bugün
- said nursi neden evlenmedi11
- okumalık kitap önerisi9
- sevgili olmadığı herife aşkım diye hitap eden kız12
- 7 aralık 2024 beşiktaş fenerbahçe maçı33
- kadınsızlık11
- her sabah ceviz muz bal yemek8
- geceye bir şarkı bırak8
- alexander djiku9
- ben bu yazıyı sana yazdım11
- metro ve toplu taşımada kitap okumak11
- türk milletinin suskunluğunun sebebi29
- sevgili bulamayan erkeklere tavsiyeler24
- günahların takımı galatasaray10
- arkadaşlar kombinim nasıl18
- 1 senede ne değişebilir12
- acun ılıcalı9
- kadınların kibar ve fedakar erkek sevmeme nedeni14
- yetkililer maaş alıyor mu9
- true'nun yetkili olması22
- sözlüğe yön veren 3 yazar16
- iremga32
- alkol23
- evli barklı erkeklerin sözlükte çapkınlık yapması9
- 6 aralık dünya özür dilerim günü33
- sahte alkolden ölenlerin vebali ahirette sorulur16
- 0070 cabbar baba9
- akp'nin ali koç'u sevmeme nedeni11
- yılbaşı gecesi yapılacaklar18
- karınıza range rover alır mısınız9
- yıllar sonra sözlüğe dönen yazar15
- dursun özbek ibrahim hacıosmanoğlu kavgası58
- yaşım 14 ve hepinizden akıllıyım13
- 2025 asgari ücret tahminleri8
- bir daha kumar oynamayacağım10
- 22 kişinin sahte alkolden hayatını kaybetmesi22
- eve yaşlı dede fotoğrafı asmak9
- esad rejiminin sonu9
- hepimiz küresel hanımın bebekleriyiz10
- kuresel ikinma hanım günaydın neredesiniz yahu11
- karısının bir dediğini iki etmeyen erkek8
- tayt giyen kızlar üşümüyor mu sorunsalı9
- 190 boyunda kaslı yakışıklı zengin erkek cin10
- sözlükte moruq istemiyoz9
- insan olmaya ceyrek kala14
- bir oturuşta 10 bira içemeyip erkeğim demek12
- kısır seven erkek9
- kapadokya8
- ali imran suresi9
- eski tasarıma ne oldu amk9
- kıçımın yetkilisi27
entry'ler (2900)
Bir sürü de yan etkisi ve komplikasyonları olan ilaç. Karaciğerde kist oluşumu da dahil çoğu hastalığın ortaya çıkmasını tetikleyen bu hapı polikistik over gibi rahatsızlıklar dışında korunmak için kullanmak bana çok gereksiz geliyor. Diğer bin türlü korunma yöntemi varken ne gerek yasmine?
Bizim oğlan zeki ama çalışmıyor kişisidir bu her başarısızlığına, tembelliğine özenle bir kılıf hazırlar bir de bundan daha popüler olarak "öss hiç seçici bir sınav değil yea" mevcut.
Aşk kisvesi altında dünyanın en büyük adiliklerinden birini yapan kadın müsvettesidir. Ömrü boyunca aradığı mutluluğu da dizinden inmediği 50'lik adamların cüzdanlarında bulamayacaktır. Bugün olmasa da yarın ettiğini elbet bulacaktır.
Aksine hukuk ve tıp okumak israftır, çocuğum olursa asla okutmayacağım iki bölümdür kendileri. O kadar oku, müthiş kapasiteni elalem için harca, gençliğini bitir, gecen gündüzün olmasın ama sen git hizmet sektöründe 4-5 bin için uğraş dur.
zeka, çekicilik ve sonsuz sadakati ona hissettirmeniz gerek.
hastane dışında sosyalleşemeyen bir doktorun hazin sonudur bir başka doktora aşık olmak.
albert camus- veba.
adeta bir cansever.
işkence yöntemi olarak ajdar dinletmeyi tercih edip, ajdar tarafından mahkemeye verilen dizi.
allerji veya egzersize bağlı olarak gelişen alt hava yollarındaki tıkanıklığa bağlı olarak gelişen nefes darlığı ile seyreden kronik bir hastalıktır. genellikle 6 yaşından önce allerjik olarak başlar ve adölesan çağ dediğimiz ergenlik ile beraber semptomları azalır. alerjik astım hastası çocukların öyküsünde geçmişte gıda alerjisi, ailede ilaç alerjisi ve egzema gibi atopik bulgular yer alır. alerjik astımda inhalasyon tedavisi ve alerjenden kaçınmak astım ataklarının seyrini iyi yönde değiştirir, hatta yaşla beraber de geçer. kötü olan bir durum var ki o da astımın ergenlik sonrası dönemde başlaması. bu astım genelde "astım bronşiale" olarak adlandırılır ve alerjik bir sebebe bağlı olmadan egzersiz sonrası ortaya çıkar. egzersizle birlikte nefes(wheezing) bunlar astım işareti olabilir ve eğer bu ergenlik sonrası egzersiz astımı semptomatik de olsa tedavi edilmezse kronik solunum yetmezliğine kadar ilerleyebilir, tehlikelidir.
benim de muzdarip olduğum hastalıktır aynı zamanda. bendeki astım bronşiale dediğimiz egzersiz ve akciğeri irrite edici gazları, spreyleri soluma ve üst solunum yolu enfeksiyonları ile atağa geçen bir türü. her akşam başlayan wheezing ve en ufak yol yürüyüşü, bisiklet kullanımı, tenis oynamak, pilates yapmak gibi egzersizler sonrası artış gösteren wheezing ile geceleri tıkanmalar mevcut. gece tıkanması demişken "ventolin" bu korkunç anların tek kurtarıcısıdır.
benim de muzdarip olduğum hastalıktır aynı zamanda. bendeki astım bronşiale dediğimiz egzersiz ve akciğeri irrite edici gazları, spreyleri soluma ve üst solunum yolu enfeksiyonları ile atağa geçen bir türü. her akşam başlayan wheezing ve en ufak yol yürüyüşü, bisiklet kullanımı, tenis oynamak, pilates yapmak gibi egzersizler sonrası artış gösteren wheezing ile geceleri tıkanmalar mevcut. gece tıkanması demişken "ventolin" bu korkunç anların tek kurtarıcısıdır.
Ayın sadece ilk haftaı haricinde sürekli ders çalışıp, hayatını derslere ve her ay olan komite sınavlarına göre planlayıp, stajda vizitlerde hocanın hakaretleri karşısında hastaların yanında yerin dibine girip bir de o bozuk moral ve 4 saatlik uyku ile evde hastanın hastalığına çalışıp, gece ya da haftasonu servise yatırılan hasta için işi gücü bırakıp hastaneye gidip, iki güne bir nöbet tutup ertesi gün de işe devam edip toplamda 3 bin maaş+ bin lira da döner sermayeye mahkum olmayı kabul etmek demektir. Tüm bunlara rağmen bir hasta, bir can hepsine değer diye düşünmektir. Bir dakikan bile boş geçtiğinde ben bu vakitte bir kelime de olsa bir şey öğrenip, bir kişinin hayatını kurtarabilirdim diye vicdan azabı çekmektir. Tıp okumak başlı başına çok farklı bir duygudur zira tıp bilimden ziyade bir sanattır.
Mel gibson- patriot.
Dolmuşta direksiyon üstünde gitmek, her frende yandaki teyzenin devasa memesiyle kafa kafaya tokuşmak.
Lenfadenopatidir o, kedidir kedi. Ağrılı ve yumuşak ise korkulacak bir şey yoktur muhtemelen o bölgenin lenflerine drene olan bölgede bir enfeksiyon, yara ya da yanık vardır yahut kişi sistematik bir enfeksiyon geçirmiş olabilir. Elbette tanı için muayene etmek ve takip şart.
Beyaz spor ayakkabı.
Aksine ne kadar çok abisi varsa o kadar meyillidir. Zira erkek bebeğe anne hamile kalınca vücudunda y kromozomuna karşı antikorlar gelişir. Diğer erkek bebeklerde ise bu antikorlar yeniden aktifleşir. Bu yüzden ablası değil abisi olanlar kendinde bir şeyler aramalı.
Her ilde tıp balosu ile kutlanan, doktorların sosyaleşebilmesine olanak sağlayan ve tıp öğrencilerine tatil olan gün. Tabii hoca malignse yine de çağırabiliyor sabah sabah vizite.
Günler yetmiyor, bitmiyor. Keşkem 24 saat değil de temizinden bir 40 saat olsaydı bir gün. Çalışıcam ama bakmışım ki sabah olmuş, vizit başlamış, hastalar akın akın başka yer yok gibi servise yatmış hobaa ama haftaya da sınav vardı? Böyle zamanlarda kendimi kopyalamak istiyorum, aynı anda 5-6 işi bir arada yapabileyim.