bugün

ortasında tahin karısımı bulunan bir pidemsidir.
mükemmel bir tadı vardır, sekersiz cayla süper gider.

ayrıca bir de,

(bkz: tahinli çörek)
bursaya has bir yiyecektir. izmirde tahinin iç kısımda kapalı olarak pişirildiği türevleri olsada, aslı bursadakidir. tahinli pide başlı başına bir kültürdür. çok çeşitli yeme yöntemleri bulunsada, en meşhuru önce kenarlardaki tahinsiz kısmın kemirilip ortadaki tahinli kısmın sona bırakmak suretiyle, hazzı geciktirme psikolojisinin tatbik edildiği yöntemdir. kenarları yenilip mukavemeti azalan pidenin tahinlerini yere dökmemek ayrıca bir maharet ve deneyim gerektirir ki bu yöntemi ilk deneyecek arkadaşların yanlarında bursalı bir arkadaşını bulundurması tavsiye edilir. tahinli pidenin en başarılı yapıldığı yerler kırmızı gül pide fırını ve muradiye fırını**dır.
nazilli'de tahanli olarak adlandirilan pide cesidi. ne zaman kiymali veya peynirli pide yenilse mutlaka tahanlisi da siparis edilir ustune tatli olarak.
bursa klasiğidir. cantıkla süper gider. *
uzun zamandır yemediğim bursa yöresine ait enfes pide, asıl adı tahinli pidedir ama tahanlı pide, olarak anılır.
sol framede görüldüğü anda tükrük bezlerinizin kuvvetle kasılması suretiyle ağzınızın içine bir kova salyanın hücum etmesine neden olan başlık.
en güzel abur cubur.
simav'da sadece ramazan ay'ında yapılan, ki hakkıyla yapılan pide türüdür.

(bkz: onbir ayin sultanına duyulan özlem)
ramazan ayının vazgeçilmezi, çayla pek bir güzel giden pide çeşitidir. söylendiği gibi bursa' ya has bir pide değildir.başkenti konyadır efendim. ayrıca tahin hamurla birlikte yoğrulur, yani tahin pidenin heryerindedir sadece ortasında değil.
Bursa'da yapılanın yanına yaklaşamasa da lezzet olarak, izmir'de de yenilebilecek lezzet kutusudur.
efendim bursanın gözdesidir kendileri. fırından alınır sıcak sıcak ortası tahinden çökmüştür iyice, kenarları şekerlenmiştir hafif hafif..
ikiye katlayıp yenilince ve kenarlarından başlayınca pek lezzetli olur. tek sorun tam tahinin üstüne jelatin koyuyor olmaları. evdeysen neyse de, dışarda jelatindeki tahini yalamak pek hoş olmuyor.
taaaaanlı pidedir o, küçüklüğümün zamanlarında yemeye doyamadığım memleketimin has yiyeceğidir.

görsel
istanbul'da ara ki bulasın, ah memleketimde olacaktım şimdi..çıkardım evimizden soğuğa aldırmadan gider fırından alırdım..çay suyunu koyardım ocağa..güzel bursa'mı izlerdim camdan beklerken..o değil de taaaanlı pide istiyorum ben yaaa.
sabahları kahvaltıda çok güzel gider. bir an önce ortasındaki tahini yemek istersin.
pidesi ince, tahini birazcık yanmış ise daha makbuldür benim için.
iç anadoludaki ile ege bölgesindeki arasında çok büyük fark olan pide. burada kaymakla yenir ayrıca sıcacıkken fırından taze çıkmışken.

aydın tahinli pidesi;

http://www.google.com.tr/...ed=1t:429,r:10,s:16,i:127
bursa'ya özgü, taze iken yenildiğinde kıyas kabul etmeyecek muhteşem lezzet.
bursa'ya çıkan bir lezzettir.
izmirliler ve özellikle karşıyaka civarında oturup tahinli pide sevenler için bir kıyağım olsun: "gora2 pidecisi"ne * gidin ve deneyin. apışıp kalıcaksınız.
bursa'da kırmızı fırın'ın süper yaptığı hamur işi.
bir anımı paylaşayım müsaadenizle : bayram gününe denk gelen bir pazar erkenden kırmızı fırına gittim iki kişi vardı önümde tahanlı pide alacak biri ankara'dan geliyormuş 30 tane aldı, biri istanbul'dan gelmiş bayram ziyareti için 20 tane aldı abicim ne yapacaksınız bu kadar tahanlıyı dedim dipfrize atıyoruz canımız çektikçe ısıtıp yiyoruz dediler.
muğla ören'de yalı'ya giderken solda bir pidecide yemiştim ilk defa. başka da bir yerde yemedim zaten, bulamadım çünkü. en son, 4 yıl kadar önce yemiştim, evde yapmayı denedim birkaç defa ama kıvamı tutmadı.
(bkz: olsa da yesek)
pidelerin en güzeli, en tatlısı, en mükemmelidir.
tahanlı pide de denilen süper ötesi yiyecektir.
Bursaya özgü müthiş yiyecektir.

Not: üzeri açık olan bursaya özgüdür. Sarma tahinli denilen kapalı versiyonunu başka illerde de bulabilirsiniz. Ama o pek müthiş değildir.
güzel yapıldığında nirvanaya ulaştıran pide türü.
bir de işten anlamayan nice usta gördüm tahin getirin deneyelim diyen. yok deneme tahtasıydı ya bu demezsiniz içinizden hemen uzaklaşma modunu almak en iyisi diye geçirirsiniz. usta olmuş tahinli pideyi öğrenememiş. istersen bir de şeker, bal getirelim tam olsun.
konya'nın kadınhanı ilçesinde at gibi yapılan ve ben sevmesemde kaliteli olduğu iddia edilen bir yiyecek maddesi..
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar