bugün

ilk göz agrım. window nt den soraki windows işletim sistemine verilen ad.
(bkz: windows 95)
şimdiki sürümlerden çok daha az hata verdiği kesin.
(bkz: windows 98)
(bkz: windows xp professional)
(bkz: windows xp home edition)
(bkz: windows vista)
ilk format attığımda lanet ettiğim programdır.ses kartımı ve modemimi tanıtmak için maymun gibi kombinasyon denediğim.yaklaşık 12 saat sonra ancak modemi ayarlayabildiğim hayatımdan bezmemi sağlayan işletim sistemidir.
windows 95 bir kaç çeşit versiyonda dağıtılmıştır. bu versiyonların ilki 17 cab dosyalı olan sürümüdür. 3.1 ortamından 95 ortamına akan kullanıcıya oha be abi adamlar yapmış dedirtmiştir. ses kartı olmayan bilgisayar kullanıcılarının acilen ses kartı edinme dönemini başlatan işletim sistemidir. ileriki yıllarda windows 95 usb destekli sürümünü yayınlamıştır. bu olay usb cihazı olan nadir insanların ortaya çıkmasına sebep olmuştur. internet explorer 4.0 ile bu işletim sisteminde tanışılmıştır. Çevirmeli bağlantının* kral olduğu dönemlerdir.
(bkz: windows 3 1)
bill gates i bill gates yapan işletim sistemi.
zamanı vaktinde bilgisayarımı cd-rom u olmadığı için windows 3.1 den windows 95 e terfi edememiştim.
cidden hızlı işletim sistemi. sorunsuz sayılır. kendi çapını bilir. donanımları eğer sürücüsünü önüne sunarsan çok uğraştırmadan tanır. hızlı açılır, hızlı kapanır. karizmadır. sadece yazı yazmak ve müzik dinlemek için kullandığım mmx bilgisayarıma windows 2000'den sonra kurup rahatladığımdır.
2003 yılına kadar elimde durmuş, zamanına göre aşmış(!) işletim sistemi.

hiç bir şekilde pencerelerde kayma ya da azalma efekti yoktu, bir de kayak oyunu vardı ki sormayın gitsin... o zamanların teknolojisi pek gelişmediği için 3 gb harddisk i vardı. midtown madness i bile kaldırmamıştı. onu bıraktım cd rom bile yoktu, 3.5'' floppy ya da usb den erişiliyordu. *
(bkz: eski sevgili) *
devrimci işletim sistemi.çağ açan fatih.saatlerce fifa99 ve diablo oynarken bana eşlik eden dost.
98in abisi. xp'nin babası. vista'nın dedesi. 7'nin büyük dedesi. yalnız vista üvey evlat olabilir, babası ve dedesine pek çekmemiş!
25 tane 3,5" disket ile bilgisayara yüklenilirdi.
sadece 50 mb yer kaplayan işletim sistemidir. yani windows 7'nin 320'de 1'i, windows vista'nın 300'de 1'i, windows xp' nin 30'da 1'i, windows 98'in 10'da 1'i kadar yer kaplamaktadır.

http://support.microsoft.com/kb/138349
Windows 95'i yüklemek için sistem gereksinimleri:

* Kişisel bilgisayar 386DX veya daha hızlı bir işlemci (486 önerilir)
* 4 megabayt (MB) bellek (8 MB önerilir)
* Windows 95'e yükseltmek için gereken normal sabit disk alanı: 35 40 MB gerçek gereksinimin yüklemeyi seçtiğiniz özelliklere bağlı olarak değişir.
* Temiz bir sistemde Windows 95'i yüklemek için gereken normal sabit disk alanı: 50 55 MB gerçek gereksinimin yüklemeyi seçtiğiniz özelliklere bağlı olarak değişir.
* Bir 3,5 inç yüksek yoğunluklu disket sürücüsü
* VGA veya daha yüksek çözünürlük (256 renk SVGA önerilir)
hızıyla ve sadeliğiyle şimdiki işletim sistemlerine bin basardı. uçardı bee. ceylan gibi sekerdi. ancak windows 98 daha bir güzeldi sanki.
başlat çubuğu ve görev yöneticisinin kullanıldığı ilk işletim sistemidir.
bir zamanlar açılış sırasındaki görselden nefret ettiğim için her seferinde esc ye basarak siyah komut ekranını seyrettiğim işletim sistemidir. commodore 64 sonrasında pek bi renkli gelmişti.
bilgisayar açılırken bu yazı gelir karşımıza ve bilgisayar işlemcisinden öyle bir ses gelirki benim tabirimle bilgisayarın geğirmesidir bu isyan. her zaman çok güldürmüştür.
ilk bilgisayar sahibi olduğum yıllarda kullanılan işletim sistemi.

bilgisayarı kapatmayı beceremediğim için, babama bilgisayarcıyı aratmışlığım vardır. fişten çekmeye götüm yemiyordu tabii, gözüm gibi bakıyordum bilgisayara. adam da anlatmıştı 'şimdi bilgisayarınızı kapatabilirsiniz' yazısını görünce kapatın falan diye.
1998 yılında bilgisayarla tanışmama rağmen win 95 i 2-3 yıl çok rahat kullanmışlığım vardır. billy gates i zengin eden işletim sistemidir. çok hata vermesine rağmen hızlı çalışır. Harddisk'i formatlayıp makinanızı tekrardan kurmak bir gününüzü alabilir. Carmageddon oynamaya değerdi o denli uğraşılar. Duke3 ve fifa98 de tabi..
21. yüzyılda şu ana kadar gördüğümüz tüm teknolojik gelişmelerin temeli. yazılım'ın bugün geldiği çılgın noktanın sebebidir. hz. isa benzetmesi yapıcam da g.tüm yemiyor.
(img:#381211)
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar