bugün

made in turkey
yurdun malı,herkes onu kullanmalı diye devam eder.

haftası da vardır.o hafta bütün okul pasta,börek görmekten bıkar.
vatan toprakları içinde vatan firmalarında çalışan vatan evlatlarının vatan sermayesiyle ürettikleri mal..
(bkz: yerli malı haftası)
çok güzeldir yurdumuzun ipeği
biliyoruz dokumayı, örmeyi
yaptığımız kumaşlarda görünür
yurdumuzun binbir çeşit çiçeği
almayalım ecnebiden çürük mal
giymeyelim ne krep, ne jerseyi
yaptıralım bütün yerli mantiden
çarşaf, buluz, etekliği, gömleği
bu toprakta kalsın helal paramız
kıymet bulsun elimizin emeği
kullamında türkiye ekonomisine çok katkıda bulunulacak ürünlerdir.
türk işçiler tarafından %100 yerli kauçuktan üretilmesi planlanan vibratörün ismi. * *
sözlüğün büyük çoğunluğuna göre "made in turkey", benim için ise "blablablabla lefkoşa tesislerinde üretilmiştir", blablablablabla mağusa tesislerinde üretilmiştir" gibi ibareler barındıran ürünlerin ortak adı.
yerli'lerin cinsel organlarını betimlemek için kullanılabilecek cümle. bir de yerli malı günü yaparlardı. o gün herkes yerli malı yerdi. *
afrika yerlisinin malından bahsediliyorsa eğer, kabuğuna sığmayan maldır şeklinde konuya açıklık getirilebilir.
en son ilkokul 5 te kutladığım haftanın adı.
ilkokulda her zaman için coca cola getirilip daşşak geçilen haftadır. hafta dediler kandıydım seneler önce. meğer o da one night'çıymış.
(bkz: türk malı) .
Yerlilerin ürünü anlamındaki söz öbeği.

Bizdeki yaygın kullanımdan dolayı Türk malı ifade edilirken yanlış kullanılmıştır; akıllara kazınmış olan "yerli malı haftası" da bunu tetiklemektedir.
Herkes bunu kullanmalı diye diye götümüze soktuğumuz kazıktır efendim.

Şimdi bir kız arkadaşım, kortizonlu ilaç kullandığı için cilt çatlağı oldu. O gün bugündür operasyon öncesi ne kadar cilt çatlağı varsa topluyoruz. Maksat cildi operasyona hazır hale getirebilmek. Tabi piyasada bir yabancı markalar grubu var bir de yerli markalar. Fiyat olarak ortalama birbirlerine yakınlar. 40 ila 100 arasında değişiyor rakamlar, bunlar güya yüksek teknoloji ürünü.

Şimdi, daha etkilerine gelemeden yerli/ yabancı markalar arasındaki farkları görelim.

1. Yerliler itici kokulu bildiğiniz kokulu kimisi sevebilir kimisinin midesi bulanır/ yabancılar kokusuz herkese hitap ediyor.

2. Yerliler, adeta bir çağlayan, tüpü yana eğdirin şarıl şarıl boşalıyorlar yarısı yerlerde/ yabancılar nasıl tutturmuşsa acayip kıvamında tüpten ne kadar isterseniz o kadar çıkıyor.

3. Yerlilerin ambalajları felaket ilkokulda resim-iş dersi vardı sanki ordaki çocukların ambalajlarını alıp kullanmışlar/ yabancıların ambalajları son derece göz alıcı özenli, ben burdayım diye bağırıp güven veriyorlar.

4. Yerlilerin tanıtım yazıları felaket. ingilizce tercümeler daha da felaket. Kullanılan teknolojiden çok, bildiğimiz dağlardaki otların kocakarı ilacı nevinden tanıtımları var/ Yabancılar bilimsel teknolojilerini, araştırmalarını sertifikalarıyla göstermişler. Her biri laboratuvar testlerin geçmiş, sonuçlarını jurnallerde yayınlamışlar. içeriklerindeki bit kadar maddeler bile yazılmış.

5. Yerliler topu topu 50 ml/ yabancılar 90 ila 200 ml arasında değişiyor. Ama fiyatlar aynı, hatta yerliler daha pahalı!

Sikerim böyle yerli malı ben.
(bkz: arçelik) (bkz: beko) (bkz: vestel) (bkz: Arzum) (bkz: sarar) (bkz: kığılı) (bkz: damat ds) (bkz: mavi Jeans) (bkz: ülker) (bkz: eti) (bkz: torku) (bkz: Sütaş) (bkz: pınar) (bkz: Çaykur) (bkz: Doğuş çay) (bkz: tamek) (bkz: dimes) (bkz: petlas) (bkz: dalin) (bkz: bingo) şimdilik aklıma gelen bunlar. Sizde yerli malı kullanın, para dışarıya akmasın.
Ayakkabı markaları için (bkz: kinetix) (bkz: lescon) (bkz: lumberjack) (bkz: scooter)
bitki filan ekmişiz sadece onun göstergesidir. olacaktı burası bir japonya görecektik ebemizin yerli mallarını oehm evet japon'um... türk'üm hayır... valla fransız'ım...
görsel
tankından uçağına helikopterine hatta otomobiline kadar yabancı kaynaklar kullanılarak yada yabancı ülke fabrikalarında yapılarak ülkeye getirilen ürünlerin üzerine atılan başlıktır. Kandırmacadır. Genelde inandırır.
ilkokulda hayvan gibi yiyerek göbek şişirmeme neden olan gündür.
Yerli malı haftasına coca cola , fanta falan götürürdük.

işte bizim yerli malımız bu kadar.
görsel
barkodunda ilk üç sayısı 8 69 olanlar türkiye de üretilmiştir ancak yerli malı ayırt eden bi farklılık yok. bence o da olmalı.
alan salaktır aq.

otomobilde almandan

beyaz eşyada almandan

Alman değilse almam.

telefon,pc de kore/japonya

tektilde italyan

turizm de yunanistandan şaşmıcan aga.