bugün

ilk bilgisayarlar ikinci dünya savaşında kullanılan şifreleyiciler ve şifre çözücüler olarak kabul edilir. ilk olarak almanlar kendi mesajlarının müttefikler tarafından anlaşılmaması için şifreleyicileri yaptılar. savaşın kaderini, almanların hareketlerini önceden öğrenebilmenin belirleyeceğini öncelikle polonyalılar sezdi. polonyalı matematik dehalarının alman şifrelerini çözmeleri çok uzun sürmedi ve ilk şifre çözücüler ingiliz haberalma bölümü tarafından kullanılmaya başlandı.
fakat almanların şifreleyici sistemlerini geliştirmeleri müttefiklerin başarısının kısa sürmesine neden oldu. bundan sonra bütün uğraşlara rağmen almanların şifrelerini çözebilmek müttefik güçlerine nasip olmadı. ta ki bir üst düzey alman subayı para karşılığı şifreleyicinin planlarını müttefiklere satana kadar. bu olaydan sonra müttefikler birçok alman mesajını deşifre ettiler. bunlardan en önemlileri atlantik okyanusunda bulunan alman denizaltılarının mesajlarıydı. bu sayede birçok alman denizaltısı yok edildi ve almanların atlantikteki üstünlüklerine son verildi; amerikan nakil gemilerinin güvenliği sağlanmış oldu. bilgisayar dediğin bu işte. yaptın mı böylesini yapıcaksın. pentium 3' müş 4' müş hikaye.

(o değil de ; o kadar entry varken buna kaynak isteyen modaratöre sevgilerimi iletiyorum )
herhalde turk dil kurumunun türkçe isim bulma konusunda başarılı oldugu ender kelimlererden bi tanesi
aptal bir makinadır aslında bilgi girilmeden bir işe yaramaz.klavye aracılığıyla bilgi girilir bu bilgiler bizlere monitör dediğimiz ekrandan aktarılır.ilk versiyonlarında sadece klavye kullanılmıştır ama daha sonraları ise maus dediğimiz küçük fareye benzeyen bir meret getirmişlerdir.bu meret sayesinde kasmadan bakınız verebiliriz mesela.en ahmak insan bile bilgisayar kullanabilir.değişik işletim sistemleriyle de bizlere seçenekler sunar bu alet...
microsoft windows,linux,unix,apple...son zamanlar açık kodlu işletim sistemleri revaştadır.hatta sürekli linux gibi programların daha güvenilir olduğu öne sürülmektir.her kullanıcı kafasına göre bu işletim sistemlerine bişeyler ekleyebilirler ve kendi işletim sistemlerini yaratabilirler*
bilgileri sayması gerekirken yok efenim yanlış bilgi girdiniz.yok böyle bir dosya ismi yok. yok hatalı işlem yürüttünüz deyip bizi sinir eden aygıt.zaman geçtikçe bir yavaşlar sormayın.ayrıcan yanlışlıkla format ederseniz içerisindeki size ait tüm edebi eserlerin ...na kor şerefsiz.
Aksesuarları kendisinden pahalı olan alet.(bir nevi hatun:))
kilitlendiği taktirde hiçbir anahtarla açılmayan, zaman geçtikçe ayda bir format atılması gereken, monitör, kasa, fare, klavye, hoparlör, tarayıcı, modem, printer ve kablolardan oluşan elektronik alet.
isim babası aydın köksal olan elektronik aygıt.
şu an kendisiyle piskoljik sorunlar yaşadığım vaz geçilmez hemen hemen her eve giren teknolojik bir alet
ne kadar format atarsan at ne kadar düzgün ve tazeleyici program yüklersen yükle,ne kadar gereksiz program varsa silersen sil,ne kadar dikkatli bakarsan bak,illa sorun çıkartacak olan daima modası geçen mekanizma.
insanı tutsak eden makina...
fr.ordinateur.
yuzyilimizin aygiti olarak tanimlanan bu kutunun icinde aradigimiz herseyi bulabilecegimizi iddia eden insanlar var
iki işe yarar:fifa oynattırır,rokko seyrettirir
Amerika'da kadınlar ve erkekler bilgisayarın dişi mi yoksa erkek mi olduğunu tartışıyorlarmış...

Kadınlar bu aletin erkek olduğunu savunmuşlar. "Çünkü" demişler, "bilgisayarlar aslında sorunları çözmek için yaratılmış olmalarına rağmen ömürlerinin dörtte üçünü sorun yaratarak geçirirler... Daha da önemlisi, bunlardan bir tane aldığınız an, biraz daha sabretmiş olsaydınız çok daha gelişmiş bir modeline sahip olabileceğinizi görüp pişman olursunuz...."

Erkekler tabii tam ters görüşte... "Bilgisayar dişidir" diyorlar, "çünkü onun mantığını yaratıcısından başka hiç kimsenin anlaması mümkün değildir, bu bir. Yaptığınız en küçük hatayı bile derhal hafızasına kaydedip tekrar tekrar önünüze koyar bu ikiii... Ve bir bilgisayar aldıktan kısa bir süre sonra fark edersiniz ki, bir o kadar daha parayı ona gereken aksesuarlar için harcamaktasınız, bu da üüüççç...."
386sx in 386 dx le karşılaştırmasını yaptığımız yıllarda sadece dergilerde gördüğümüz bir hayaldi.

Chip dergisi disket hediye edecek demişlerdi de ertesi gün gezmediğim gazete bayi kalmamıştı...gene de kalmamıştı o dergiden..

Bi de 4 diskete soktuğum street fighterlar var...
televizyonlu daktilodur. *
bazen ataridir, bazen sinemadır, kimi zaman kütüphanedir, zaman gelir tv ya da müzik seti olur. kısacası bilgisayarın ne olduğuna kullanıcısı karar verir. diğer ismi de onu anlatır zaten;
pc: personal computer
masaüstü ve dizüstü diye ikiye ayrılır kendileri.
(bkz: pc)
(bkz: eniac)
adreslenmiş bir veriyi bir karar vericinin anlık bir duruma göre önceden tayin edilmiş biçimde işleyip sonucu yine veri olarak depolayabilen sınıfa verilen addır.
(bkz: bilgisayar mühendisliği)
(bkz: bilgisayar mühendisi)
en kral porno sitelerine girmemizi saglayan, cok faydali bir alet.
(bkz: bilgisayar ineği)
80'li yıllarda commodore64 vasıtsıyla tanıştığım makinadır.tanıştığımız ilk saniyelerde aramızda öyle bir aşk doğdu ki şuanda kendisinin mühendisi olma yolunda hızla ilerliyorum. (bkz: ömür törpüsü)
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar