bugün
- 10 eylül 2026 fenerbahçe roma maçı50
- haşlanmış yumurta3
- openai'ın yapay zekasının kontrolden çıkması3
- 5 eylül 2026 fenerbahçe beşiktaş maçı38
- platon un mağara alegorisi8
- 10 eylül 2026 ismail kartalın istifası16
- yazarların beğendiği kadın tipleri5
- çorapların tek eşleşme sorunu2
- 9 eylül 2026 sporting lizbon galatasaray maçı77
- karınızı kucağınızda taşır mısınız11
- ismail kartal24
- milyonlarca insan deccal'in peşinden gidecek15
- karanlıkta bi şey var hissi9
- sözlük sapıkları12
- kiraz cicegi kolonyasi28
- birden akla gelen sözlüğü bırakma düşüncesi11
- match sonrası ilk mesaj algoritması3
- hayatını garantiye almak isteyenlere tavsiyeler12
- am meme ve göt üçgenindeki favori organınız11
- silvermist'in mutfağına konuk olmak18
- eğer şansınız olsaydı kimleri diriltirdiniz7
- dünya iyi midir9
- sözlükte kavga olmayacak hissi13
- flört11
- 6668
- fenerbahçe biraz sert biraz katı16
- kızılay avm11
- jennifer lawrance8
- kendini çok önemli sanan yazar14
- arkadaşlar sizce bu çocuk yakışıklı mı13
- anın görüntüsü28
- yahudilerin hepsi iyi insan değil9
- ağır müslüm gürses sözleri9
- üstteki yazar hakkında bir tespit bırak5
- 13 ekim 2026 galatasaray barcelona maçı5
- fenerbahçe18
- isa mesih'in gelişini sevgiyle kucaklamak5
- devlet2
- deccal'in şu an yeryüzünde olma ihtimali6
- maddi dünyanın prensi şeytandır3
- yazarların kulaklığında şu an çalan şarkı10
- allah her şeyi kuşatmıştır7
- sözlükteki cinconluların göt olması5
- ağırlık kaldıramayan erkek8
- üniversiteli eskort kadınlar10
- ıssız kampta kakiş yapacak yer arayan narin insan4
- türkiye nin girişine yazılması gereken söz8
- tuğba ekinci3
- ben troll üm7
- kitap okumak6
türkiye de eş anlamlısı değişim olan kelime grubu.
Sistem değil sistemsizlik. Türkiyede sınav sistemi diye bir şey bile yok ki sistem bozuk olsun.
oyuncak haline gelmiş sistem.*
(bkz: fuck the system)
sınav sistemimizin çok avantajlı olduğunu söyleyen rehberlik öğretmenimize o yüzden bu kadar işsiz ve okumamış insan var ve siz o yüzden sadece rehberlik öğretmenisiniz dememle disipline gönderilmem bir olmuştu.
(bkz: eğitim sistemi)
(bkz: eğitim sistemi)
Türkiye'de her öğrencinin üzerine makale dahi yazacağı konudur. Bakanın canı sıkıldıkça değiştirir, her gelen sınavları kaldırcam hedefiyle gelir, kaldırıp yerine 2-3 sınav koyar.
sbs, lgs(oks), lys, ygs, üds, kpds, ales, tuz vs. vs. vs.
ben razıyım birisine
güç yetmiyor ki hepsine
fırsat sunduğun tepsine
sıçayım da boş kalmasın.
sınava kodun kıçımı
hoca mı haklı hacı mı
piç zihnine kılıcımı
sokayım da boş kalmasın.
ben razıyım birisine
güç yetmiyor ki hepsine
fırsat sunduğun tepsine
sıçayım da boş kalmasın.
sınava kodun kıçımı
hoca mı haklı hacı mı
piç zihnine kılıcımı
sokayım da boş kalmasın.
(bkz: #20298866)
şu entry'de arkadaşın bahsettiği durum gerçekse, ne kadar boktan olduğunu bir kez daha anladığımız sistemdir.
arkadaş diş hekimliği okumak istiyormuş, hayali buymuş ama yeterli puanı alamamış, bu yüzden mimarlık okuyacakmış.
bak gözünün önüne getir şu iki mesleği;
diş hekimi ve mimar.
şimdi bu adam autocad'de çizim yaparken binaya kolon koymayacak, sorana da ''çürüktü çektim'' diyecek ya da evin kapı pencere boşluklarını bırakmayacak. sebep? dolgu yapmış.
işin şakası bi tarafa, ne biçim düzendir bu. bir elin parmaklarını geçmiyor hayali olan bölümü okuyan insanların sayısı.
şu entry'de arkadaşın bahsettiği durum gerçekse, ne kadar boktan olduğunu bir kez daha anladığımız sistemdir.
arkadaş diş hekimliği okumak istiyormuş, hayali buymuş ama yeterli puanı alamamış, bu yüzden mimarlık okuyacakmış.
bak gözünün önüne getir şu iki mesleği;
diş hekimi ve mimar.
şimdi bu adam autocad'de çizim yaparken binaya kolon koymayacak, sorana da ''çürüktü çektim'' diyecek ya da evin kapı pencere boşluklarını bırakmayacak. sebep? dolgu yapmış.
işin şakası bi tarafa, ne biçim düzendir bu. bir elin parmaklarını geçmiyor hayali olan bölümü okuyan insanların sayısı.
az önce karar verdiğim üzre sınav sistemini değiştirmeyi düşünüyorum.
artık hocalar öğrencilerine soru sorup cevap vermelerini istemeyecek. anlatılması gereken konuyu anlattıktan sonra, konuyu bilen olarak, öğrenciler hocasına soru soracak. çünkü sorun bulabilmek, soru çıkarabilmek bir kavrayış ister ve bu sorunun niteliği öğrenmenin kalitesini belirler.
soruyu alan hoca buna cevap verecek. fakat verdiği cevabın yeterliliğine göre öğrenci puan alacak. bu yeterliliği denetleyecek bir üst kurul sınav alanında bulunacak ve denetleme yapacak. hoca yetersiz kalırsa konuyu üst kurul tartışacak ve böylece eğitimin sınav sisteminde bir kalite yakalanacak.
buraya not olarak düşünüyorum açık kaynak kodlu düşüncedir. alın bu fikri geliştirin.
artık hocalar öğrencilerine soru sorup cevap vermelerini istemeyecek. anlatılması gereken konuyu anlattıktan sonra, konuyu bilen olarak, öğrenciler hocasına soru soracak. çünkü sorun bulabilmek, soru çıkarabilmek bir kavrayış ister ve bu sorunun niteliği öğrenmenin kalitesini belirler.
soruyu alan hoca buna cevap verecek. fakat verdiği cevabın yeterliliğine göre öğrenci puan alacak. bu yeterliliği denetleyecek bir üst kurul sınav alanında bulunacak ve denetleme yapacak. hoca yetersiz kalırsa konuyu üst kurul tartışacak ve böylece eğitimin sınav sisteminde bir kalite yakalanacak.
buraya not olarak düşünüyorum açık kaynak kodlu düşüncedir. alın bu fikri geliştirin.
öğrencinin bilgisi mi ölçülüyor yoksa itaat etme becerisi mi?
sınav, merakı öldürür, itaati öğretir, o kadar.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar