bugün

arap yarım adasının en güneyinde bulunan ülke.
yemenin kahvesi ve hurmasınıda çok güzel derler.
su an baskentinde oldugum 3aydir icinde bulundugum;8 ay daha burda kalacagim ilginc ulke.neresinden baslasam havaalani turkiyenin en kotu havaalanindan bile kotu olan; insanlarinin tamami arapca konusan; baskenti sanaa sirasiyla buyuk sehirleri aden,taiz,marib, mukalla,moka,ibb damar,hudeyde olan ulke.kimse tam olarak nufusunu bilemez sehirlerinin sayisini bilemedigi gibi. isteyen gelsin sorsun.Ali Abdullah Salih devlet baskanidir bu ulkenin 20 seneyi geckin bir suredir. diktator gibidir. iyi is yapacaksaniz etrafindan otlanmaniz gerekir bu adamin, olunceye kadar demokratik yemende!!! baskan kalacaktir. koltugunda koku bulunmustur.bu yarimadanin en fakir ulkesidir yakinda Londrada para dilenecektir..genis petrol kaynaklari vardir.ADEn ve marib ten cikar bu lanet sey. efendim gecelm insanlarina. cok iyi insanlari vardir ama fakirdir geneli. en alt tabakasi ahdam denilen zenci yemenlilerin olusturdugu bi tabakadir.hindistanin dokunulmazlar tabakasi gibi. devlet bunlara ev vermistir ama bunlar biz bunlari istemioz tavirindadirlar.dilenirler ki bu isi copculuk yapmaktan ustun gorurler.diger tabakalarin da hepsi gat cigner ki bu gat lanetimsi bir seydir . bir yemenli bu gat icin senede 2000000(iki milyon) yemen riyali harcar ki bu da 10 000 dolar eder. gozunu sevdigim yemenlisi bunu cocuguna harcasa cocugu burda kral olur ama hala yemeklerini elle yer. bunlar boledir sabahlari kuru fasulye oglen tavuk pilav aksam yine kuru fasulye yerler.
bellerinde cembiye vardir ki bu bi tur ziynet esyasidir. bicaktir ama kesmez. ole tasirlar. fiyatlari muhtelif olup 10 dolardan 1 milyon dolara kadar farklilik gosterir.alinasi degildir bize gore ama bir yemenli icin prestij meselesidir.ayrica kinindan ciktimi uzerinde kan olmadan yerine girmemelidir. dikkatlere sunulur.
1900'lü yılların başında bir asker öğütme makinesi gibi çalışan ülke. çöllerinde yarım milyona yakın askerin öldüğü söylenir, gerçi bu ne kadar doğrudur bilinmemektedir. fakat anadolu halkı bu yüzden yemen'e gitmeye korkmuş ve çekilen çileler adına yemen türküsünü yaratmıştır. gidenin gelmediği bir yer olarak ünlenen yemen, abdülhamit'in ve ittihatçılar'ın politikalarının başarısızlığının göstergesi olmuştur. olan zavallı halka olmuştur.
(bkz: ciki ciki teorisi)
(bkz: kabile toplumları)
erkan oğur'dan dinlenilmesi gereken 8 dakika 38 saniyelik türkü.
100.000 den fazla anadolu gencinin Yemenin osmanlı topraklarında kalabilmesi için zmanında gözlerinin bile kıpramadan şehit düştügü ancak bugun türk eserlerinin hiç birinin kalmadıgı ülkedir.
başkenti sanadır.

edit:nokta(.) koymayı unutmuşum.
kahvenin memleketi.
Sınırları toplamı 1,746 km'dir.
türklerin çok sevildiği tek arap ülkesidir. sefa içinde yaşayan arap ülkelerinin arasında kalmasına, dünyanın en fakir ülkelerinden biridir.
uluslararası plaka kodu "adn" dir.
bayrağı şu şekildedir;

görsel
gidenin gelmediği şu yemen denen memleket ne menem bir yermiş soruşturalım bakalım.

soru 1: yemen nerededir?

arap yarımadasının güney ucunda yer alan yemenin güney kıyıları aden körfezi' ndedir. batı kıyısı ise afrikanın cibitu' suna aşşağı yukarı 150 km. kuzeyi ise tamamen suudi arabistan' la kaplı.

2: ne kadar büyüktür?

527.970 km2. yani ispanya' dan az büyük, fransa' dan az küçük. çoğu çöl. ırmağı bırakın devamlı akan deresi bile yok.

3: kaç kişi yaşar?

neredeyse tamamı müslüman 23 milyon kişi. ispanya' nın yarısı, fransa' nın üçte biri gibi.

4: zenginler mi?

pek sayılmaz. ülkede tespit edilen 3,6 milyar varil petrol rezervi bir kaç yemenli nin tekelinde. nüfusun üçte biri işsiz ve satın alma gücü paritesine göre milli gelirleri etyopya ile aynı düzeyde. (bkz: satın alma gücü paritesi)

5: tarihten ne haber?

yemen birinci dünya savaşına kadar osmanlı kontrolündeydi.1918 den sonra britanya aden körfezine tampon bölge oluşturmak için yerel bazı yöneticileri ayarttı. böylece yemen' in güney kısmı britanya kontrolünde varlığını sürdürdü. geri kalan kısım ise kuzey yemen adıyla bağımsız bir devlet kurup sonrada cumhuriyet rejimini benimsedi.

1967 yılında britanya güney yemen' den çekilince iki kardeş devlet önce bir kaç defa savaşıp sike sürülecek akılları olmadığının farkına vardılar. bu fark edişi müteakip birleşseler de (1990) körfez savaşı sırasında kötüye giden yemen ekonomisi iç savaşa sebep oldu.
Kahve Üretimi, Başkent Sana ve Sana Şehrinin ünlü Kerpich Mimarisi ile ünlüdür.
guvenlik gucleri ile militanlar arasinda cikan catismada 100 kisinin oldugu ulke.
http://www.ntvmsnbc.com/id/24994011/
kuzeyde suudi arabistan'a, doğuda umman'a komşu olan ve türkiye dışında bir dönem etiyopya *, iran * ve mısır'dan * * * yönetilmiş ülke.
antik çağdaki ismi, mutlu arap ülkesi olan devlettir.
sağ, sağ taraf anlamına gelmekle birlikte mutluluk anlamına da gelmektedir. artvin yusufeli uşhum köyü'nde yapılan derlemede ayakkabı anlamına geldiği de görülmüştür.
Bir ülke. Yemen hançeri vardır ve bir de harika türküsü:

Havada bulut yok bu ne dumandır
Mahlede ölü yok bu ne figandır
Şu Yemen elleri ne yamandır

Ah o yemendir gülü çimendir
Giden gelmiyor acep nedendir

Burası Huş'tur yolu yokuştur
Giden gelmiyor acep ne iştir

Kışlanın önünde redif sesi var
Bakın çantasında acep nesi var
Bir çift kundurayla bir de fesi var

Ah o yemendir gülü çimendir
Giden gelmiyor acep nedendir

Burası Huş'tur yolu yokuştur
Giden gelmiyor acep ne iştir
Amerika, nin afganistan ve irak' tan sonraki muhtemel yeni hedefi. Gun itibariyle ingiltere ve amerika buradaki elciliklerini kapatmislardir.
gidenin gelmediği enteresan bi yer.
amerikanın yeni saldırı bölgesi. neydi obama özügürlük barış falan.

not: özgürlük değil özügürlük.
kahvesi enfestir. (bkz: olsa da içsek)