bugün
- herkes yatsın iyi geceler8
- oğlum çok güzel lan6
- cips olsa da yesek7
- istanbul un çok pahalı olması12
- otobüste kitap okuyan insanlara bakmak2
- the merich13
- aklını yitirmek4
- erkeklerin giderek feminenleşmesi11
- 1 saatte 10 bira içmek19
- 19 temmuz 2026 ispanya arjantin maçı61
- tembel ve çalışmayan insan16
- 50 tl ile rolling yapmak6
- ona bir şey söyle9
- matbaanın gecikmesine sebep5
- sözlük kızlarının kombinleri20
- manifest grubu3
- velvet vs nervio19
- horoz hayası çorbası5
- acıktım ben3
- lale devrinde deliler gibi eğlenmek4
- eşeği alıp kafa iznine çıkmak7
- magnum dondurmasının eskiden daha pahalı olması8
- sevgiliyle karşılıklı bira içmek2
- sevgiliyle karşılıklı cik cik diye ötüşmek2
- nick vermeden bir yazara ağır hakaret etmek13
- benzini dolarla mı alıyoruz diyen tip6
- yarın iş olduğu gerçeği3
- sözlükte yazışılan kızın true çıkması14
- kadınlar nasıl erkeklerden hoşlanırlar6
- velvet13
- ilginç rüyalar2
- kadim kültürler4
- uzaylı görünce söylenecek ilk şey10
- marc cucurella6
- işini kaybetmek2
- parayla dert dinlenir2
- bira cips6
- kasiyer kızdan hoşlanmak17
- atatürk e din düşmanı diyenler6
- arkadaşlar beni gammazlayın5
- nothing more never less2
- slavko vincic15
- gemici düğümü2
- gocusuz sözlük4
- laptop5
- nervio11
- okulda felsefe dersinin gereksizliği tartışması2
- insan olmaya ceyrek kala13
- ispanya20
- aga be şarkılar5
sevdiği entry'ler
görsel
"Eski köşkün yemek odasından bilardolu hole çıkılan kapı yanında bir kanepe vardı. Bir gece yorulmuş, sofradan kalkarak kanepeye uzanmıştım. Bir aralık kapının açıldığını hissettim. Atatürk idi. Sıçrayıp, af edersiniz demeye bile fırsat kalmadığından uyumuşluğa vurdum. El yıkayacağı yeri tam karşımdaki merdivenin sahanlığındaydı. Atatürk’ün beni uyandırmamak için ayakucuna basar gibi yavaşça merdiveni çıktığını hala gözüm yaşararak hatırlarım."
FALiH Rıfkı ATAY ...
"Eski köşkün yemek odasından bilardolu hole çıkılan kapı yanında bir kanepe vardı. Bir gece yorulmuş, sofradan kalkarak kanepeye uzanmıştım. Bir aralık kapının açıldığını hissettim. Atatürk idi. Sıçrayıp, af edersiniz demeye bile fırsat kalmadığından uyumuşluğa vurdum. El yıkayacağı yeri tam karşımdaki merdivenin sahanlığındaydı. Atatürk’ün beni uyandırmamak için ayakucuna basar gibi yavaşça merdiveni çıktığını hala gözüm yaşararak hatırlarım."
FALiH Rıfkı ATAY ...
siyasal islamın eseridir. önden ölen rejim askeri sayısı vermek aşağılıkça bir hareket.
buram buram batılı cehaleti kokmuş yine başlıkta. amk yerinde antepte yaşamıyorsun lahmacunu anlatıyorsun dangalak.
lahmacunun sarımsaksızı urfadır.
lahmacunun tabak altı kadar küçük olanı adana lahmacunudur.
ondan daha küçüğü fındık lahmacun tarsus işidir.
lahmacuna sarımsak koyulursa antep lahmacun olur.
ve bu sktgmn lahmacununa icadından beri limon sıkılır. ilk piştiğinde gelirken çıtır olur ama sarmana engel olmayacak derecede. sonra soğudukça yumuşar. boş yapmaya gelmiş bazılarınız dünyaya amk.
lahmacunun sarımsaksızı urfadır.
lahmacunun tabak altı kadar küçük olanı adana lahmacunudur.
ondan daha küçüğü fındık lahmacun tarsus işidir.
lahmacuna sarımsak koyulursa antep lahmacun olur.
ve bu sktgmn lahmacununa icadından beri limon sıkılır. ilk piştiğinde gelirken çıtır olur ama sarmana engel olmayacak derecede. sonra soğudukça yumuşar. boş yapmaya gelmiş bazılarınız dünyaya amk.
Versusları her türlü kazanabilen filozoftur.
görsel
görsel
islam dini evrenseldir. ezanın amacı ise insanları namaz vaktinde camiye davet etmektir. eğer evrensel ise arapça okunma şartı neden var ? kimin dayatması? türkçe okununca kime ne zararı var? arapçı tayfa bu soruların cevabını bekliyorum.
bu sonradan görme behzat c. fanboyları yok mu beni deli ediyor.
amirim aşağı amirim yukarı.
biz bu diziyi izlerken türk dizisi izlemiyorum ben yea diye geziyordunuz.
ne oldu şimdi popüler kültür çocukları.
amirim aşağı amirim yukarı.
biz bu diziyi izlerken türk dizisi izlemiyorum ben yea diye geziyordunuz.
ne oldu şimdi popüler kültür çocukları.
Mutfaktan kastı heralde maaşın ilk günü 40 liralık tıka basa simit yiyip geri kalan günlerde de sıçtığını yiyor.
Verilir.
Alevi olmasını boşver, islam dinine inanmayan birine bile kız verilir.
Neden mi?
Ebu leheb var ya...
Hani Allah'ın lânet ederek "elin kurusun" diye beddua ettiği ve hakkında Tebbet suresini indirdiği Ebu leheb, işte onun oğlu olan utbe'ye peygamberimiz kızı Rukiye'yi vermiştir.
Düşünün, islam ve bu dinin peygamberi kendine ve dine en büyük düşmanlığı kötülüğü yapan birine kızını veriyor.
Yine başka bir örnek, yine peygamberden...
Hz Muhammed'in kızı Zeynep.
Ebu'l-as ile evliydi. Bu örnek olarak çok çarpıcı. ilk müslümanlar Hz Muhammed'in kızı Zeynep ve annesi Hz Hatice'dir.
islam tebliğ olunca peygamberin kızı islâm dinine inanmış ama kocası ebu'l-as islâm dinine inanmamıştır.
Peygamberimiz Medine'ye hicret ederken yanında kızı Zeynep'i de götürmek istemiş ama Zeynep kocasını tercih ederek islam dinine inanmayan, Muhammed'in peygamberliğini kabul etmeyen kocasının yanında Mekke'de kalmıştır.
Daha da ilginç olan Zeynep'in kocası peygambere karşı müşriklerin yanında olup bedir savaşına katılan Zeynep'in kocası ebu'l-as peygambere karşı savaşmış ve esir düşmüştür.
Peygamberin kızı Zeynep, kocasını kurtarmak için annesinin (peygamberin eşinin) evlenirken kendine vermiş olduğu gerdanlığı fidye olarak Medine'ye babasına yani Hz Muhammed'e yollayarak peygambere islam'a karşı savaşan ve esir düşen kocasının serbest bırakılmasını istemiştir.
Anlamayanlara kim nedir diye üzerine basa basa anlatıyorum.
Neden mi?
Kur'an açısından örnek versem peygamberin sünneti diye deve sidiği içmeden beyin yerine bakteri taşıyan çakma bedevi kaçkınları hoplayacak.
Bunca örnek arasında peygamberin kızlarını boşama ayrılma evliliğe izin vermeme gibi müdahaleleri olmamıştır ve olamaz da.
Bir erkek ile bir kadının evlenmesinde din inancı değil, ahlâk saygı sadakat sorumluluk aşk gibi eşlerin bir birine karşı olan değerleri önemlidir.
Evli olan bir birinden hoşnut razı olan ve mutlu olan aileye eşlere Allah bile karışamaz, evliliğe müdahil olamaz.
Evet, Allah bile karışamaz.
Lut kavmi.
Kadınları bırakıp erkekler ile yatan ve yolcu garip kimsesiz gelen geçen kim varsa çoluk çocuk demeden erkeklere tecavüz eden bir kavim düşünün.
Allah bu kavme peygamber yolluyor.
Yaptıkları yanlış işten dönmesi için.
Bunu tebliğ eden ve kendisinin Allah'ın elçisi olduğunu söyleyen birine eşi inanmıyor.
Ankebut Suresinde Allah, Lut peygambere inanmayan eşi için o da helak olacak diyor.
Nuh peygambere inanmayan oğlunun helak olması gibi.
Tüm bunlar kısa örneklerde olduğu gibi hiç birinde Allah veya peygamber kalkıp; inanmıyor diye kızı oğlu eşi veya kulu olsun ret ediyor diye karını boşa, kocanı boşa, evlatlıktan ret eyle, babanı ananı sayma tanıma dememiş.
Şu an bir ateist biri gelse evlenmek istese,
Hıristiyan veya Yahudi ya da Budist şamanist evlenmek istese,
Deist ya da agnostik olup evlenmek istese,
Alevi Sünni şafi vb olup evlenmek istese evlenebilir.
Bırakın bunları, Sünni olup başka tarikat mensubu bile olsa insanlar evlenmeye izin vermiyor veya evlenene de marjinal biri yakıştırması yapılıyor.
Tüm bunlar evlilik için bir engel veya kıstas değildir.
içinizde yok artık LeBron James dediğinizi duyar gibiyim.
inanın veya inanmayın ama Kur'an Allah'ın sözü hak ise, peygamber de Allah'ın elçisi ise din açısından örnek, kaynak bu.
Yok kardeşim ben Alevi veya Hıristiyan ya da Yahudi ateist vs kız vermem kız almam, evlenmem diyorsan derdini mahşer gününde Allah'a anlatır bu nasıl din dersin, peygsmbere de neden bunlara kız verdin, hadi verdin de neden boşamadın dersin.
Yok kardeşim benim için bunlar önemli değil, Kur'an ve peygamber gibi iki rehber bana yeter dersen, mahşer günü hesap sorulduğunda Kur'an-ı Kerim'i Allah'ın önüne koyup Peygamberi gösterip senin emrine ve elçine uydum Allah'ım dersin.
Alevi olmasını boşver, islam dinine inanmayan birine bile kız verilir.
Neden mi?
Ebu leheb var ya...
Hani Allah'ın lânet ederek "elin kurusun" diye beddua ettiği ve hakkında Tebbet suresini indirdiği Ebu leheb, işte onun oğlu olan utbe'ye peygamberimiz kızı Rukiye'yi vermiştir.
Düşünün, islam ve bu dinin peygamberi kendine ve dine en büyük düşmanlığı kötülüğü yapan birine kızını veriyor.
Yine başka bir örnek, yine peygamberden...
Hz Muhammed'in kızı Zeynep.
Ebu'l-as ile evliydi. Bu örnek olarak çok çarpıcı. ilk müslümanlar Hz Muhammed'in kızı Zeynep ve annesi Hz Hatice'dir.
islam tebliğ olunca peygamberin kızı islâm dinine inanmış ama kocası ebu'l-as islâm dinine inanmamıştır.
Peygamberimiz Medine'ye hicret ederken yanında kızı Zeynep'i de götürmek istemiş ama Zeynep kocasını tercih ederek islam dinine inanmayan, Muhammed'in peygamberliğini kabul etmeyen kocasının yanında Mekke'de kalmıştır.
Daha da ilginç olan Zeynep'in kocası peygambere karşı müşriklerin yanında olup bedir savaşına katılan Zeynep'in kocası ebu'l-as peygambere karşı savaşmış ve esir düşmüştür.
Peygamberin kızı Zeynep, kocasını kurtarmak için annesinin (peygamberin eşinin) evlenirken kendine vermiş olduğu gerdanlığı fidye olarak Medine'ye babasına yani Hz Muhammed'e yollayarak peygambere islam'a karşı savaşan ve esir düşen kocasının serbest bırakılmasını istemiştir.
Anlamayanlara kim nedir diye üzerine basa basa anlatıyorum.
Neden mi?
Kur'an açısından örnek versem peygamberin sünneti diye deve sidiği içmeden beyin yerine bakteri taşıyan çakma bedevi kaçkınları hoplayacak.
Bunca örnek arasında peygamberin kızlarını boşama ayrılma evliliğe izin vermeme gibi müdahaleleri olmamıştır ve olamaz da.
Bir erkek ile bir kadının evlenmesinde din inancı değil, ahlâk saygı sadakat sorumluluk aşk gibi eşlerin bir birine karşı olan değerleri önemlidir.
Evli olan bir birinden hoşnut razı olan ve mutlu olan aileye eşlere Allah bile karışamaz, evliliğe müdahil olamaz.
Evet, Allah bile karışamaz.
Lut kavmi.
Kadınları bırakıp erkekler ile yatan ve yolcu garip kimsesiz gelen geçen kim varsa çoluk çocuk demeden erkeklere tecavüz eden bir kavim düşünün.
Allah bu kavme peygamber yolluyor.
Yaptıkları yanlış işten dönmesi için.
Bunu tebliğ eden ve kendisinin Allah'ın elçisi olduğunu söyleyen birine eşi inanmıyor.
Ankebut Suresinde Allah, Lut peygambere inanmayan eşi için o da helak olacak diyor.
Nuh peygambere inanmayan oğlunun helak olması gibi.
Tüm bunlar kısa örneklerde olduğu gibi hiç birinde Allah veya peygamber kalkıp; inanmıyor diye kızı oğlu eşi veya kulu olsun ret ediyor diye karını boşa, kocanı boşa, evlatlıktan ret eyle, babanı ananı sayma tanıma dememiş.
Şu an bir ateist biri gelse evlenmek istese,
Hıristiyan veya Yahudi ya da Budist şamanist evlenmek istese,
Deist ya da agnostik olup evlenmek istese,
Alevi Sünni şafi vb olup evlenmek istese evlenebilir.
Bırakın bunları, Sünni olup başka tarikat mensubu bile olsa insanlar evlenmeye izin vermiyor veya evlenene de marjinal biri yakıştırması yapılıyor.
Tüm bunlar evlilik için bir engel veya kıstas değildir.
içinizde yok artık LeBron James dediğinizi duyar gibiyim.
inanın veya inanmayın ama Kur'an Allah'ın sözü hak ise, peygamber de Allah'ın elçisi ise din açısından örnek, kaynak bu.
Yok kardeşim ben Alevi veya Hıristiyan ya da Yahudi ateist vs kız vermem kız almam, evlenmem diyorsan derdini mahşer gününde Allah'a anlatır bu nasıl din dersin, peygsmbere de neden bunlara kız verdin, hadi verdin de neden boşamadın dersin.
Yok kardeşim benim için bunlar önemli değil, Kur'an ve peygamber gibi iki rehber bana yeter dersen, mahşer günü hesap sorulduğunda Kur'an-ı Kerim'i Allah'ın önüne koyup Peygamberi gösterip senin emrine ve elçine uydum Allah'ım dersin.
japonya 2.dünya savaşında nazi almanya´sının müttefikiydi. tarihleri katliam doludur, 2.dünya savaşı esnasında en gözü dönmüş millet onlardı.çin´de, kamboçya´da yaptıkları katliamlarda öldürdükleri insan sayısı bugün bile bilinmemektedir.
avustralya´yı işgal etmek gibi planları vardı mesela...
2 adet atom bombasını götlerine yiyince uslandılar. amerika onlara "asker beslemeyeceksin" dedi...japonların kalkınmasının sebebi ordusu olmamasıdır. amerika " askeri gider yapmayacaksın, seni ben korurum" dedi...
japonlar bu dünyada iki atom bombasını yiyip iki şehrini başka yere taşımak zorunda kalmış bu dünyadaki tek millettir...örnek alınacak bir durumları yoktur.
avustralya´yı işgal etmek gibi planları vardı mesela...
2 adet atom bombasını götlerine yiyince uslandılar. amerika onlara "asker beslemeyeceksin" dedi...japonların kalkınmasının sebebi ordusu olmamasıdır. amerika " askeri gider yapmayacaksın, seni ben korurum" dedi...
japonlar bu dünyada iki atom bombasını yiyip iki şehrini başka yere taşımak zorunda kalmış bu dünyadaki tek millettir...örnek alınacak bir durumları yoktur.
Kitlelerin dehâsı
Tanrıyı vaaz edenlerin
Tanrıya ihtiyacı var
Barış vaaz edenlerin
Huzuru yok
Sevgiye vaaz edenler sevgisizdir
Vaaz edenlerden sakının
Bilmişlerden sakının.
Durmadan kitap okuyanlardan sakının
Yoksulluktan nefret edenlerden
Ya da gurur duyanlardan sakının
Övgü göstermekte hızlı davrananlardan sakının
Karşılığında övgü beklerler
Sansürlemekte hızlı davrananlardan sakının
Bilmedikleri şeylerden korkarlar
Sürekli kalabalıkları arayanlardan sakının;
Tek başlarına bir hiçtirler
Ortalama erkekten
Ortalama kadından
Sakının
Sevgilerinden sakının
Sevgileri vasattır,
Vasatı aranır dururlar
Ama nefretleri dahiyanedir
Nefretleri seni beni
Herkesi öldürebilecek kadar dahiyanedir.
Yalnızlığı istemezler
Yalnızlığı anlamazlar
Kendilerinden farklı her şeyi
Yok etmeye çalışırlar
Sanat yaratamadıklarından
Sanatı anlayamazlar
Yaratma başarısızlıklarını
Dünyanın beceriksizliğine yorarlar
Kendileri tam sevemedikleri için
Senin sevginin eksik olduğuna inanır
Ve senden nefret ederler
Ve nefretleri
Parlak bir elmas
Bir bıçak
Bir dağ
Bir kaplan
Bir baldıran otu gibi
Mükemmeldir
Ortalama insanda
Herhangi bir günde herhangi bir orduya
yetecek kadar ihanet,
nefret, şiddet
ve saçmalık vardır.
Ve cinayet konusunda en becerikliler
Cinayet karşıtı vaaz verenlerdir
Ve nefreti en iyi becerenler
Sevmeyi vaaz edenlerdir
Ve son olarak
Savaşı en iyi becerenler
Barış vaazı verenlerdir
En Usta Oldukları
SANATTIR
NEFRET!
Bukowski
Tanrıyı vaaz edenlerin
Tanrıya ihtiyacı var
Barış vaaz edenlerin
Huzuru yok
Sevgiye vaaz edenler sevgisizdir
Vaaz edenlerden sakının
Bilmişlerden sakının.
Durmadan kitap okuyanlardan sakının
Yoksulluktan nefret edenlerden
Ya da gurur duyanlardan sakının
Övgü göstermekte hızlı davrananlardan sakının
Karşılığında övgü beklerler
Sansürlemekte hızlı davrananlardan sakının
Bilmedikleri şeylerden korkarlar
Sürekli kalabalıkları arayanlardan sakının;
Tek başlarına bir hiçtirler
Ortalama erkekten
Ortalama kadından
Sakının
Sevgilerinden sakının
Sevgileri vasattır,
Vasatı aranır dururlar
Ama nefretleri dahiyanedir
Nefretleri seni beni
Herkesi öldürebilecek kadar dahiyanedir.
Yalnızlığı istemezler
Yalnızlığı anlamazlar
Kendilerinden farklı her şeyi
Yok etmeye çalışırlar
Sanat yaratamadıklarından
Sanatı anlayamazlar
Yaratma başarısızlıklarını
Dünyanın beceriksizliğine yorarlar
Kendileri tam sevemedikleri için
Senin sevginin eksik olduğuna inanır
Ve senden nefret ederler
Ve nefretleri
Parlak bir elmas
Bir bıçak
Bir dağ
Bir kaplan
Bir baldıran otu gibi
Mükemmeldir
Ortalama insanda
Herhangi bir günde herhangi bir orduya
yetecek kadar ihanet,
nefret, şiddet
ve saçmalık vardır.
Ve cinayet konusunda en becerikliler
Cinayet karşıtı vaaz verenlerdir
Ve nefreti en iyi becerenler
Sevmeyi vaaz edenlerdir
Ve son olarak
Savaşı en iyi becerenler
Barış vaazı verenlerdir
En Usta Oldukları
SANATTIR
NEFRET!
Bukowski
...köylü çocukların parasız yatılı sonuçları mesela.
nişanlısı askerde kızlar,
kızı ölüm orucundaki baba,
babası tersanede oğul,
oğlu şizofren anne. hepsini sayamam gerçi, utançlarım da var.
ama geçecek hepsi, geçecek.
şifalı gözlerin her şeyi iyi edecek.
gözlerimin içine bakmaktan korkma anna.
sen adımını attığın andan itibaren
hira dinginliğine dönüşecek ortalık.
nişanlısı askerde kızlar,
kızı ölüm orucundaki baba,
babası tersanede oğul,
oğlu şizofren anne. hepsini sayamam gerçi, utançlarım da var.
ama geçecek hepsi, geçecek.
şifalı gözlerin her şeyi iyi edecek.
gözlerimin içine bakmaktan korkma anna.
sen adımını attığın andan itibaren
hira dinginliğine dönüşecek ortalık.
Göt olmamıştır zaten götür, böyle tipleri lafla sözle göt edemesiniz götlük bunların fıtratında vardır.
O iş öyle değil kişiden kişiye değişir. Mesela şununla;
https://youtu.be/6LZp25NEvNc
Şunu ;
https://youtu.be/fjB_EiDz6bI
Nasıl bir tutacaksın?
https://youtu.be/6LZp25NEvNc
Şunu ;
https://youtu.be/fjB_EiDz6bI
Nasıl bir tutacaksın?