bugün
- ilk buluşmada 16 adet cağ kebabı yiyen kız9
- lise yıllarına ait bir şey söyleyin13
- en lezzetli balık18
- muhalif kızların ak partili erkeklere aşık olması3
- can holding'in 33 şirketini geri alması4
- ayakkabının ayağa vurmasının oluşturduğu durum11
- sabahları nefret edilen şeyler10
- does the carpet match the drapes2
- birbirden farklı diller ortak bir mekan2
- anın görüntüsü25
- kabul görmüş fikirlere itiraz etmek7
- erdoğan'ın new york ta iş adamlarıyla buluşması2
- asena keskinci3
- true nickli yazar23
- karşı cinsteki en itici özellik12
- iş yerinde topuklu ayakkabı giymeyen kadın6
- doktor2
- ben geldim naneler13
- bozo2
- how'i met your mother marshall6
- yazarların kulaklığında şu an çalan şarkı12
- gocu33
- sevgiliye hitap biçimleri2
- bilmeyen birine ulu sözlüğü tek cümle ile anlat11
- mansur yavaş14
- yeni biriyle nerede tanışılır8
- online listesindeki sıralama mantığı9
- uludağ sözlük evreni9
- online listesi neden kaldırıldı10
- sahibinin sesi ile okunan cümleler8
- karması eksi olan yazarların adam gibi adam olması8
- fusya semsiyeli yabanci'nın gerçek kimliği38
- size takılan lakaplar7
- 30 yaşına gelince erkeklerin patates olması11
- en son neye çok üzüldünüz12
- sorunlarını sevişerek çözen çiftler6
- başta hak verilen sonradan eksilenen yazılar6
- inci sözlük8
- game of thrones taki kerhaneci21
- tai lung vs gocu22
- kafayı yememek için ne yapıyorsunuz9
- başkent istanbul olsun11
- hintli kızların dayanılmaz çekiciliği7
- tevrat geleceği dogru tahmin etti5
- yerinde olmak istenen dizi karakterleri4
- normal keki ıslak keke çevirme tekniği10
- mamudo gurban niye doğdun9
- chp'nin ankara'yı da kaybetmesi7
- bik bik vs sarapci koala hatayi4
- hristiyan düşüncesinin yönettiği dünya6
entry'ler (18701)
Bisürü insanın camiye gitmeyi bırakmasıyla sonuçlandı.
https://www.uludagsozluk.com/e/48084805/
Bunu yazmıştım geçen gün. Hantal defans, çok kötü. Şimdi bu yayınlandı, bütün takımlar bunun üzerine oynar...defans, adalet gibi bişeydir...geç gelen adalet, adalet değildir.
Defans konusunu düzeltmesi lazım gs'ın....
Bunu yazmıştım geçen gün. Hantal defans, çok kötü. Şimdi bu yayınlandı, bütün takımlar bunun üzerine oynar...defans, adalet gibi bişeydir...geç gelen adalet, adalet değildir.
Defans konusunu düzeltmesi lazım gs'ın....
mille neuf cent quartre-vingt quartorze...
Cık. Hakkaten cık...bu sözlük eskiden daha seviyeliydi. başlık tutturmak için aykırı bişey yaziim de başlık diri kalsın, diye düșünmüyodu insanlar...
Küfretmiyiim...çok seviyesiz ve aşşağılık bi saptama. Küçümsemek isteyen küçümsenir.
Küfretmiyiim...çok seviyesiz ve aşşağılık bi saptama. Küçümsemek isteyen küçümsenir.
Saç sakal traşından sonra, öyleler tabii...
Daha önce de yazmıştım ya senin stoperlerin abdülkerim, sanchez iyice hantallaşmışlar, gs patlarsa oradan patlar...zaten lig de de takımlara bu ikisi yüzünden pozisyon verdi kaç tane...ve gol de yedi...
Forvete bişey demiyorum, en üstün forvetlerden...ama di mi fren yapamayan bi ferrari ne kadar güvenlidir?!...
O açıdan dolayı, bilemiyorum kamuran abi...
Forvete bişey demiyorum, en üstün forvetlerden...ama di mi fren yapamayan bi ferrari ne kadar güvenlidir?!...
O açıdan dolayı, bilemiyorum kamuran abi...
Beşiktaş'a karşı oynadığı şekil orta sahayı boş bırakarak o hantal topçularla alana yayılırsa, küsküyü feci yer fener. inşallah büyük deha (!!) Ismail kartal Beşiktaş yenilgisinden gereken dersleri çıkarmıştır.
3 puana kasarsan, hantalsın, arkayı boş bırakırsın, fena yaparlar...1 puan olsun bizim olsun, diye düşüneceksin...87. dk' da bi gol atıp 1-0 kazanırsan, fıstık gibi olur...ama oraya kadar 0-0 gelebilmen lazım.
0-0 çok güzel bir skor...
3 puana kasarsan, hantalsın, arkayı boş bırakırsın, fena yaparlar...1 puan olsun bizim olsun, diye düşüneceksin...87. dk' da bi gol atıp 1-0 kazanırsan, fıstık gibi olur...ama oraya kadar 0-0 gelebilmen lazım.
0-0 çok güzel bir skor...
O diil de doğru düzgün okuma yazma öğrenmeden başlık açmaya kalkışmamak lazım.
Erkek kelimesini doğru düzgün yazamayan lavuktan vatana millete fayda mı gelir, allasen ?!;;))
Erkek kelimesini doğru düzgün yazamayan lavuktan vatana millete fayda mı gelir, allasen ?!;;))
bikaç arkadaş edindim ve türkiye ' nin kültürel ve de politik nabzını buradan tuttum. Ben yurtdışındayım, bazen 6 hafta tek kelime Türkçe konuşmuyorum. Bişey daha yaptım, belki Türkçe konuşmadım, ama Türkçe yazdım...
Türkçeyi unutmadım !!
Dil konuşulup yazılmazsa unutulan bişeydir.
Türkçeyi unutmadım !!
Dil konuşulup yazılmazsa unutulan bişeydir.
Ben bıraktım sigarayı. Zor oldu ama bıraktım.
Oscar peterson "blue etude" albümünü dinliyorum. Çok güzel, çok tavsiye ederim.
Boş önermeler üzerine sallamasyonlar, yeni ergen sözlük konsepti anladığım kadarıyla...
Ünlüymüş de, gazetelere çıkmış da, 70 milyon' a rezil olmuş da...zaten o 85 milyon olcak tarrraaamm...;;))
Şekerim senin bunu anlatacaan yer burası diil, psikoloouna anlat bunları sen...biz bilmiyoruz, bu şekil hastalıklı kafalar nasıl düzeltilir...psikologlar onun okulunu okudukları için, onlar biliyolar.
Ünlüymüş de, gazetelere çıkmış da, 70 milyon' a rezil olmuş da...zaten o 85 milyon olcak tarrraaamm...;;))
Şekerim senin bunu anlatacaan yer burası diil, psikoloouna anlat bunları sen...biz bilmiyoruz, bu şekil hastalıklı kafalar nasıl düzeltilir...psikologlar onun okulunu okudukları için, onlar biliyolar.
E tabii onu bilebilmek için dışarı çıkmak lazım...sözlük köşelerinde ergen genellemeleri üreterek evlenecek kız bulunmaz, haliyle...zaten bunu sözlüğe yazan şahsın medeni cesareti de yok demektir...yani ortalık evlenilecek kız kaynasa, o şahıs gene bulamaz, evlenilecek kız ;;))
Cık...forvet müthiş...dünyanın çok üstün bi forveti...ortasaha idare eder...ama defans...çok yavaş kalıyo...Göztepe kolaylıkla pozisyon bulabiliyo...olmaz..
Stoperleri yavaş bi takım, olmaz...sadece forvetle olmaz...çok güzel gaz verip çok güzel fren yapamayan bi araba kaza yapar...Abdülkerim le sanchez ' in kendilerine biraz çekidüzen vermeleri lazım.
Stoperleri yavaş bi takım, olmaz...sadece forvetle olmaz...çok güzel gaz verip çok güzel fren yapamayan bi araba kaza yapar...Abdülkerim le sanchez ' in kendilerine biraz çekidüzen vermeleri lazım.
Bu adamı atlamışız...ben de atlamışım...
Çok büyük ve değeri bilinmemiş bir piyanisttir ashkenazy...aslına bakarsan bugün bile biçok piyano eserini en iyi çalan hala o' dur.
Her işe burnunu sokmuştur, piyanoyla burun sokulabilecek her işe girmiştir. Çok çalışkan çok da cesur bir adamdır.
Milletin götünün yemediği çalması çok riskli, ün mün kaldırmayan mozart piyano konçertolarından küçük bir demet dinledikten sonra işbu entryi yazmaktayımdır. Mozart konçertoları bile en iyi çalanlardandır.
Her tarakta bezi vardır...bach da çalmıştır, mozart da, beethoven da, chopin de... bilen bilir, bunlar touché açısından ve başka sebeplerden dolayı birbirlerine aykırı bestecilerdir...hepsini de kendilerine yakışacak şekilde çalmıştır vladimir ashkenazy...
Sadece "solo piyanist" diildir, çok yüksek egolu bi kimse hiç olmamıştır. Dünyanın gördüğü en iyi eşlikçi piyanistlerdendir ashkenazy...
Çok nadirdir öyle hem çok iyi bir solist, hem de çok iyi bir eşlikçi olmak. Eşlikçi kimliğiyle çaldığı beethoven keman piyano sonatları sözlük yazarına tavsiye edilir...oradaki kemancı partneri itzhak perlman ' dır !!
O beethoven kaydı, bugün hala beethoven keman piyano sonatlarının en önemli kayıtlarındandır.
Onun dışında solo kayıtları hakkında başka bir entry yazılmalıdır...yukarıya da yazdığım gibi mozart piyano konçertolarını da en iyi çalanlardan biri hiç kuşkusuz vladimir ashkenazy' dir...
Bu başlığı şimdiye kadar "es" geçmiş olmamız da bizim ayıbımız olsun ve öyle de kalsın ...
Ashkenazy şu an 90 yaşında, ya da daha da yaşlı. Konser veremiyor artık.
Kendisine uzun bir ömür dileyelim biz de...
Çok büyük ve değeri bilinmemiş bir piyanisttir ashkenazy...aslına bakarsan bugün bile biçok piyano eserini en iyi çalan hala o' dur.
Her işe burnunu sokmuştur, piyanoyla burun sokulabilecek her işe girmiştir. Çok çalışkan çok da cesur bir adamdır.
Milletin götünün yemediği çalması çok riskli, ün mün kaldırmayan mozart piyano konçertolarından küçük bir demet dinledikten sonra işbu entryi yazmaktayımdır. Mozart konçertoları bile en iyi çalanlardandır.
Her tarakta bezi vardır...bach da çalmıştır, mozart da, beethoven da, chopin de... bilen bilir, bunlar touché açısından ve başka sebeplerden dolayı birbirlerine aykırı bestecilerdir...hepsini de kendilerine yakışacak şekilde çalmıştır vladimir ashkenazy...
Sadece "solo piyanist" diildir, çok yüksek egolu bi kimse hiç olmamıştır. Dünyanın gördüğü en iyi eşlikçi piyanistlerdendir ashkenazy...
Çok nadirdir öyle hem çok iyi bir solist, hem de çok iyi bir eşlikçi olmak. Eşlikçi kimliğiyle çaldığı beethoven keman piyano sonatları sözlük yazarına tavsiye edilir...oradaki kemancı partneri itzhak perlman ' dır !!
O beethoven kaydı, bugün hala beethoven keman piyano sonatlarının en önemli kayıtlarındandır.
Onun dışında solo kayıtları hakkında başka bir entry yazılmalıdır...yukarıya da yazdığım gibi mozart piyano konçertolarını da en iyi çalanlardan biri hiç kuşkusuz vladimir ashkenazy' dir...
Bu başlığı şimdiye kadar "es" geçmiş olmamız da bizim ayıbımız olsun ve öyle de kalsın ...
Ashkenazy şu an 90 yaşında, ya da daha da yaşlı. Konser veremiyor artık.
Kendisine uzun bir ömür dileyelim biz de...
Garip konular bunlar, var öyle ama. En ünlüsü de müslüm gürses ' miş. Hayat arkadaşı olan kadını kaç kere hastanelik olacak kadar dövmüş. Hastane de kadına " şikayetçi ol dava açalım!" demişler, hiçbi hareket yapmamış. Ve gene dayak yemek için iyileştikten sonra eve gitmiş.
Ben bu türden kadınları anlamıyorum.
Ben bu türden kadınları anlamıyorum.
Türk insanları anlamak istemiyor ama, 2016' da 30bin lirayla 10bin dolar alıyodun, bugün 30bin lirayla 615 dolar alabiliyosun !! Yani 10bin bölü 615 = 16,26 !!...para değerinin 16,26' da 1'ine düşmüş...
Tamam belki sen maaşını dolarla almıyosun ama mesela petrolü, doğalgazı zike zike dolarla alıyosun. Yani bugün aldığın 1 lt petrole 2016' ya göre 16 kat daha fazla (!!) Para ödüyosun...
Ben eskiden 1 kg patlıcanla yaptığım yemeği bugün aynı tencerede 16kg patlıcanla yapmak durumunda olsaydım...bu çok garip bi durum olmaz mıydı?!... çok garip olmasına rağmen, alıştıra alıştıra olduğu için kimseye garip gelmiyo.
Ama aslında çok garip.
Tamam belki sen maaşını dolarla almıyosun ama mesela petrolü, doğalgazı zike zike dolarla alıyosun. Yani bugün aldığın 1 lt petrole 2016' ya göre 16 kat daha fazla (!!) Para ödüyosun...
Ben eskiden 1 kg patlıcanla yaptığım yemeği bugün aynı tencerede 16kg patlıcanla yapmak durumunda olsaydım...bu çok garip bi durum olmaz mıydı?!... çok garip olmasına rağmen, alıştıra alıştıra olduğu için kimseye garip gelmiyo.
Ama aslında çok garip.
Binali Yıldırım denizcilik işletmelerinden para çaldığı için işletmeden atılmamış mıydı?
Neyse.
Yaralılara acil şifalar dileriz.
Neyse.
Yaralılara acil şifalar dileriz.
Kalp krizi denilen ancak aslında kalp durması olan bişey de var. O daha öldürücü. Çoğunlukla akraba evliliği çocuklarında görülen kalp hatalarından kaynaklanır. Türklerde akraba evliliği çoktur. Ona bağlı kalp durması vakalarına da kalp krizi der, geçer giderler.
Dediğinin arkasında dur (a) mayan ve eksen kayması yaşayan, yolsuzluklardan tutuklanmamak için herşeyi yapmak zorunda olan iktidarlara sahip ülkelerde, herşey her an olabilir, ve olur.
Söylediği hiçbi şeye güvenilmeyen şahsa "adam" denmez.
Amaaannn bana ne ?!;;)) ben nasılsa yurtdışındayım, vatansever olduğumu kendime kanıtlamak istediğim için, çok vatansever entryler yazdım bu sözlükte. Çok küfür yedim, çok küfür de ettim, gerektiğinde çok pis saydırırım..O da ayrı..
Ama ben vatanseverlik yaparken türkler vatan hainliği yaparsa...en son ülkelerini kaybederler, o olur...ama öyle bişey olursa hiç ağlamasınlar, çünkü hakettiler...
Söylediği hiçbi şeye güvenilmeyen şahsa "adam" denmez.
Amaaannn bana ne ?!;;)) ben nasılsa yurtdışındayım, vatansever olduğumu kendime kanıtlamak istediğim için, çok vatansever entryler yazdım bu sözlükte. Çok küfür yedim, çok küfür de ettim, gerektiğinde çok pis saydırırım..O da ayrı..
Ama ben vatanseverlik yaparken türkler vatan hainliği yaparsa...en son ülkelerini kaybederler, o olur...ama öyle bişey olursa hiç ağlamasınlar, çünkü hakettiler...