bugün
- moraliniz bozukken ne yapıyorsunuz15
- güne bir şarkı sözü bırak2
- çağla idi20
- şiir yazan erkek16
- sözlük kızlarının siteye fotoğraf atması17
- sözlük erkeklerinin bugünkü kombinleri24
- true neden sevilmiyor sorunsalı27
- birini kırmadan nasıl iletişimi kesersiniz14
- yazarların kulaklığında şu an çalan şarkı16
- aynı anda iki kişiye aşık olmak13
- ünlüler neden uyuşturucu kullanır4
- günlük dua zikir tesbih ve ibadetler2
- kadınları susturmanın en iyi yolu11
- yavaş araba kullanmanın daha tehlikeli olması9
- sarapci koala hatayi28
- modacıyım ayağına kız tavlayan sözlük yazarı10
- sevişmek istenen ünlüler10
- sabahları sevilen şeyler4
- sözlüğe mesaj yazar gibi entry giren tipler10
- kaşif kozinoğlu'nun ölümünün yeniden araştırılması2
- sözlükteki flört listem9
- çok bekar olan sözlük kızı9
- arkadaşlar özür dilerim10
- 0 0 728
- özelden alet fotosu atan erkek yazar8
- viski kola15
- beni linç ettiler abi8
- ay takvimine göre konserve yapmak10
- sözlük yazarlarının normal kombinleri12
- sözlükte her gün bir yazarı şımartıyoruz27
- mazotun 100 lira olacağı tarih14
- babaların sorduğu ilginç sorular10
- ne oldu bana6
- sosyalleşmenin zorlaşması12
- hava soğudu ulan11
- kendin hakkında gereksiz bir bilgi bırak8
- aklıma takılıyor5
- karşı cinse sorulan sorular8
- doymuyorum diye bağıran komşu5
- yediğiniz en ağır dayak5
- kız yeğen sahibi olmak5
- şu an dinlenen şarkıdan bir cümle7
- ak partililerin apoya villa yaptırması30
- sözlükte cilveleşen yazarlara eksi oy vermek6
- fusya semsiyeli yabanci7
- hamas19
- efsane albüm isimleri4
- traveler vs iock6
- gocu abi7
- beni kimsenin gözünde canlandıramaması5
konya da ciğerci bahattinden sonra ankaradaki şan iskenderdeki begenilmeyen hele bir de mersinde yense ne olur dedirten muhteşem yemek. kimyon ve limon da çok yakışır.konyaya günübirlik ziyaretde kahvaltı dahil 3 öğün yiyip 4. ögünü paket yaptırmışlıgımız vardır. ankarada bahçeli ve balgat taraflarında iyi yapan yerler var diye duyum alınmış ama henüz test edilmemiştir.
eskişehir'de öğrenci bolluğundan hareketle neredeyse her köşe başında bulunabilecek yiyecek. kısa mesajla da sipariş verilebilmekte.
(bkz: olsa da yesek)
etin en lezzetli hali.
konyada canınız çektiyse gidilebilecek tek yer zafer'e alaaddin tarafından girdiğinizde sağdaki ilk sokakta "mersin tantuni"dir.
konyada canınız çektiyse gidilebilecek tek yer zafer'e alaaddin tarafından girdiğinizde sağdaki ilk sokakta "mersin tantuni"dir.
mersinde yedikten sonra asla başka yerde yemek istemeyeceginiz,yöremizin gurur kaynağı,tadına doyulamayan harika yiyecek.
bu kadar cok meraklısını görünce, nerdeyse, mersinde tantuni yiyoruz zirvesi yapılmasına sebep olabilecek, memleketimin yapmiş oldugu en şahane besin.
Mersin'de özellikle yaprak tantuni ve acı tantuni'de yenilmesini tavsiye ettiğim( tabi açık ekmek veya lavaşla) nefis tat.
sivas'ta yenmemesini şiddetle tavsiye ettiğim mersin yöresine ait içine kıyma kıyılıp saçta pişirilerek kendi özel yapım ekmeklerine sararak hazırladıkları şalgamla birlikte servis ettikleri yemek..
yanında genellikle şalgam suyunun içildiği pek bir güzel yiyecek.
eskişehir'de ilk kez yedikten sonra ikide bir aklıma gelen ancak adını hatırlayamayıp eskişehirdekilere "benim için de tarantino yiyin" deyip kendimi rezil ettiğim enfes yiyecek,yalnız 1 tanesi doyurmuyo 2 tanesi belki.
en lezizinin mersin'de, göksel'de yenilebileceği doğaüstü yiyecek.
anlami enayi yemegidir,buyuk tantuni ustalari,durumun icine konan sogan,maydanoz ve domatesten o kadar guzel bir salata yaparlarmis ki,durumun icinde et koymadan satabilirlermis,asli az et bol salataya dayanan tantuni ve ozellikle biftekten yapilani cok lezizdir.oncelikle tencerede haslanan yagsiz,sinirsiz biftek eti,sac da pisirildigi icin cok yumusak ve lezzetli olur,makbulu pamuk yagi ile yapilmis olanidir.
gece gece karın acıktıran ve de eskişehir'i hatırlatan, özleten başlık.. bi oturuşta 6 tane yemişliğim vardı kendisini! iddia gibi bişeydi ki epey bi süre yaklaşamamıştım yanına.
yagını akıta akıta yenesi mersin kebabı.. memlekete gelince ilk iş olarak yemekten zevk aldıgımdır.. *
mersin 'den başka bi yerde yemedigim,duygusal olarak bag kurdugum yemektir.
mersin 'den başka bi yerde yemedigim,duygusal olarak bag kurdugum yemektir.
"ilk yediğim yer mersin'di,l ezizdi. sonra birde mersin çıkışı biryerde yemiştim, öbürüne kıyas berbattı" dedirten yiyecek.
(bkz: yasadim ordan biliyorum)
siparişi verdikten sonra eğer limon getirilmezse istenir, sonra her ısırıktan önce biraz limon sıkılır, her ısırıktan sonra bir yudum ayran içilir. işte hayatın tadı.
(bkz: yasadim ordan biliyorum)
siparişi verdikten sonra eğer limon getirilmezse istenir, sonra her ısırıktan önce biraz limon sıkılır, her ısırıktan sonra bir yudum ayran içilir. işte hayatın tadı.
isim olarak herhangi bir çin, japon ismini çağrıştıran kelimecik, yemekciktir. tadılması gerekir şu fani dünyada..
orijinali mersin'de yapılır. hemen hemen butun sehirlerde taklitleri vardır mersinde yaprak ve selim tantuni en iyi yapan yerler arasındadır.
mersin'de yedikten sonra, mersin dışında yapılanların tantuni olmadığını anlıyorsunuz. tarifi olmayan bir lezzet.
bursa'da setbaşı prestij sineması yanında ki yerden yenilebilecek yiyecek.
yerli fast-foodlardan bir tanesi..
mersinlilerin ısrarla "burada yediğiniz tantuni mi be.. pehh!! sen bir de bunu tarsus ta bilmem ne ustada yiycen" diye kafa ütüledikleri hoş yiyecek..
mersinlilerin ısrarla "burada yediğiniz tantuni mi be.. pehh!! sen bir de bunu tarsus ta bilmem ne ustada yiycen" diye kafa ütüledikleri hoş yiyecek..
eskisehirdeki öğrencilerin günde 3 öğün yemekten çekinmedikleri hatta makarnayı bile sollayabilecek besin ürünü.leziz afiyetle yiyiniz.
(bkz: yiyin gari)
(bkz: yiyin gari)
bir kez yemenin bünyede bağımlılık yapacağı,tarifsiz lezzette mersinlilerin en süper icadı.pardon tarifi (bkz: yukarıda).benim bildiğim (ismini hatırlayamadım)harika yapıyor..pangaltı ergenekon caddesi giderken sağda gelirken solda
önceden pişirilmiş olan kıymadan biraz büyük et parçacıklarının, ortasında kızartma yağının bulunduğu bir sac üzerinde bekletilmesi, müşteri geldiği vakit pişirilmiş etin yağın içerisine atılarak ısınması ve biraz kendine gelmesinden sonra lavas veya durumun içine konularak, isteğe göre domates, maydanoz, soğan, kırmızı biber eklenerek dürüm şeklinde servis edilmesi şeklinde yapılan mersin'e has bir yiyecektir. yanında acı sivri biber turşusu ve tantuninin içine sıkmak için limon ile olursa, yanında açılan bir soğuk ayran veya şalgam ile tadından yenmeyecek harika ötesi yiyecektir.
istanbulda yasayanların en iyisini istiklal caddesindeki deki suat usta da (eski galatasaraylı olan değil) yiyebilecekleri*limon ve naneylede ayrı bi güzel olan yiyecek.
mersin kökenli bir et yemeğidir. yanında en iyi ayran gider. ucuz yerde yemek tehlikeli olabilir. paran varsa 2 adet dürüm hem mideni hem de gönlünü doyurur.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar