneden babadan görüp de müslüman oluyor.
Ha benim annem ve babam müslüman olmasaydı ben olur muydum ? Sanırım sonradan olurdum ya. Çünkü bu toplumda müslümanlık sadece bir inanç değil bir kültür haline gelmiş durumda.
Türkiye'de sen ne kadar modern olursan ol illa ki inançsız olman bir yerde yadırganır. Ama belli edilmez. Bazı röportajlar görüyorum "Ateist biriyle evlenir misiniz ?" diye soruluyor. Kadın erkek fark etmeksizin büyük çoğunluk hayır diyor. Hatta müslüman olmayana kız verilmesi bile zorlaşıyor.
aft denir onlara.
solüsyon lazım. ağıza sürmelik.
bir tane süreceksin. sürdükten sonra 20dk boyunca ne bir şey yemelisin ne de içmelisin.
solüsyon lazım. ağıza sürmelik.
bir tane süreceksin. sürdükten sonra 20dk boyunca ne bir şey yemelisin ne de içmelisin.
bulunduğu topluma ters (farklı demiyorum ters) düşüncelere, hareketlere, zevklere vs sahip olmak.
Bizim toplumumuzda bunu çok sık yapıyoruz. Yapıyoruz diyorum çünkü hemen hemen herkes kendini savunmak için bu yola ister istemez başvurabiliyorlar.
Örnek vereyim : Bir halt yersin ama pişman olduğunu belli etmemek adına ya da özür dilememek adına "en azından onun gibi sapıtmadım ya da namusumu satmadım." diyerek kendini aklamaya çalışırsın.
Ya da bir araba alırsın. Gidip "En azından x modeli gibi y sorunu vermiyor" dersin.
işte bu kötüyü beteriyle aklama çabasıdır.
Örnek vereyim : Bir halt yersin ama pişman olduğunu belli etmemek adına ya da özür dilememek adına "en azından onun gibi sapıtmadım ya da namusumu satmadım." diyerek kendini aklamaya çalışırsın.
Ya da bir araba alırsın. Gidip "En azından x modeli gibi y sorunu vermiyor" dersin.
işte bu kötüyü beteriyle aklama çabasıdır.
insan başına bir şey gelir ama sürekli başkaları hep hakir görür ya hani yok işte ben bunu yaşadım senin gibi ağlamadım vs. falan derler.
bazılarında harbi haklılar. yani çok basit bir şeyi abartanlara karşı gerekli bir eylem.
ama atıyorum kolun çıkar adam çıkar benimki kırıldı ben ağlamadım der ve sürekli sen hiçbir şey yaşamamışsın gibi muamele etmeni ister. yani kötüyü beteriyle normalleştirmek
şey mi diyeceğiz ? gayet normal ?
bazılarında harbi haklılar. yani çok basit bir şeyi abartanlara karşı gerekli bir eylem.
ama atıyorum kolun çıkar adam çıkar benimki kırıldı ben ağlamadım der ve sürekli sen hiçbir şey yaşamamışsın gibi muamele etmeni ister. yani kötüyü beteriyle normalleştirmek
şey mi diyeceğiz ? gayet normal ?
fluence dediğimiz araba megane 3'ün sedan halidir. renault'nun isim değiştirme furyasının bir modeliydi.
megane 4 hiç şüphesiz daha modern bir otomobil ve daha yeni bir platformu taşıyor.
fluence ise megane 2 ile aynı altyapının ürünüydü. zaten megane 3 ve fluence, megane 2'nin altyapısını paylaşıyorlardı.
fluence ek olarak 2008'in teknolojisini üstünde taşıyor.
iç mekan kalitesi neredeyse ikisinde de aynı ayar ama megane 4 bir nebze daha kabul edilebilir.
fluence'ın öne çıkan yanı genişliği. gerçekten diz mesafesi ve iç genişliği diğer arabalarda bulunmuyor. yayla gibi araba. megane 4 daha alçak bir tavana sahip. arka baş mesafesi baya alçak. bir de megane 4'ün plastik aksamları daha fazla. arka bagaj kısmı bile plastik.
yol tutuşu olarak ise hiç şüphesiz megane 4. fluence hem yerden yüksek hem de şişirilmiş bir araba. balon gibi yani. teneke tabirini hak ediyor. maalesef kalıbının arabası değil.
burada ne aradığınıza bağlı. ama genişlik ön plandaysa fluence.
ama yok daha modern ve daha güçlü bir araba arıyorum diyorsanız megane 4.
megane 4 hiç şüphesiz daha modern bir otomobil ve daha yeni bir platformu taşıyor.
fluence ise megane 2 ile aynı altyapının ürünüydü. zaten megane 3 ve fluence, megane 2'nin altyapısını paylaşıyorlardı.
fluence ek olarak 2008'in teknolojisini üstünde taşıyor.
iç mekan kalitesi neredeyse ikisinde de aynı ayar ama megane 4 bir nebze daha kabul edilebilir.
fluence'ın öne çıkan yanı genişliği. gerçekten diz mesafesi ve iç genişliği diğer arabalarda bulunmuyor. yayla gibi araba. megane 4 daha alçak bir tavana sahip. arka baş mesafesi baya alçak. bir de megane 4'ün plastik aksamları daha fazla. arka bagaj kısmı bile plastik.
yol tutuşu olarak ise hiç şüphesiz megane 4. fluence hem yerden yüksek hem de şişirilmiş bir araba. balon gibi yani. teneke tabirini hak ediyor. maalesef kalıbının arabası değil.
burada ne aradığınıza bağlı. ama genişlik ön plandaysa fluence.
ama yok daha modern ve daha güçlü bir araba arıyorum diyorsanız megane 4.
Duruma göre 5-6 seans süren bir tedavi. Hatta bu sayı 10 seansa bile çıkabiliyor.
Yüzde yüz bir çözüm değil ama yüzde seksenlere kadar başarı oranı sağlayabiliyor. Tabi burada hastanın yemesine, içmesine ve uyku düzenine dikkat etmesi gerekiyor.
yan etkileri : baş dönmesi, şiddetli baş ağrıları, geçici hafıza kaybı vs.
Yüzde yüz bir çözüm değil ama yüzde seksenlere kadar başarı oranı sağlayabiliyor. Tabi burada hastanın yemesine, içmesine ve uyku düzenine dikkat etmesi gerekiyor.
yan etkileri : baş dönmesi, şiddetli baş ağrıları, geçici hafıza kaybı vs.
ekonomik özgürlüğün önemi burada çıkıyor.
ctrlx'in dediği gibi. ayrı eve çıkman lazım.
ctrlx'in dediği gibi. ayrı eve çıkman lazım.
Can we say "Legend has returned" ?
5 yıl önce çıkmış bir oyun olmasına rağmen köpek gibi sarıyor.
e abi ben de o kadar makyaja, bakıma vs bebek gibi görünürdüm.
bence artık globalleşmeye yönelmeliler.
türkiye'de artık yaşlı teyzeler bile manifest'i biliyor. ama eğer globalleşirlerse ülkemiz de güney kore gibi bilinecektir.
bunu da ingilizce şarkılar söyleyerek yapabilirler.
türkiye'de artık yaşlı teyzeler bile manifest'i biliyor. ama eğer globalleşirlerse ülkemiz de güney kore gibi bilinecektir.
bunu da ingilizce şarkılar söyleyerek yapabilirler.
muhafazakarlıkta din şart değildir. dinsiz birisi de muhafazakar olabilir.
gelenek ve din çoğu zaman farklıdır.
gelenek ve din çoğu zaman farklıdır.
Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'nde çektiği kura sonucu kapışacağı takımlardan birisi.
Beşiktaş'ın stadında oynanacağı gözüküyor ama eminim yine yurtdışında oynanacaktır. Malum ülkemizde israil'e karşı çok büyük bir nefret var.
Neyse her ne olursa olsun Beşiktaş'ın yenmesi lazım bunu. Her şeyden öte itibar meselesi.
Beşiktaş'ın stadında oynanacağı gözüküyor ama eminim yine yurtdışında oynanacaktır. Malum ülkemizde israil'e karşı çok büyük bir nefret var.
Neyse her ne olursa olsun Beşiktaş'ın yenmesi lazım bunu. Her şeyden öte itibar meselesi.
claudian clouds.
babamın arkadaşında bunun kardeşi olan stonic var. 1.0 t-gdi yani turbolu.
2 tane de çocuk sahibi.
4 kişi için gayet seri ve giderli bir araç.
babamın arkadaşında bunun kardeşi olan stonic var. 1.0 t-gdi yani turbolu.
2 tane de çocuk sahibi.
4 kişi için gayet seri ve giderli bir araç.
eyvallah abim cansın.
olması gerekirdi evet. allah'a çok dua ettim vermedi. çok canım yandı. ister istemez ona isyan ettim. ama hayatta zamanla bazı şeyler gördüm. başka kadınlar, başka tecrübeler vs. o zaman allah'ı anladım. sanki bana mesaj veriyordu.
hayalimdeki kadını bekliyorum abi. onu elde etmek için de çabalıyorum. nasipte varsa ne ala.
olması gerekirdi evet. allah'a çok dua ettim vermedi. çok canım yandı. ister istemez ona isyan ettim. ama hayatta zamanla bazı şeyler gördüm. başka kadınlar, başka tecrübeler vs. o zaman allah'ı anladım. sanki bana mesaj veriyordu.
hayalimdeki kadını bekliyorum abi. onu elde etmek için de çabalıyorum. nasipte varsa ne ala.