bugün
- ciddi ciddi aşure seven insan19
- bik bik kaç yaşında8
- uludağ sözlük bir ailedir10
- bir ilişkiyi kim yönetir8
- bir kadını yaşıyla vurmak4
- zaman kavramı olmayan insan6
- 20266
- cehennemde şeytan sikmek3
- gey biraderler bey gibi gey biraderlerdir5
- gey biraderlerin birbirlerine hallenmesi4
- deniz göktaş34
- bir kadın tarafından hükmedilmeyi istemek3
- gece uyurken ayı saldırısına uğrayan adam2
- ahtapot yemek2
- bütün biraderlere hükmeden birader8
- sözlükçülerin en iyi 5 roman listesi3
- ayda 589 bin tl götüme sokuyorum iyi mi yapıyorum9
- nez'in memeleri4
- arkadaşlar tost yapamıyorum8
- sözlüğe totonu zikeyim butonu6
- bik bik abla vs vurduranlar12
- kemal kılıçdaroğlu19
- sözlüğün mal dolması9
- erkeğin vajina karşısındaki çaresizliği29
- velvet31
- 4 temmuz 2026 kanada fas maçı6
- müfredattan felsefe dersinin çıkarılması12
- gaylık utanılacak bir şey midir2
- özgürlük ile sorumluluk arasındaki ince çizgi2
- ticarette üç kağıtçı esnafı anlama yolları3
- sözlük yazarlarının dondurmaları5
- arkadaşlar sizce ben nasıl biriyim4
- arkadaşlar böyle biri beni takip etmeye başladı7
- ona bir şey söyle10
- diamond bosphorus13
- erecto birader bay bey birader birader bey2
- kızlar mesaj kutumu kısa süreliğine açtım5
- erectoton7
- göbek piercing'i takan 40 yaşından büyük kadın4
- dondurma yiyen erkeğin asıl amacı3
- deniz göktaş'ın babasının thko mensubu olması8
- durduk yere size kafayı takan yazarlar7
- arkadaşlar makarna yapamıyorum6
- dine hakaretin ifade özgürlüğü olup olmadığı10
- gizli artı vermek7
- kim kimin fakesi belli olmayan sözlük5
- şarapçı koala'yı duvarı yalarken görmek4
- cennet vs cehennem2
- 1 milyon verseler sözlük hesabınızı satar mısınız8
- yine geliyorum yilanoglu4
22 nisan'dan bu yana anlaşılamayan sinyaller gönderen uzay aracı. nedeni merak konusudur.
(bkz: yoksa amacına ulaştı mı)
(bkz: yoksa uzaylılar mı)
(bkz: yoksa amacına ulaştı mı)
(bkz: yoksa uzaylılar mı)
alman bild gazetesinin "uzaylılar tarafından kaçırıldığı" iddia edilen güneş sistemi keşif aracı. ne kaçırması hacı! uzaylılar şöyle bi bakıp yol vermişlerdir. ayy ne geri teknoloji kullanılmış diye bir de dalga geçmişlerdir *. n'apsın uzaylılar bizim aracımızı. beleş bulduk bi turlasak mı? diyecek halleri yok. Nasa ise bu iddiaları yalanladı. aracımız veri gönderiyor, bi sorun yok dediler.
1960 yilinda Michael Minovich tarafindan düsünülmüs ve enerjisini jüpiter´in cekim gücünden alarak ivme kazanmasi tasarlanan bu sonda; NASA tarafindan 20 agustos 1977 yilinda galaksimizdeki diger gezegenleri arastirmak icin gönderilmis olan ve ses hiziyla hareket etmesine ragmen, su ana kadar günes sistemimizden cikamamis olan, günes sistemimizdeki bilinmeyen gezegen ve bildigimiz gezegenlerin bilinmeyen uydularini ortaya cikaran uzay sondasıdir. Günümüze kadar hala daha bilgileri dünyamiza göndermekte. Su andaki dünyadan uzakligi 13 milyar (milyon degil) kilometre´dir. Antenin capi 3,66 m´dir. Üzerinde insanlarla ilgili ses kayitlari ve resimler bulunmakta. Hatta dünyanin yerini pulsar üzerinde tarif eden bir harita cizilmistir.
Peki bunun 2´si var da 1´i yok mu?
voyager 1´de voyager 2´inin gittigi yönün ters yönüne, voyager 2´den 16 gün sonra gönderilmistir.
Peki bunun 2´si var da 1´i yok mu?
voyager 1´de voyager 2´inin gittigi yönün ters yönüne, voyager 2´den 16 gün sonra gönderilmistir.
türkçe kaydedilen ses kaydı buradan dinlenilebilir.[http://voyager.jpl.nasa.g...anguages/audio/turkish.au]
1977 yılında bugün nasa nın fırlatmış olduğu uzay aracı.
voyager programı kapsamında gönderilmiş ikinci uzay aracı. 1977 yılında fırlatılan aracın amacı dünya dışı akıllı formlara dünya hakkında bilgi vermektir.
uzay aracının içinde voyager altın plak, leonardo da vinci'nin erkek vücudu taslağı ve bir kaç resim bulunmaktadır.
uzaylıların varlığına adı kadar emin olan birisi olarak beni duygulandırmış hadisedir. uzay aracı yıldızlar gezegenler içinde zerre kadar küçük olabilir, en yakın yıldıza 40.000 yıl sonra ulaşacak olabilir. ama insanlığın, bu koskoca medeniyetin uzayda bir yerlerde var olduğunun en büyük delili olarak kalmaya devam edecek olması bile insanlık için çok önemli bir olaydır.
çünkü uzay aracı dünyadan, hatta güneşten bile daha uzun yıllar varlığını korumaya devam edicek şekilde tasarlanmış.
ayrıca (bkz: voyager altın plak)
uzay aracının içinde voyager altın plak, leonardo da vinci'nin erkek vücudu taslağı ve bir kaç resim bulunmaktadır.
uzaylıların varlığına adı kadar emin olan birisi olarak beni duygulandırmış hadisedir. uzay aracı yıldızlar gezegenler içinde zerre kadar küçük olabilir, en yakın yıldıza 40.000 yıl sonra ulaşacak olabilir. ama insanlığın, bu koskoca medeniyetin uzayda bir yerlerde var olduğunun en büyük delili olarak kalmaya devam edecek olması bile insanlık için çok önemli bir olaydır.
çünkü uzay aracı dünyadan, hatta güneşten bile daha uzun yıllar varlığını korumaya devam edicek şekilde tasarlanmış.
ayrıca (bkz: voyager altın plak)
voyager 2, nasa' nın,
geoid dünyamızdan 16 milyar km. ötede yoluna devam eden, insansız uzay aracı.
55 ayrı dilde selamlama taşıyor.
bir tanesi de türkçe.
"Sayın Türkçe bilen arkadaşlarımız, sabah şerifleriniz hayır olsun"
https://www.youtube.com/watch?v=PR3EEceB_1Q
geoid dünyamızdan 16 milyar km. ötede yoluna devam eden, insansız uzay aracı.
55 ayrı dilde selamlama taşıyor.
bir tanesi de türkçe.
"Sayın Türkçe bilen arkadaşlarımız, sabah şerifleriniz hayır olsun"
https://www.youtube.com/watch?v=PR3EEceB_1Q
dünyaya en uzak 2. insan yapımı makina.
3 günde 3 ışık saniyesi yol gidebilmiş.
ondan önceki voyager 1ile alakalı bilgilerde vermiş.
https://twitter.com/NSFVoyager2
edit: en uzak insan yapımı makina demişim ancak insan yapımı her şey aslında.
3 günde 3 ışık saniyesi yol gidebilmiş.
ondan önceki voyager 1ile alakalı bilgilerde vermiş.
https://twitter.com/NSFVoyager2
edit: en uzak insan yapımı makina demişim ancak insan yapımı her şey aslında.
Voyager 1´den sonra günes sistemini tamamen terk etmis olan ikinci insan yapimi cisim.
Su anda 18 milyar kilometre uzaklikta bulunmakta olan sonda.
(bkz: #9472328)
Sonda üzerinde bulunan PLS (Plasma Science Experiments) ölcümlerine devam etmekte ve 5 kasimda voyager 2 günes rüzgari aktivitelerini ölcemedi. bordda bulunan diger farkli üc aygit da sondanin günes sistemi sinirina ulastigi bilgilerini verdi.
Su anda Nasa´nin Voyager 2 ile iletisimi 16 saat sürmekte. (kiyas olarak: isigin günesten dünyaya ulasmasi yaklasik 8 dakika sürmekte)
Su anda 18 milyar kilometre uzaklikta bulunmakta olan sonda.
(bkz: #9472328)
Sonda üzerinde bulunan PLS (Plasma Science Experiments) ölcümlerine devam etmekte ve 5 kasimda voyager 2 günes rüzgari aktivitelerini ölcemedi. bordda bulunan diger farkli üc aygit da sondanin günes sistemi sinirina ulastigi bilgilerini verdi.
Su anda Nasa´nin Voyager 2 ile iletisimi 16 saat sürmekte. (kiyas olarak: isigin günesten dünyaya ulasmasi yaklasik 8 dakika sürmekte)
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar